• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 3.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1998., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31594

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 3.marta sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

04.03.1998., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 3.marta sēdē

Akceptēts rīkojums "Par speciālā budžeta sporta vajadzībām sadalījumu 1998.gadā". Speciālajā budžetā saņemtie līdzekļi tiks izmantoti: kredīta atmaksai par nacionālo sporta bāzu rekonstrukcijas darbiem — 465 000 latu; Latvijas Olimpiskās vienības vajadzībām — 430 000 latu; Latvijas olimpiešu sociālajam fondam — 10 000 latu; sporta būvju remontam, rekonstrukcijai un iegādei saskaņā ar nozares ekspertu padomes apstiprinātu līdzekļu sadalījumu — 275000 latu; Jaunatnes sporta attīstības aģentūrai "Olimps" darbības uzsākšanai un skolu sporta būvju attīstības un rekonstrukcijas projektu izstrādei — 20 000 latu.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 30.septembra noteikumos nr.340 "Noteikumi par darba samaksu Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par maternitātes un slimības pabalstiem". Grozījumi likumā nepieciešami, lai nodrošinātu likuma normu atbilstību likuma "Par valsts sociālo apdrošināšanu" normām. Grozījumu rezultātā tiks precizēts personu loks, kurām ir tiesības uz maternitātes, slimības un apbedīšanas pabalstiem, kā arī tiks noteikts visoptimālākais periods vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanai.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 140 naturalizācijas pretendentiem, tai skaitā 12 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par cukuru". Tie paredz svītrot 11.1 pantu, kas nosaka, ka "Mazumtirdzniecībā un vairmumtirdzniecībā var atrasties cukurs, kurš deklarēts Ministru kabineta noteiktajā kārtībā vai kuram ir muitas dokumenti, kas apliecina cukura iegādi no personas, kurai izsniegta attiecīga licence. Ja šā panta pirmajā daļā minētie dokumenti netiek uzrādīti, iestājas atbildība atbilstoši muitas kodeksam".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi". Grozījumi izstrādāti sakarā ar cukura vairumtirdzniecības licences atcelšanu.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Ziņojuma par uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) apvienošanos iesniegšanas un izskatīšanas kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā Konkurences padomē ir iesniedzams un izskatāms ziņojums par uzņēmumu apvienošanos, ievērojot Konkurences likuma prasības.

Akceptēti "Noteikumi par ekskluzīvo piegādes līgumu un ekskluzīvo pirkuma līgumu atbrīvošanu no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma". Noteikumi attiecināmi arī uz atsevišķu uzņēmumu saskaņotu darbību ekskluzīvas piegādes un pirkšanas jomā.

Valdība izskatīja jautājumu "Par grozījumiem Ministru kabineta 1998.gada 17.februāra sēdes protokola nr.7 48. lēmumā". Otrais punkts izteikts sekojošā redakcijā: "2. Privatizācijai aģentūrai, pildot Ministru kabineta 1995. gada 11. oktobra rīkojumu nr. 586 "Par valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" parādiem", panākt parādu saistību izbeigšanu starp privatizējamo a/s "Latvenergo" un Latvijas kuģniecība" ar atcēlāja līguma palīdzību vai citā veidā, ar netiks pieļauta parādu piedziņa no a/s "Latvenergo" un Latvijas valsts".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 11.marta noteikumos nr.94 "Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu un nodevu parādu dzēšanu", grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 29.jūlija noteikumos nr.265 "Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizāciju privatizētajiem pašvaldību uzņēmumiem (uzņēmējasbiedrībā)" un grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 3.jūnija noteikumos nr.200 "Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparāda kapitalizāciju". Grozījumi izdarīti sakarā ar valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu administrēšanas funkciju nodošanu Valsts ieņēmumu dienestam.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — iznīcināšana, kuru piesaka preču deklarētājs vai viņa pārstāvis". Iznīcināšana ir muitas procedūra, kas atļauj ārvalstu preces iznīcināt muitas kontrolē, neapliekot tās ar muitas maksājumiem un nepiemērojot tām tirdzniecības politikas pasākumus.

Akceptēti noteikumi "Uzrādītās un konfiscētās mantas realizācijas ieņēmumu sadales kārtība un atlīdzības apmēra noteikšana mantas uzrādītājam". Noteikumi nosaka kārtību, kādā uzrādītās un konfiscētās mantas realizācijas ieņēmumi ir sadalāmi valsts institūcijām, kuras likumā noteiktajā kārtībā izņēmušas un aprakstījušas uzrādīto mantu un kuras pieņēmušas lēmumu par šīs mantas konfiskāciju, kā arī nosaka atlīdzības apmēru mantas uzrādītājam gadījumos, kad konfiscētā manta nav realizējama, vai nododama bez maksas valstij.

Akceptēti noteikumi "Par maksāšanas līdzekļu attiecību un maksāšanas kārtību, privatizējot vai atsavinot valsts un pašvaldību zemi Latvijas Republikas pilsētās un lauku apvidos, par latos iegūto līdzekļu ieskaitīšanu valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos". Tie paredz, ka, privatizējot vai atsavinot valsts vai pašvaldību zemi pilsētās un lauku apvidos, minimālais īpašuma kompensācijas sertifikātu apjoms ir 80% no zemes pārdošanas vērtības. Ja līgums par zemesgabala privatizāciju noslēgts līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, tad zemes pircējs ir tiesīgs veikt samaksu 80% apjomā ar sertifikātiem, izņemot gadījumus, kad latos veiktie maksājumi pārsniedz 20% no pirkuma cenas.

Akceptēti noteikumi "Par maksājumiem lietošanā piešķirtās lauku apvidus zemes izpirkšanai un uz valsts vārda valsts akciju sabiedrības "Latvijas Hipotēku un zemes banka" personā zemesgrāmatās nostiprinātās lauku apvidus zemes pārdošanai".

Akceptēts rīkojums "Par nekustamo īpašumu Jūrmalā, Bulduru prospektā 135". Rīkojums paredz piešķirt Ārlietu ministrijai no Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmas 1998. gadā Ls 634 000 nekustamā īpašuma Jūrmalā, Bulduru prospektā 135, iegādei.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!