• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.1998., Nr. 79/80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 24.marta sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 24.marta sēdes

Vēl šajā numurā

25.03.1998., Nr. 79/80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 24.marta sēdē

Akceptēti noteikumi "Par vides valsts inspektoru formas tērpiem". Noteikumu pielikumos apstiprināta vides valsts inspektora zīmotne, žetons, parādes formas tērps, vasaras, ziemas un pavasara un rudens formas tērpi.

Valdība akceptēja noteikumus "Ķemeru nacionālā parka administrācijas nolikums". Administrācija ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde, kas veic īpaši aizsargājamās dabas teritorijas — Ķemeru nacionālā parka — pārvaldi.

Akceptēti noteikumi "Ķemeru nacionālā parka konsultatīvās padomes nolikums". Padome ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kas izveidota, lai veicinātu dabas aizsardzības un saimnieciskās darbības interešu saskaņošanu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā — Ķemeru nacionālajā parkā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Ķemeru nacionālā parka konsultatīvo padomi".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Čīles Republikas līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Gruzijas valdības līgumu par sadarbību izglītībā, zinātnē un kultūrā".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Centrālās medicīnas ētikas komitejas personālsastāvu". Par komitejas priekšsēdētāju iecelta Labklājības ministrijas Ārstniecības departamenta nodaļas vadītāja vietniece L.Rudze.

Valdība akceptēja noteikumus "Arodslimību saraksts". Noteikumi nosaka arodslimību sarakstu, kā arī institūciju, kas ir tiesīga noteikt galīgo arodslimības diagnozi. Saraksts nepieciešams, lai apdrošinātām personām, kas saslimušas ar arodslimībām, nodrošinātu apdrošināšanas atlīdzību, atveseļošanos, darbaspēju atgūšanu un integrāciju sabiedrībā.

Akceptēti "Noteikumi par tankkuģiem ar izolētā balasta tankiem". Tie nosaka kuģus, kuri uzskatāmi par tankkuģiem ar izolētā balasta tankiem, un kārtību, kādā aprēķināma izolēto balasta tanku tilpība.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 8.oktobra noteikumos nr.377 "Valsts investīciju programmas sagatavošanas, finansēšanas un realizācijas kārtība". Grozījumi izstrādāti, lai uzlabotu valsts investīciju plānošanu infrastruktūras objektos.

Valdība akceptēja noteikumus "Valsts standartizācijas padomes nolikums". Padome ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kas izveidota, lai sekmētu starptautisko standartu adaptāciju un optimālu standartizācijas attīstību.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Krievijas Federācijas Kaļiņingradas apgabala administrācijas nolīgumu par tirdzniecības un ekonomisko sadarbību".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Pārskatu par valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietojumu 1997. gadā". Kopā izlietoti 41 833 847 lati, no tiem Ls 21 400 105 ir iemaksas valsts pamatbudžetā un Ls 2 932 000 — valsts mērķprogrammās iekļauto projektu finansēšanai.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Armēnijas Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995. gada 19. decembra noteikumos nr.381 "Noteikumi par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru un piešķiršanas kārtību". Grozījumi nosaka, ka valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs ar šā gada 1. aprīli ir 30 lati mēnesī un invalīdiem no bērnības — 35 lati mēnesī.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995. gada 19. decembra noteikumos nr.384 "Noteikumi par ģimenes valsts pabalstu, bērna piedzimšanas pabalstu un bērna kopšanas pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību". Grozījumi nosaka, ka, sākot ar 1998. gada 1. aprīli, piemaksas par bērnu invalīdu pie ģimenes valsts pabalsta apmērs ir 35 lati mēnesī.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu finansējumu 1998. gadā". Ar šo rīkojumu tiek sadalīti 1998. gada budžetā paredzētie līdzekļi valsts pārvaldes institūcijām nepieciešamo pētījumu finansēšanai 764 794 latu apmērā.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997. gada 21. janvāra noteikumos nr.49 "Noteikumi par Latvijas nepilsoņu pasēm". Grozījumi noteikumu pārejas jautājumos nosaka, ka ar 1998. gada 1. janvāri bijušās PSRS iekšzemes pases ar Iedzīvotāju reģistra atzīmi uzskatāmas par nederīgām izbraukšanai uz ārvalstīm, izņemot gadījumus, kad persona pārceļas uz pastāvīgu dzīvi Neatkarīgo Valstu Savienības dalībvalstīs. Ar 1998. gada 1. jūliju bijušās PSRS iekšzemes pases ar Iedzīvotāju reģistra atzīmi uzskatāmas par nederīgām iebraukšanai Latvijas Republikā. Ar 1998. gada 31. oktobri Latvijas Republikā izsniegtās un Iekšlietu ministrijā pārreģistrētās bijušās PSRS ārzemju pases uzskatāmas par nederīgām izbraukšanai uz NVS valstīm.

Akceptēts rīkojums "Par valsts bezpeļņas akciju sabiedrības "Kultūrkapitāla fonds" padomi". Par padomes priekšsēdētāju iecelta kultūras ministre Ramona Umblija.

Valdība akceptēja "Vidēja termiņa ekonomisko stratēģiju pievienošanās Eiropas Savienībai kontekstā". Finansu ministrijai un uzraudzības komitejai līdz šā gada 1. septembrim uzdots sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā Eiropas Komisijas un Latvijas valdības kopēju paziņojumu par ekonomiskās un finansu politikas prioritātēm Eiropas līguma ietvaros.

Akceptēti "Noteikumi par Eiropas Komisijas finansēto programmu decentralizētās ieviešanas sistēmu". Noteikumi nosaka Eiropas Komisijas finansēto programmu sagatavošanas, ieviešanas un ieviešanas dokumentēšanas kārtību, kā arī minētajā darbā iesaistīto valsts un pašvaldību institūciju un amatpersonu tiesības un pienākumus. Tie nosaka tikai to Eiropas Komisijas finansēto programmu ieviešanas kārtību, kuru decentralizētu ieviešanu paredz Eiropas Komisijas un nacionālās palīdzības koordinatora savstarpējā vienošanās.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšana Saeimā likumprojektu "Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas likums". Likuma uzdevums ir noteikt sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas kārtību, tiesiskās attiecības sabiedrisko pakalpojumu sniegšanā, lai lietotājam tiktu nodrošināta pastāvīga un nepārtraukta iespēja saņemt no regulējamajiem uzņēmumiem drošus un kvalitatīvus sabiedriskos pakalpojumus par ekonomiski pamatotām izmaksām un tarifiem, kā arī lai regulējamās nozarēs tiktu veicināta attīstība un ekonomiski pamatotas konkurences veidošanās.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par naftas darbu licencēšanas un naftas resursu apguves vadības grupu". Darba grupa izveidota, lai nodrošinātu naftas resursu izpētes un naftas ieguves darbiem nepieciešamo dokumentu ātrāku sagatavošanu pirmajai licencēšanas kārtai. Par darba grupas vadītāju apstiprināts ekonomikas ministrs Atis Sausnītis.

Valdība akceptēja likumprojektu "Hipotekāro ķīlu zīmju likums". Likuma normas attieksies tikai uz tādiem hipotekāriem aizdevumiem, kuri šajā likumā noteiktajā kārtībā kalpo par segumu apgrozībā esošām ķīlu zīmēm. Paredzams, ka divu gadu laikā no šī likuma stāšanās spēkā ķīlu zīmju emisijas tiesības ir tikai valsts akciju sabiedrībai "Latvijas Hipotēku un zemes banka". Uzdots Finansu ministrijai likumprojektu sagatavot noteikumu projekta formā pieņemšanai Satversmes 81.panta kārtībā, saskaņot to ar Tieslietu ministriju un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta komitejas sēdē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!