• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību muitas jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.1998., Nr. 62/64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31614

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents

Vēl šajā numurā

10.03.1998., Nr. 62/64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību muitas jautājumos

No 9. līdz 13. martam Londonā norisinās sarunas starp Latvijas un Lielbritānijas muitas administrāciju pārstāvjiem, kuru laikā tiks apspriests sadarbības līguma projekts par savstarpējo palīdzību šādos jautājumos: muitas likumdošanas ievērošana; muitas pārkāpumu novēršana, izmeklēšana un apkarošana; informācijas apmaiņa, kas saistīta ar pieprasījuma saņēmējas valsts muitas likumdošanas piemērošanu.

Latviju sarunās ar Viņas Majestātes muitas un akcīzes dienestu pārstāv LR VID Juridiskās pārvaldes Starptautisko līgumu daļas priekšniece S.Štrausa, Muitas pārvaldes Ārējās sadarbības nodaļas eksperts A.Kuzmins un Mobilās pretkontrabandas daļas priekšnieks U.Liepa.

Paredzams, ka šis būs tikai sarunu pirmais raunds, jo no Latvijas puses projekta apspriešanā tiek izvirzīti daudzi priekšlikumi un šajā tikšanās reizē līgums vēl netiks parafēts.

Savukārt 23. februārī Maskavā jau ekspertu līmenī tika saskaņots un apstiprināts sadarbības līguma projekts starp Latvijas un Krievijas nodokļu un muitas administrācijām.

Starpvaldību līgums paredzēs muitas formalitāšu vienkāršošanu; savstarpējo informācijas apmaiņu par pārkāpumiem, aizdomās turamajām personām un veidiem, kas tiek izmantoti nelikumīgai preču pārvietošanai, un savstarpējo palīdzību pārkāpumu izmeklēšanā un novēršanā.

Arī šis ir viens no tā saucamajiem jumta līgumiem, kura parakstīšana dos juridisku pamatu turpmākai praktiskai sadarbībai uz muitas robežām.

Līgums ar Krieviju būs ļoti nozīmīgs Latvijai, ņemot vērā pašreizējos tirdzniecības apjomus ar Krievijas — 21 procents no kopējā Latvijas preču eksporta. Līgums ne tikai atvieglos cīņu pret pārkāpumiem muitas jomā, bet sekmēs arī legālā biznesa attīstību starp abām valstīm.

Gandarījumu par veiksmīgu sadarbību ir izteikušas abas puses, un valdības līmenī līgumu paredzēts parakstīt maijā.

Līdzīgi starpvalstu sadarbības līgumi jau ir spēkā ar 8 valstīm un vēl ar 9 valstīm līgumprojekti atrodas dažādās noslēgšanas stadijās. Parādot savu gatavību starptautiskai sadarbībai muitas likumdošanas piemērošanā, Latvija nostiprina savu tranzītvalsts nozīmi starptautiskajā arēnā.

S.Ulmane,

VID Sabiedrisko attiecību daļas vecāka referente

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!