• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iesniegumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.1998., Nr. 114/116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kopsavilkums

Vēl šajā numurā

28.04.1998., Nr. 114/116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iesniegumi

Latvijas Republikas Saeimas Prezidijam

Pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 33.panta 1.daļu, lūdzu Saeimu lemt par manu atsaukšanu no Saeimas priekšsēdētāja biedra amata pēc paša vēlēšanās.

1998.gada 15.aprīlī Saeimas priekšsēdētāja biedrs Aigars Jirgens

 

Par Jurija Ševļakova kandidatūru

pilsonības piešķiršanai

(Saeimas dok. nr.4100)

Pamatojoties uz š.g. 21.aprīļa Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdes lēmumu, izvirzām izskatīšanai Saeimas plenārsēdē priekšlikumu par Jurija Ševļakova uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Pilsonības likuma izpildes komisijas

1998.gada 22. aprīlī priekšsēdētāja I.Kreituse

Izraksts no Pilsonības likuma izpildes komisijas 1998.gada 21.aprīļa sēdes protokola nr.56

Piedalījās: I.Kreituse, A.Prēdele, A.Pētersons, A.Seile. J.Lagzdiņš, Dz.Ābiķis, L.Ozoliņš, V.Dozorcevs, J.Strods, A.Golubovs, A.Seiksts, J.Ādamsons, M.Lujāns.

Izskatīja: Komisijas sēdes slēgtajā daļā — par Jurija Ševļakova uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Nolēma: Jurija Ševļakova kandidatūra ar komisijas pozitīvu lēmumu tiek izvirzīta izskatīšaai Saeimas sēdē.

Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētāja I.Kreituse

 

Mēs, zemāk parakstījušies 6.Saeimas deputāti, rekomendējam Juriju Ševļakovu pilsonības piešķiršanai par šādiem īpašiem nopelniem Latvijas labā:

Kopš Latvijas neatkarības atgūšanas J.Ševļakovs ir valsts nacionālās izlases pamatsastāva spēlētājs un komandas kapteinis, izlasē spēlējis 44 spēles. Futbolists ar savu paraugu un pašaizliedzību ir veicinājis komandas panākumus pasaules un Eiropas čempionātu kvalifikācijas spēlēs, pārsteidzot futbola speciālistus ar izcilu sniegumu pret tādām futbola lielvalstīm kā Spānija, Dānija, Portugāle u.c. 1997.gadā viņš ir atzīts par Latvijas labāko futbolistu.

6.Saeimas deputāti: J.Jurkāns, R.Apalups, V.Dozorcevs,

L.Tenis, A.Sausnītis, Ā.Ločmelis,

1998.gada 5.martā A.Seiksts, V.Nagobads, E.Grinovskis

Latvijas Futbola federācija lūdz jūs izskatīt jautājumu par LR pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem Jurijam Ševļakovam.

Jurijs Ševļakovs dzimis 1959.gada 24.janvārī Maskavā, ir Latvijas pastāvīgais iedzīvotājs. Dzīvo Latvijā kopš 1982.gada, profesionāli spēlē futbolu dažādās Latvijas klubu komandās, sākot ar "Daugavas" meistarkomandu un beidzot ar pašreizēo klubu "Skonto". Kopš Latvijas neatkarības atgūšanas J.Ševļakovs ir valsts nacionālās izlases pamatsastāva spēlētājs un komandas kaptenis, izlasē spēlējis 44 spēles. Futbolists ar savu paraugu un pašaizliedzību ir veicinājis komandas panākumus pasaules un Eiropas čempionātu kvalifikācijas spēlēs, pārsteidzot futbola speciālistus ar izcilu sniegumu pret tādām futbola lielvalstīm kā Spānija, Dānija, Portugāle u.c.

1997.gadā viņš ir atzīts par Latvijas labāko futbolistu. Viņa ilggadējā meistarība un atrašanās valsts futbola galvgalā ir visai reta parādība starptautiskajā mērogā. J.Ševļakovs ir iekļauts valsts izlasē arī turpmākajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēļu ciklam.

Jūsu pozitīvs lēmums būs gandarījums Latvijas patriotam, meistarīgam sava aroda pratējam Jurijam Šveļakovam.

Ar cieņu, —

1997.gada 5.decembrī Latvijas Futbola federācijas prezidents G.Indriksons

LR Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvalde lūdz jūs izskatīt jautājumu par ārpuskārtas pilsonības piešķiršanu valsts futbola izlases dalībniekam Jurijam Ševļakovam un Mihailam Miholapam.

Pašlaik abi sportisti pārstāv futbola klubu "Skonto" un ar savu meistarību veicinājuši komandas panākumus pasaules un Eiropas čempionātu kvalifikācijas spēlēs.

Ar cieņu, —

1997.gada 12.decembrī Sporta pārvaldes vadītājs E.Fogelis

Autobiogrāfija

Es, Jurijs Ševļakovs, esmu dzimis 1959.gada 24.janvārī Maskavā. 1976.gadā pabeidzu Maskavas 108. vidusskolu.

Trenējoties futbolā, sasniedzu pietiekošu meistarību un, sākot ar karadienestu, kura laikā spēlēju ACSK komandā 1977. — 1979.gadā, izvēlējos sportu kā profesiju.

1980. un 1981.gadā, spēlējot Novorosijskas komandā "Cement", mani ievēroja Latvijas speciālisti, un 1982.gadā es pieņēmu viņu uzaicinājumu un līdz 1990.gadam profesionāli spēlēju "Daugavas" meistarkomandā. 1991. — 1993.gadā uz līguma pamata spēlēju Somijas kluba "Ilves" (Tampare) sastāvā. No 1994.gada spēlēju Rīgas "Skonto". Kopš 1992.gada, kad Latvijas izlase piedalās pasaules un Eiropas čempionātos, esmu regulāri aizstāvējis valsts sporta godu kā izlases pamatsastāva spēlētājs un komandas kapteinis.

Pārcēlies uz Latviju, es šeit nodibināju ģimeni un kopā ar dzīvesbiedri Ņinu audzinām dēlu Vadimu (dz. 1985.g.) un meitu Mariju (dz. 1987.g.).

Pašreiz spēlētāja māku sāku nodot jaunajiem futbolistiem, strādājot par FK "Skonto" treneri.

J.Ševļakovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!