• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņas īsumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.1998., Nr. 128/129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31898

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 12.05.1998.

Laidiena Nr. 130/131, OP 1998/130/131

Vēl šajā numurā

08.05.1998., Nr. 128/129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņas īsumā

* SIA "Philips Latvija", kas mūsu valstī pār-stāv ietekmīgo elektropreču ražotājfirmu, neto apgrozījums pērn bijis 5,3 milj. latu, par 1,89 milj. latu pārsniedzot šo pašu rādītāju 1996. gadā. Šogad apgrozījums varētu sasniegt 6 milj. latu.

* Būvizstrādājumu ražošanas un montāžas firma RIOM Jaunolainē atklājusi dažādu veidu stikla lokšņu un spoguļstikla griešanas un apstrādes, kā arī stikla pakešu izgatavošanas, alumīnija un plastmasas konstrukciju izgatavošanas ražotni. Jaunā ražotne atbilst ES standartiem, un tajā jau investēti 4 milj. ASV dolāru. Uzņēmums gadā var sagriezt 600 000 kvadrātmetru stikla, tai skaitā 100 000 kubikmetrus laminētā. Laminētā stikla griešanas iekārta patlaban ir vienīgā Baltijā. Uzņēmums arī gadā var izveidot 250 000 kubikmetru stikla pakešu. Tāpat RIOM ražo durvis, fasāžu alumīnija konstrukcijas, logu plastmasas konstrukcijas. Iecerēts, ka stikla paketes varētu tik ražotas arī eksportam.

* Audi Ab pārstāvis Auto Rīga pagājušajā gadā pārdevusi 191 jaunu Audi automobili, kas ir par 78% vairāk nekā 1996. gadā. Līdz ar to Audi tirgus daļa Latvijā sasniegusi 5,1%, Bet Auto Rīga kopējais apgrozījums — 7 milj. latu. Šogad Auto Rīga uzsāks jauna Audi centra celtniecību, kas atradīsies līdzās Rīgas Motormuzejam. Jaunajā centrā būs liela tirdzniecības zāle, plašs serviss, noliktava u.c. Šogad Auto Rīga plāno pārdot ap 300 jaunus auto, palielinot tirgus daļu līdz 5,5%. Turpmāk arī mazlietotajiem Auto Rīga tirgotajiem auto tiks piemērota garantija un iegādes iespēja uz līzinga.

* Ave Lat grupas a/s Balticovo pērn guvusi 86 725 latu peļņu un šogad paredz peļņu trīskāršot, sasniedzot 235 tūkstošus latu. 1997. gadā Balticovo saražots 218 milj. olu jeb 87 olas uz katru Latvijas iedzīvotāju. Ražošana palielinājusies par 5,3%. Kopējā olu ražošana Latvijā pērn samazinājusies, bet Balticovo īpatsvars sasniedzis jau 47%.

* Ave Lat grupas a/s Rīgas piena kombināts pilnsapulce apstiprinājusi 1997. gada darbības rezultātus, kas apliecina, ka pērn strādāts ar 743 tūkst. latu zaudējumiem, taču šogad plānota 516 tūkst. latu peļņa. Lai gan pērn piena iepirkums samazinājies par nepilniem 2%, šā gada pirmajos trijos mēnešos Rīgas piena kombināts piena iepirkumu atkal palielinājis.

* SIA Rīgas nami sadarbībā ar vairākām privātfirmām sākusi pētīt iespēju atjaunot Zemgales tiltu pār Daugavu. Vecie, otrā pasaules kara laikā sagrautā tilta balsti vēl joprojām redzami blakus dzelzceļa tiltam. Speciālisti atzīst, ka tos varētu izmantot tilta celtniecībā.

* Vācijas uzņēmēju grupa Rīgas teritorijā, kur Krasta iela krustojas ar Lāčplēša ielu un patlaban atrodas autostāvvieta, iecerējusi būvēt lielu tirdzniecības centru, piecstāvu trīszvaigžņu viesnīcas kompleksu ar 180 vietām, divstāvu sadzīves pakalpojumu ēku, divstāvu būvniecības, mājturības un dārzkopības tirgu, mēbeļu un pārtikas lielveikalus, septiņstāvu biroju un pārvaldes iestāžu ēku un stāvvietu 390 automašīnām.

* Viens no ievērojamākajiem projektiem visā Rīgā ir firmas Lido iecerētais Eiropas līmeņa atpūtas centrs. Komplekss nākotnē izvietosies 5 ha platībā starp Krasta un Maskavas ielām. Visa būvniecība izmaksās aptuveni 10 milj. latu. Pirmajā celtniecības kārtā apbūvēs 1,6 ha lielu teritoriju starp Texaco benzīntanku un veikalu Pa rokai . Divstāvu celtnē — koka guļbūvē, atradīsies bistro 400 apmeklētāju vietām, otrajā stāvā — nelielas tirgotavas, grāmatnīcas un kafejnīcas. Pagrabstāvā bez produktu glabātavām un mašinērijas telpām atradīsies arī firmas Lido darbinieku skola. Ēkas kopējā platība būs vairāk nekā 2 tūkst. kvadrātmetru. Blakus bistro cels divstāvu autostāvvietu 270 automašīnām, bet ēkas priekšā izveidos mākslīgu ūdenskrātuvi ar ūdenskritumu kaskādēm. Lido šā objekta celtniecību iecerējusi sākt jau šomēnes, un nākamgad novembrī bistro jau gaidīs pirmos apmeklētājus.

* A/s Staburadze akcionāru pilnsapulce izlēmusi par 1997. gada peļņas sadali, kas paredz izmaksāt dividendēs 0,05 latus par akciju. Sabiedrības pērnā gada tīrā peļna ir Ls 745 767. Dividenžu izmaksai tiks novirzīti 100 000 latu. No peļņas, kas paliek uzņēmuma rīcībā, un pamatlīdzekļu atskaitījumiem 1998. gadā paredzēts veikt kapitālieguldījumus Ls 710 000 apjomā. 1998. gadā Staburadze plāno Ls 800 000 tīro peļņu un 9 130 000 latu apgrozījumu.

* Šā gada pirmajos trijos mēnešos salīdzinājumā ar šo pašu laika posmu 1997. gadā no sešām Baltijas valstu ostām kravu apjomi visstraujāk pieauguši divās Latvijas ostās — Rīgā un Liepājā, liecina Satiksmes ministrijas informācija. Absolūta kravu apjoma pieauguma līdere ir Rīgas osta. Šā gada pirmajā ceturksnī kravu apgrozījums tajā palielinājies par 52%, Liepājas ostā — par 29%, Tallinas par 22,9%. Savukārt gada pirmajos trīs mēnešos starp Tallinas, Klaipēdas, Kaļiņingradas (Krievija), Rīgas, Liepājas ostām visvairāk kravu ticis pārkrauts Ventspils ostā.

* Baltijas Tranzītu banka sākusi izsniegt kredītus ģimenes atpūtas organizēšanai, tas ir, bezskaidrā naudā tiek apmaksātas tūrisma ceļazīmes, ceļazīmes uz sanatoriju, lidmašīnas, autobusa vai vilciena biļetes. BTB kreditē ne vairāk kā 50% no preču iegādes vērtības, taču ne vairāk kā 300 latu vienai personai. Kredīta likme — 15% gadā, tā maksimālais termiņš — pusgads.

* Pagājis gads, kopš stājies spēkā likums par Liepājas speciālo ekonomisko zonu, un, lai gan SEZ sāka darboties tikai šogad janvārī, liepājnieki uzskata, ka zona jau dod pilsētai investīcijas, darba vietas, vidējā alga pilsētā SEZ ietekmē pieaugusi no 96 līdz 112 latiem. Ar SEZ statusu ieguvušajiem vienpadsmit uzņēmumiem noslēgti līgumi par 11,5 miljonu latu ieguldījumiem 1997. un 1998. gadā un vismaz 13,4 milj. latu nākamajos divos gados. Šie paši uzņēmumi šogad sola dot papildus 204 darba vietas, 1999. un 2000. gadā — vēl 382. Liepājas pašvaldības un SEZ amatpersonas pauž viedokli, ka SEZ un tajā iekļautā brīvosta ļaus Liepājai kļūt par vienu no visdinamiskāk augošajiem Latvijas reģioniem.

Pēc Latvijas preses informācijas

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!