• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Latvijas ekonomiskajām interesēm Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.1998., Nr. 124/126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Latvijas karogu Jeruzalemē

Vēl šajā numurā

06.05.1998., Nr. 124/126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministrijās

Ar Latvijas ekonomiskajām interesēm Eiropā

Lai pārrunātu nacionālās likumdošanas saskaņošanas jautājumus ekonomikā, no 4. līdz 8. maijam Briselē ar Eiropas Komisijas un Eiroparlamenta pārstāvjiem tiekas Finansu ministrijas delegācija ministra Roberta Zīles vadībā.

Ministram paredzēta tikšanās ar vairākiem ģenerāldirektoriem, kuru laikā tiks pārrunāta eirointegrācijas gaita saistībā ar muitas, netiešo nodokļu, budžeta, iekšējā tirgus un finansu pakalpojumu, kā arī reģionālās politikas un kohēzijas fondu jautājumiem.

R.Zīlem 7.maijā plānots tikties arī ar Eiropas Komisijas locekli Mario Monti (atbildīgā amatpersona Eiropas Komisijā par iekšējā tirgus, finansu pakalpojumu, muitas un nodokļu jautājumiem). Šīs tikšanās laikā paredzēts parakstīt Deklarāciju par Latvijas stratēģiju muitas un nodokļu administrēšanas jomā laikā līdz iestājai Eiropas Savienībā (ES).

Briselē iespējamas arī R.Zīles sarunas par Latvijas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā (PTO). Pirms divām nedēļām Vašingtonā, tiekoties ar ASV tirdzniecības pārstāvi, Latvijas oficiālās amatpersonas tika informētas par ASV jauniem priekšlikumiem Briselei attiecībā uz audiovizuālā tirgus problēmu risināšanu Eiropā. Taču līdz šim nebija saņemta atbilde uz šiem priekšlikumiem. Kā zināms, vienīgā aizkavēšanās iestājai PTO ir saistīta ar nenokārtotajām attiecībām jautājumā par audiovizuālo tirgu PTO dalībvalstu starpā. Latvija ir parakstījusi divpusējos līgumus ar visām valstīm, kuras izrādījušas tādu interesi, izņemot vienu — ASV, kas vēlas, lai Latvija liberalizētu pieeju savam tirgum ASV audiovizuālajām precēm un pakalpojumiem. Tas ir pretrunā ar šobrīd pastāvošo ES politiku, kuru Latvijai kā ES kandidātvalstij būtu vēlams respektēt. Latvija cer jautājumu par Latvijas iestāšanos PTO atrisināt šī gada laikā.

Ceturtdien, 7.maijā, uz Kijevu dosies Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva, valsts sekretāres vietniece Ingūna Sudraba un Tautsaimniecības analīzes un fiskālās politikas departamenta direktore Inna Šteinbuka, lai Latvijas delegācijas sastāvā līdz 12.maijam piedalītos Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas akcionāru pilnsapulcē (Latvijas delegācijas vadītājs, finansu ministrs Roberts Zīle ieradīsies Kijevā 8.maijā).

Sestdien, 9.maijā, notiks Latvijas valsts prezentācija, kurā ar runu uzstāsies finansu ministrs Roberts Zīle, lai iepazīstinātu ERAB sanāksmes dalībniekus ar Latvijas ekonomisko situāciju un tās attīstības perspektīvām, biznesa vidi un ārvalstu investīciju iespējām.

Sestdien R.Zīlem plānotas tikšanās arī ar ERAB prezidenta vietas izpildītāju Šarlu Franku, lai pārrunātu vairākus būtiskus jautājumus, tai skaitā Latvijas un ERAB sadarbības paplašināšanu, kā arī par ERAB 2000.gada sanāksmes rīkošanu Rīgā.

Latvijas delegācijai plānotas arī tikšanās ar "The Bank of Tokyo–Mitsubishi" un "The Long – Term Credit Bank of Japan", kuru laikā tiks apspriesti jautājumi, kas skar ārvalstu tiešās investīcijas Latvijā.

Svētdien, 10.maijā, Latvijas delegācijai plānotas tikšanās ar Eiropas Investīcijas bankas (EIB) vadību.

R.Zīlem plānotas sarunas ar "Merill Lunch" un "Bank Austria Creditanstalt" par šo finansu institūciju investīcijām Latvijā.

Pirmdien, 11.maijā, tiks atklāta ERAB akcionāru pilnsapulce. Tās pirmajā darba dienā Latvijas pilnvarnieks ERAB R.Zīle uzstāsies ar ziņojumu par makroekonomisko situāciju Latvijā, kā arī par Latvijas un ERAB līdzšinējo un turpmāko sadarbību.

Otrdien, 12.maijā, Latvijas delegācija piedalīsies ERAB akcionāru pilnsapulces darbā, kā arī tiksies ar bankas "Society General" vadību.

Finansu ministrijas

informācijas dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!