• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - tiekoties ar Latvijas uzņēmējiem - sarunā ar Itālijas vēstnieku - apmeklējot Latvijas zivju pārstrādātājus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.1998., Nr. 107/108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

22.04.1998., Nr. 107/108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar Latvijas uzņēmējiem

U.JPG (45370 BYTES) Vakar, 21.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Latvijas uzņēmēju pārstāvjiem. Uzņēmējus pārstāvēja Aivars Borovkovs (Latvijas Stividorkompāniju asociācijas prezidents), Iļja Gerčikovs (a/s "Dzintars" prezidents), Vasīlijs Meļņiks (a/s "Baltijas Holdings" prezidents), Viktors Mende (SIA "Pārtikas uzņēmumu federācija" prezidents), Ivars Strautiņš (CS "Turība" prezidents), Gunārs Šics ("RAF", "RAF ITC" un "RAF AVIA" padomes priekšsēdētājs). Sarunā piedalījās arī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

Uzņēmēji pauda satraukumu par pašreizējo politisko situāciju valstī un par attiecībām, kādas izveidojušās starp Latviju un Krieviju, īpašu uzmanību pievēršot šī jautājuma ekonomiskajam aspektam.

Pēc uzņēmēju domām, pēdējo mēnešu notikumi liecina, ka Latvijā nav laikus un pietiekami aktīvi risinātas daudzas valsts iedzīvotājiem, tajā skaitā uzņēmējiem, aktuālas ekonomiskās un sociālās problēmas.

Kā nepietiekamu uzņēmēju pārstāvji novērtēja uzņēmēju un valsts varas institūciju sadarbību. Uzņēmēji izteica nožēlu, ka daudzi šobrīd aktuāli ekonomiskie jautājumi tiek pārmērīgi politizēti, tādējādi aizkavējot to risināšanu.

Valsts prezidents sacīja, ka uzņēmējiem jāprasa lielāka atbildība no politiķiem un partijām, jo tieši no viņu spējas solidāri darboties ir atkarīgs daudzu visai valstij nozīmīgu jautājumu produktīvs risinājums. G.Ulmanis aicināja uzņēmējus aktīvāk iesaistīties dialogā ar politisko varu, skaidrojot tās pārstāvjiem savu situācijas redzējumu un piedāvājot savus priekšlikumus problēmu risināšanā. G.Ulmanis uzsvēra, ka daudz vienotākam jābūt arī Latvijas uzņēmēju organizāciju darbam. Sarunas dalībnieki atzina, ka daudz aktīvāk jāstrādā Latvijas diplomātiem, veicinot Latvijas un ārvalstu uzņēmēju savstarpējo sadarbību.

— sarunā ar Itālijas vēstnieku

Vakar, 21.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Itālijas vēstnieku Latvijā Alesandro Pjetromarki (Alessandro Pietromarchi). Sarunā ar vēstnieku pārrunāta Latvijas prezidenta valsts vizīte Itālijā no 27. līdz 30. aprīlim. Prezidenta delegācijas sastāvā iekļauti arī Ārlietu un Aizsardzības ministrijas valsts sekretāri.

Vizītes laikā G.Ulmanim paredzētas tikšanās ar Itālijas prezidentu Oskaru Luidži Skalfāro un Itālijas premjerministru Romāno Prodi, kā arī ar parlamenta abu palātu priekšsēdētājiem. Valsts prezidents apmeklēs arī Romas mēriju un tiksies ar pilsētas mēru. Iespējams, ka Latvijas prezidents tiksies arī ar Itālijas ārlietu ministru Lamberto Dini.

Vakar, tiekoties ar A.Pjetromarki, G.Ulmanis izteica vēlmi ar Itālijas ārlietu ministru pārrunāt jautājumus, kas skar Latvijas integrāciju ES. Itālijas vēstnieks sarunā uzsvēra, ka Itālija atbalsta Latviju ceļā uz ES.

Vizītes programmā iekļautas vairākas tikšanās ar Itālijas uzņēmējiem Romā. G.Ulmanis tiksies ar Itālijas rūpnieku asociācijas pārstāvjiem. Savukārt Turīnā notiks seminārs, kurā G.Ulmanis uzrunās Pjemontas apgabala un Turīnas pilsētas uzņēmējus. Sarunās Valsts prezidents raksturos Latvijas ekonomisko attīstību, īpašu uzmanību pievēršot mazo un vidējo uzņēmumu attīstības perspektīvām Latvijā. Itālijā ir spēcīgas mazo un vidējo uzņēmumu atbalsta tradīcijas, tāpēc pieredzes apmaiņa un kontakti ar šīs valsts uzņēmējiem ir īpaši lietderīgi.

Valsts prezidents noliks ziedus pie Altāra Tēvzemei, kas simbolizē Itālijas brīvību. Iespējams, ka 28. aprīlī Romā Latvijas un Itālijas prezidenti atklās latviešu tekstilmākslinieku izstādi.

29. aprīlī G.Ulmanim paredzēta lekcija Itālijas Ārpolitikas institūtā par tematu "Latvijas integrācija Eiropā".

— apmeklējot Latvijas zivju pārstrādātājus

Vakar, 21. aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis apmeklēja akciju sabiedrību "Auda". G.Ulmanis apskatīja ražotnes, noliktavas un iepazinās ar zivju ražošanas tehnoloģijas procesu.

Tiekoties ar zivju pārstrādes uzņēmumu vadītājiem, pārrunātas zivju eksporta pašreizējās iespējas, kā arī zivsaimniecības perspektīvas Latvijā.

Latvijas Zivsaimniecības asociācijas prezidents Jānis Arnicāns informēja, ka pašlaik noris zvejniecības kuģu un zivju pārstrādes uzņēmumu akreditācija. Eiropas Savienībā Zivsaimniecības asociāciju neapmierinot tas, ka brīvās tirdzniecības līgums ar Ukrainu neparedz ievedmuitas atcelšanu zivju konserviem. Ukraina ir otrā lielākā valsts, uz kurieni šī produkcija tiek eksportēta.

Valsts prezidents aicināja zivsaimniecības pārstāvjus izanalizēt to, kas nav izdarīts, lai atrastu jaunus noieta tirgus un nepieļautu situāciju, ka 74 procenti produkcijas tiek eksportēti uz vienu valsti. Viņš arī piekrita kritikai par to, ka valstī nav pārdomātas eksporta politikas. G.Ulmanis uzsvēra, ka arī pašiem Zivsaimniecības asociācijas un pārstrādes uzņēmumu pārstāvjiem jāmeklē kontakti ar Saeimas deputātiem, kas viņu intereses varētu pārstāvēt Saeimā. Valsts prezidents aicināja efektīvāk izmantot Rūpniecības un tirdzniecības palātas iespējas jaunu eksporta tirgu meklēšanā un rosināja pārstrādes uzņēmumu vadītājus aktīvāk iesaistīties un darboties šajā organizācijā, kā arī izvirzīt konkrētus priekšlikumus valdībai.

G.Ulmanis apsolīja arī turpmāk interesēties par norisēm zivrūpniecībā un tās eksporta problēmām.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!