• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Privatizācija procesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1998., Nr. 82/83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācija procesā

Vēl šajā numurā

27.03.1998., Nr. 82/83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Parakstīta vienošanās ar Rīgas Vagonu rūpnīcas administratoru

25. martā Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis parakstīja vienošanos ar Rīgas Vagonu rūpnīcas (RVR) administratoru Aldonu Vrubļevski.

Šī vienošanās nosaka saskaņā ar Ministru kabineta 1998. gada 11. marta rīkojumu piešķirto līdzekļu (Ls 795 000) izlietošanas kārtību. Parakstītais dokuments paredz, ka RVR administrators līdzekļus izlietos tikai un vienīgi likumā "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju" noteikto procedūru veikšanai un nodrošināšanai, tai skaitā tekošo maksājumu veikšanai, uzņēmuma mantas saglabāšanai un apsardzei, kā arī ražošanas atjaunošanas iespēju izpētei un nodrošināšanai.

Izlietotie naudas līdzekļi tiks atmaksāti Privatizācijas aģentūrai maksātnespējas procesa administratīvo izdevumu segšanas secībā un kārtībā viena gada laikā. Vienošanās paredz arī to, ka par naudas līdzekļu izmantošanu RVR administrators maksās sešus procentus gadā, kā arī regulāri sniegs ziņas Privatizācijas aģentūrai par uzņēmuma stāvokli.

Privatizācijas aģentūra uzskata, ka šis ir viens no veiksmīgākajiem radušās situācijas risinājumiem, lai nodrošinātu ražošanas atjaunošanu rūpnīcā.

Par Rīgas radio rūpnīcas darbinieku prasījuma apmierināšanas kārtību

Pēc Privatizācijas aģentūras (PA) vairākkārtēja lūguma Ministru kabinets ir pieņēmis rīkojumu, kas paredz sākt izmaksas maksātnespējīgās likvidējamās valsts akciju sabiedrības "Rīgas radio rūpnīca" darbiniekiem darba algas parādu segšanai un darbā nodarītā kaitējuma atlīdzībai sakarā ar sakropļojumu vai arodslimību.

Izmaksas tiks veiktas alfabētiskā kārtībā desmit darbdienu laikā, sākot no šā gada 2. aprīļa, dienā apkalpojot aptuveni 350 cilvēku. Izmaksu grafiks tiks izlikts visiem redzamā vietā uzņēmumā Rīgā, Kurzemes prospektā 3. Izmaksas tiks veiktas darbdienās no plkst. 7:00 līdz 17:30.

Kopumā paredzēts veikt izmaksas 3388 cilvēkiem. Likvidācijas izdevumu segšanai no valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem Privatizācijas aģentūrai paredzēts piešķirt Ls 1 040 037.

Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis izteica gandarījumu par panākto problēmas risinājumu un cerību, ka "Rīgas radio rūpnīcas" darbinieki spēs piedot Privatizācijas aģentūrai, uzņēmuma vadībai, valdībai, administratoram un citiem "pāridarītājiem".

Atsaucot atmiņā notikumu gaitu, jāatgādina, ka jau pagājušā gada 12. decembrī PA valde pieņēma lēmumu lūgt MK piešķirt no valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem maksātnespējīgās likvidējamās valsts akciju sabiedrības "Rīgas radio rūpnīca" kreditoru prasījumu segšanai Ls 1 040 037, taču MK sēdē 1997. gada 23. decembrī Ekonomikas ministrijas sagatavotā MK rīkojuma projekta izskatīšanu atlika.

Ņemot vērā lielo sociālo spriedzi sakarā ar "Rīgas radio rūpnīcas" darbinieku neapmierinātajiem prasījumiem, PA valde šā gada 5. martā nolēma atkārtoti lūgt MK izskatīt Ekonomikas ministrijas 1997. gada 16. decembrī iesniegto MK rīkojuma projektu "Par maksājumiem no valsts īpašuma privatizācijas fonda".

LPA informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!