• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valka un Valga — divu kaimiņu simbols

Vakar, 7.maijā, Valkā tikās Latvijas un Igaunijas prezidenti

Foto: A.F.I.

ULMANI~1.JPG (16518 BYTES)

Vakar, 7.maijā, Valkā Latvijas Republikas prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Igaunijas Republikas prezidentu Lennartu Meri. Sarunas laikā spriests par abu valstu robežas sakārtošanu, sadarbību Baltijas jūras valstu padomes ietvaros, kā arī pārrunātas attiecības ar Eiropas Savienību (ES), NATO un Krieviju.

Igaunijas prezidents tikšanos ar Latvijas Valsts prezidentu nodēvēja par vēsturisku, sakot, ka Valka un Valga ir kā simbols aizvien ciešākas Igaunijas un Latvijas sadarbības nepieciešamībai nākotnē.

Apspriežot Valgas un Valkas robežas šķērsošanas problēmas, L.Meri izteica pārliecību, ka abas valstis radīs iespēju tās atrisināt. Prezidenti runāja par robežas šķērsošanas procedūras atvieglošanu pierobežas iedzīvotājiem. Sarunas laikā atzīta nepieciešamība vistuvākajā laikā parakstīt līgumu, kas atvieglotu robežas šķērsošanu.

Runājot par attiecībām ar Krieviju, G.Ulmanis vēlreiz uzsvēra, ka Latvija ir gatava dialogam ar Krieviju, gatava parakstīt robežlīgumu un ieinteresēta ilglaicīgas sadarbības programmas īstenošanā ar Krieviju.

G.Ulmanis un L.Meri pārrunāja arī triju Baltijas valstu prezidentu gaidāmo tikšanos Rīgā, izsakot viedokli, ka tās laikā ir jāuzsver Baltijas vienotība, kā arī nepieciešamība padziļināt trīspusējās attiecības.

Bet pirms tam — pirms Latvijas Valsts prezidenta sarunām ar Igaunijas prezidentu — Guntis Ulmanis tikās ar Valkas domes deputātiem. Viņš uzklausīja deputātu viedokli par pilsētas dzīves aktuālajiem jautājumiem. Viena no problēmām, kas, pēc deputātu domām, steidzami būtu jārisina, ir Valkas–Valgas robežas šķērsošanas vienkāršošana. Deputāti norādīja, ka sarežģītā robežas šķērsošana rada grūtības iedzīvotājiem, dodoties uz darbu un mācību iestādēm.

G.Ulmanis sacīja, ka neatbalsta jebkādu domu par Igaunijas—Latvijas robežas pārbīdi. Valsts prezidents izteica cerību, ka abu valstu politiķi tiksies biežāk un sekmīgi atrisinās pierobežas iedzīvotāju problēmas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!