• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas ārkārtas sādes sasaukšanu Par atkārtotas uzticības izteikšanu valdībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.1998., Nr. 55/56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31555

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Tiesiskās dimensijas" atvēršana

Vēl šajā numurā

03.03.1998., Nr. 55/56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — Saeimas Prezidijam

Par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu

Latvijas Republikas Saeimas Prezidijam

Ņemot vērā dažu valdību veidojošo frakciju deputātu aicinājumus pārskatīt valdības deklarāciju, nevienprātīgu attieksmi pret Ministru prezidenta vēlmi padarīt privatizācijas procesu atklātāku un atbilstošāku valsts interesēm, kā arī faktu, ka parlamentārā izmeklēšanas komisija savā starpziņojumā izdarījusi pārsteidzīgus un nepamatotus secinājumus, kas aizskar Ministru prezidenta morālo autoritāti, uzskatu par neiespējamu turpināt pildīt savus pienākumus bez Saeimas uzticības apliecinājuma.

Tāpēc, pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 20.pantu un Saeimas Kārtības ruļļa 38.pantu, prasu sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi š.g. 2.martā pulksten 20 un iekļaut tās darba kārtībā lēmuma projektu par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam.

Rīgā 1998.gada 2.martā Ministru prezidents G.Krasts

“Latvijas Vēstneša” rīcībā — 1998.gada 2.martā pl. 13.20.

Saeimas Prezidijs — Saeimai, sabiedrībai

Par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu

Saskaņā ar Ministru prezidenta Guntara Krasta prasību Saeimas Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi 2.martā pulksten 20 un iekļaut tās darba kārtībā lēmuma projektu par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam.

Saeimas preses dienests

“Latvijas Vēstneša” redakcijā — 1998.gada 2.martā pl. 14.16.

Valsts prezidents — valdībai, Saeimai, sabiedrībai

Par atkārtotas uzticības izteikšanu valdībai

Valsts prezidents uzskata, ka valdībai ir visas iespējas strādāt bez atkārtotas uzticības izteikšanas, jo atbilstoši Satversmei Saeima izteica uzticību G.Krasta sastādītajai valdībai jau 1997. gada 7.augustā. Turklāt mūsu valsts likumos nav paredzēta divkārša vai trīskārša uzticības izteikšana vienai un tai pašai valdībai.

Ņemot vērā to, ka Ministru prezidents un ministri par savu darbību ir atbildīgi Saeimas priekšā, debates par valdības darbu Saeimā ir iespējamas jebkurā laikā.

Iepazīstoties ar Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanas motivāciju un vērtējot situāciju kopumā, Valsts prezidents vēlreiz uzsver, ka norobežojas no atsevišķu partiju priekšvēlēšanu aktivitātēm.

Valsts prezidenta Preses dienests

“Latvijas Vēstneša” redakcijā — 1998.gada 2.martā pulksten 16.56.

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!