• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Laba piena upe tirgus krastos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.1998., Nr. 124/126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31846

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Laba piena upe tirgus krastos (turpinājums)

Vēl šajā numurā

06.05.1998., Nr. 124/126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Problēmas

Laba piena upe tirgus krastos

Pirmdien un otrdien, 4. un 5. maijā, Zemkopības ministrijas Produkcijas kvalitātes vadības departaments kopā ar dāņu kolēģiem — uzņēmuma "Foss Electric" pārstāvjiem — rīkoja semināru "Par piena kvalitāti". Pirmā diena, 4. maijs, tika nodota dāņu rīcībā — Tove Asmusens un Skandarions Kamerons, "Foss Electric" pārstāvji, stāstīja par piena kvalitātes rādītāju noteikšanu un apmaksas sistēmu Dānijā, analizēja uzņēmumu peļņas palielināšanas iespējas un produktu standartizācijas principus, dalījās pieredzē par ganāmpulka produktivitātes un kvalitātes uzlabošanas iespējām, izmantojot piena kvalitātes analīžu datus. To, ka piena nozarē strādājošo — gan administrējošo institūciju, gan laboratoriju, gan ražotāju — starpā interese par šiem jautājumiem ir, liecināja lielais semināra dalībnieku skaits.

Interesi raisīja ne tikai dāņu pieredzes apgūšana, bet arī piena nozares sakārtošanas darbs tepat Latvijā, kam bija veltīta semināra darbības otrā diena, 5. maijs. Semināra dalībnieki varēja tikties un uzdot jautājumus zemkopības ministram Andrim Rāviņam, bet ZM Produkcijas kvalitātes vadības departamenta direktore Gundega Mičule ar referātu par nepieciešamajām izmaiņām piena kvalitātes vērtēšanā un valsts kvalitātes uzraudzības sistēmā rosināja nozarē strādājošos uzsākt diskusiju par vērtēšanas sistēmas sakārtošanu. Par valsts uzraudzības sistēmu no piena ieguves līdz galaproduktam referēja Valsts veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produkcijas daļas vadītājs Vinets Veldre, par references laboratorijas funkcijām un darbības shēmu stāstīja references laboratorijas vadītāja Inese Ozollapa, bet par likumdošanu un uzraudzību piena ieguvē un pārstrādē ES valstīs informēja "Phare" projekta vadītājs Mati Lampi.

Visi šeit minētie referāti ir redakcijas rīcībā, bet šodien — zemkopības ministra Andra Rāviņa runa semināra "Par piena kvalitāti" dalībniekiem (skat. 2.lpp.).

Rūta Bierande,

"LV" lauksaimniecības redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!