• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Viesos - Polijas Seima pārstāvis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.1998., Nr. 40/41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas 16.februāra sēdē

Vēl šajā numurā

17.02.1998., Nr. 40/41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

SAEIMÂ

Viesos — Polijas Seima pârstâvis

POLIS.JPG (5226 BYTES)

Piektdien, 13.februârî, Saeimas priekðsçdçtâjs Alfreds Èepânis tikâs ar Polijas Republikas Seima Sakaru ar poïiem ârzemçs komisijas priekðsçdçtâju Andþeju Zakðevski (attçlâ).

A.Èepânis informçja viesi par Latvijas gatavoðanos iestâjai Eiropas Savienîbâ un izteica gandarîjumu par pagâjuðajâ gadâ Luksemburgâ pieòemto lçmumu sâkt ar Poliju sarunas par iestâðanos ES. Saeimas priekðsçdçtâjs apliecinâja, ka Latvija nav politiski greizsirdîga uz Poliju, bet gan gatavojas mâcîties no tâs pieredzes.

A.Èepânis raksturoja, kâ veidojas Latvijas attiecîbas ar Krieviju, un izteica cerîbu, ka tuvâkajâ laikâ tiks parakstîts Latvijas un Krievijas robeþlîgums.

A.Èepânis un A.Zakðevskis pârrunâja Latvijas poïu kopienas problçmas. Pçc A.Zakðevska teiktâ, Polijas sabiedrîba neizprot, kâdçï Latvija, kuras iestâðanos Eiropas Savienîbâ Polija atbalsta, tik lçni tuvojas Eiropas standartiem nacionâlo minoritâðu jautâjumos. Saeimas priekðsçdçtâjs pauda viedokli, ka jautâjums par pilsonîbas pieðíirðanu Latvijâ dzîvojoðajiem poïiem ir atrisinâms, taèu pagaidâm izdarît grozîjumu Pilsonîbas likumâ neïauj valdîbu veidojoðo koalîcijas partiju vienoðanâs.

Arî Ârlietu komisijas priekðsçdçtâjs Andris Rubins un priekðsçdçtâja biedrs Juris Sinka tikâs ar Andþeju Zakðevski.

Viòi apmainîjâs viedokïiem par poïu kopienas dzîvi un darbu Latvijâ, kâ arî par pilsonîbas pieðíirðanas iespçjâm tiem poïiem, kas ieceïojuði valstî pçc 1940.gada. A.Zakðevskis apliecinâja Polijas atbalstu Latvijas centieniem integrçties Eiropas struktûrâs, vienlaikus izsakot neizpratni, kâpçc 20 tûkstoðiem poïu netiek pieðíirta Latvijas pilsonîba, lai gan ðie cilvçki ir lojâli Latvijai. Latvijas puse norâdîja uz valdoðâs koalîcijas vienoðanos negrozît Pilsonîbas likumu, kâ arî apliecinâja vçlmi nâkotnç rast ðim jautâjumam pozitîvu risinâjumu.

Notika arî Cilvçktiesîbu un sabiedrisko lietu komisijas priekðsçdçtâja Antona Seiksta saruna ar Andþeju Zakðevski, pârrunâtas poïu tautîbas Latvijas iedzîvotâju problçmas.

Saeimas preses dienests

Foto: Mâris Kaparkalçjs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!