• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidija 1998. gada 3. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.1998., Nr. 114/116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojumi

Vēl šajā numurā

28.04.1998., Nr. 114/116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidija 1998. gada 3. aprīļa sēdē

1. Sēdē izskatīja piecus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja Saeimas Revīzijas komisijas atzinumu par veikto pārbaužu rezultātiem.

Jautājumā par Saeimas Kancelejas noslēgto līgumu ar firmu "Ampton Sound & Communication GmbH" par balsošanas un apskaņošanas sistēmas iekārtas piegādi un uzstādīšanu Saeimas sēžu zālē Prezidijs nolēma apmaksāt visu līgumā uzrādīto summu tikai pēc tam, kad tiks novērstas visas balsošanas iekārtas nepilnības un defekti.

Pieņēma zināšanai Revīzijas komisijas atzinumu jautājumā par Saeimas deputātu ārzemju komandējumos izlietotajiem līdzekļiem.

Prezidijs vērsa uzmanību uz to, ka saskaņā ar Kārtības ruļļa 14. panta 2. punktu deputātam, ja viņš ir bijis ar Saeimas Prezidija lēmumu apstiprinātā komandējumā, Prezidija noteiktajā kārtībā no Saeimas budžeta tiek atlīdzināti ar šo komandējumu saistītie izdevumi.

Lai novērstu turpmākas domstarpības, ārzemju komandējumiem ir izstrādāta jauna Prezidija lēmumu forma. Atbilstoši tai precīzi tiks formulēti izdevumi, kuri saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli un Saeimas Prezidija 1997. gada 2. jūnija lēmumu "Par noteikumiem, kas reglamentē Saeimas deputātu un darbinieku komandējumu izdevumu atlīdzināšanas kārtību" katrā konkrētajā gadījumā tiks apmaksāti.

Jautājumā par kopēšanas darbu izpildi Prezidijs nolēma lūgt Saimniecisko komisiju izvērtēt Revīzijas komisijas atzinumā izteiktos iebildumus un iesniegt savus priekšlikumus minētajā jautājumā.

3. Pieņēma lēmumu par Saeimas sēdes kavējumu 1998. gada martā.

Pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 15. pantu, Saeimas Prezidijs nolēma atzīt Saeimas sēdes kavējumu par neattaisnotu un uzlikt sodu 20 procentu apmērā no mēneša pamatalgas deputātam A.Rubinam par 26. marta sēdi.

4. Pieņēma lēmumu par grozījumiem Saeimas Prezidija 1998. gada 19. janvāra lēmumā "Par frakciju un komisiju darba finansiālo nodrošinājumu 1998. gadā".

5. Pieņēma izdevumu tāmi Somijas parlamenta Eiropas lietu komisijas vizītei Latvijā 1998. gada 15. aprīlī.

6. Pieņēma lēmumu par noteikumiem, kas reglamentē ekskursiju pieteikšanas un norises kārtību Saeimas namā.

7. Izskatīja cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja A.Seiksta iesniegumu par papildu līdzekļu piešķiršanu līgumdarbu apmaksai Bērnu tiesību aizsardzības likumprojekta izstrādei.

Prezidijs nolēma nosūtīt minēto iesniegumu Saimnieciskajai komisijai izskatīšanai.

8. Prezidijs atbalstīja Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas priekšsēdētāja J.Sinkas iesniegumu par Latvijas jauniešu delegācijas iespēju piedalīties projektā "Jauniešu Eiropas Padome", kas tiks īstenots 1999. gada 30. aprīlī Strasbūrā (Francija).

Sakarā ar to, ka nacionālajām delegācijām jāsedz visi ar jauniešu uzturēšanos Strasbūrā saistītie izdevumi, Prezidijs nolēma nosūtīt minēto iesniegumu Saimnieciskajai komisijai, lai tā iekļautu šo pasākumu 1999. gada budžeta projektā.

9. Prezidijs noraidīja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja A.Rubina iesniegumu par Ārlietu komisijas delegācijas plānoto vizīti Lietuvas Republikā 1998. gada 14. un 15. aprīlī, jo delegācija nav veidota pēc frakciju pārstāvniecības principa.

Prezidijs ieteica Ārlietu komisijai uzaicināt Lietuvas Republikas delegāciju apmeklēt Latviju.

10. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: R.Zīlem (Saeimas 5. marta sēdē, 12. marta sēdē, 19. marta sēdē un 26. marta sēdē); A.Sausnītim (Saeimas 19. marta sēdē un 26. marta sēdē); I.Emsim (Saeimas 26. marta sēdē; A.Rubinam (Saeimas 2. marta ārkārtas sēdē un 5. marta sēdē); V.Stikutam (Saeimas 2. marta ārkārtas sēdē); L.Kuprijanovai (Saeimas 5. marta sēdē); A.Panteļējevam (Saeimas 5. marta sēdē); A.Požarnovam (Saeimas 5. marta sēdē); I.Kreitusei (Saeimas 26. marta sēdē); A.Krastiņam (Saeimas 1. aprīļa sēdē); J.Mauliņam (Saeimas 1. aprīļa sēdē); A.Tomašūnam (Saeimas 1. aprīļa sēdē).

11. Piešķīra komandējumus:

1) Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam J.Sinkam laikā no 1998. gada 19. aprīļa līdz 25. aprīlim, delegācijas locekļiem A.Lambergam un A.Rugātei, kā arī delegācijas sekretārei I.Podgaiskai laikā no 1998. gada 18. aprīļa līdz 24. aprīlim, delegācijas loceklim A.Panteļējevam laikā no 1998. gada 21. aprīļa līdz 26. aprīlim, bet delegācijas loceklim V.Bokam laikā no 1998. gada 19. aprīļa līdz 23. aprīlim uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas 1998. gada sesijas otro daļu Strasbūrā (Francija);

2) Saeimas priekšsēdētāja biedram A.Amerikam un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājam E.Inkēnam laikā no 1998. gada 15. aprīļa līdz 18. aprīlim uz starptautisko konferenci Maskavā (Krievija);

3) Informācijas nodaļas Datoru sektora vecākajai programmētājai L.Upeniecei laikā no 1998. gada 18. maija līdz 24. maijam uz konferenci Parīzē (Francija);

4) Starpparlamentu attiecību biroja konsultantei I.Podgaiskai laikā no 1998. gada 25. aprīļa līdz 10. maijam uz stažēšanos Parīzē (Francija).

12. Pieņēma zināšanai deputāta J.Vidiņa pārskatu par piedalīšanos starptautiskajā simpozijā Viļņā 1998. gada 28. un 29. martā.

Saeimas sekretāra biedrs M.Rudzītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!