• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.1998., Nr. 62/64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents (turpinājums)

Vēl šajā numurā

10.03.1998., Nr. 62/64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— par Krievijas amatpersonu izteikumiem

Valsts prezidents pauž neizpratni par Krievijas oficiālo amatpersonu pēdējo dienu izteikumiem sakarā ar nesankcionēto Latvijas iedzīvotāju piketu pie Rīgas pilsētas Domes šā gada 3.martā. Ar sarūgtinājumu jākonstatē, ka laikā, kad abu valstu attiecībās ir iezīmējusies pozitīva attiecību attīstības tendence, ir iespējami šādi Krievijas oficiālo amatpersonu paziņojumi. Ir kategoriski jānoraida mēģinājums jautājumu par Latvijas vismazāk aizsargāto iedzīvotāju daļas, tai skaitā pensionāru, sociālo aizsardzību interpretēt kā nacionālu, politisku un starptautisku problēmu. Latvija ir demokrātiska, ekonomiski strauji progresējoša valsts. Iedzīvotāju sociālās labklājības līmeņa paaugstināšana neatkarīgi no to etniskās piederības ir viena no tās svarīgākajām prioritātēm. Vienlaikus jāatzīmē, ka nepārdomāti Krievijas amatpersonu šāda veida izteikumi nesekmē Latvijā uzsākto svarīgo diskusiju par integrētas sabiedrības veidošanas ceļiem. Latvija ir ieinteresēta labu kaimiņattiecību izveidošanā ar Krieviju. Krievijas oficiālo personu neproporcionālā reakcija uz 3.marta piketu pie Rīgas Domes vēlreiz apliecina nepieciešamību aktivizēt abu valstu politisko dialogu.

Šā gada 3.martā notikušā nesankcionētā piketa dalībnieki, pārkāpjot sabiedriskās kārtības noteikumus, nopietni traucēja pilsētas dzīves funkcionēšanu svarīgā Rīgas centra rajonā ap pilsētas Domes ēku. Policijas pienākums garantēt kārtību pilsētā nav apšaubāms. Jautājums ir par kārtības nodrošināšanai izmantotajiem līdzekļiem, kas jāizvērtē.

Nav noslēpums, ka daļa Latvijas iedzīvotāju izjūt materiālas grūtības. Īpaši smagi klājas veciem cilvēkiem, invalīdiem un daudzbērnu ģimenēm. Sarežģītā ekonomiskā situācija izraisa dažādas demokrātijas principiem atbilstošas sabiedriskas akcijas, ar kuru palīdzību sabiedriskās organizācijas un iedzīvotāji vēlas vērst amatpersonu uzmanību uz dzīves dārdzības pieaugumu un nepieciešamību samērot darba algas un pensijas ar preču un pakalpojumu cenu pieaugumu. Latvija ir demokrātiska valsts, kurā ikvienam ir tiesības paust savu viedokli un tikt uzklausītam, bet tam jānotiek saskaņā ar likumu. Savukārt valsts amatpersonu pienākums ir tikties ar iedzīvotājiem, uzklausīt un ņemt vērā izteikto viedokli.

Valsts prezidenta preses dienests

1998.gada 6.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!