• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 10.burtnīca "LR starptautiskie līgumi" - iznākusi 4. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1998., Nr. 132/133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31920

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas valstīs runā vienā balsī Daugavas ūdeņos, atgādinot Latvijas valsts sākumu Caur pretrunām uz Baltijas vienību Igaunijas Republikā. Lietuvas Republikā Domubiedri vai ideju saskarsmes partneri Lauku dzīves attīstība - solījumi un pašreizējā skarbā realitāte Tagadnes zemkopji...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

13.05.1998., Nr. 132/133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 10.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo aktu burtnīca pie Jums devusies ar Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti no 7.līdz 21.aprīlim. "Noteikumi par hipotekārajām ķīlu zīmēm" pieņemti Satversmes 81.panta kārtībā, kas nosaka, ka Saeimas sesiju starplaikā Ministru kabinets var izdot noteikumus ar likuma spēku. Šie noteikumi reglamentē ķīlu zīmju emisiju, apgrozību un segumu. Noteikts, ka hipotekārais aizdevums nedrīkst pārsniegt 60 procentus no ieķīlātā īpašuma tirgus vērtības, Saskaņā ar Robežsardzes likumu izdoti noteikumi "Valsts robežsardzes nolikums" un "Valsts robežsardzes robežsargu dienesta gaitas reglaments." Noteikumi par obligātā militārā dienesta karavīru atalgojumu nosaka viņiem mēnešalgu 10 latu apmērā un piemaksas par amatu un par dienesta pakāpi. Noteikumiem par kodolmateriālu uzskaiti un kontroli ir pieci pielikumi ar veidlapu paraugiem. Noteikumi par elektroiekārtu drošību izdoti, lai novērstu iespēju, ka to darbība apdraud cilvēkus, mājdzīvniekus vai īpašumu. Saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likumu izdoti noteikumi "Higiēnas prasības pārtikas apritē" un "Noteikumi par aromatizētāju lietošanu pārtikā". Noteikumi par obligātajām prasībām zobārstniecības kabinetam un tehniskajai laboratorijai attiecas gan uz telpām un to iekārtojumu, gan uz personālu. Izdoti arī veterinārie noteikumi dzīvnieku kaušanai mazjaudas kautuvēs. Grozījumi izdarīti noteikumos "Būvmateriālu un būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanas kārtība reglamentētajā sfērā", un tie papildināti ar pielikumu, kurā uzrādīti atbilstības novērtēšanai pakļautie būvmateriāli. Attiecībā uz nodokļiem izdoti noteikumi par kārtību, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek zemi, kuru aizņem krūmāji un mežaudzes, un kā atmaksājamas pārmaksātās sociālās apdrošināšanas iemaksas. Saskaņā ar likumu "Par civilstāvokļa aktiem" izdoti noteikumi "Laulību noslēgšanas kārtība brīvības atņemšanas iestādēs". Laulība var tikt noslēgta gan tad, ja abas personas atrodas brīvības atņemšanas iestādē, gan tad, ja viena no tām atrodas brīvībā. Iestādes priekšniekam jānodrošina laulības reģistrācija piemērotās telpās neatkarīgi no tā, vai šo procedūru veic garīdznieks vai dzimtsarakstu nodaļas darbinieks. Jūsu "LV"

"LR starptautiskie līgumi" — iznākusi 4. burtnīca

"Latvijas Vēstneša" mazās poligrāfijas apgādā tapusi šāgada ceturtā starptautisko līgumu burtnīca (28 lpp.). Tajā latviešu un angļu valodā lasāma 1969. gada 23. jūnijā Londonā parakstītā Starptautiskā konvencija par kuģu tilpības mērīšanu. Latvijas Republikas Saeima konvenciju un tās pielikumus ratificēja 1998. gada 2. aprīlī.

Šī konvencija ietver vienotus principus un noteikumus par tilpības noteikšanu kuģiem, kas veic starptautiskus reisus. Tajā noteikts, uz kādiem kuģiem attiecas konvencija, izņēmuma gadījumi, kad tā nav pielietojama, jautājumi par kuģu bruto un neto tilpības noteikšanu, par starptautiskās tilpības apliecības izsniegšanu, tās atzīšanu un anulēšanu. Konvencijas 1. pielikumā apkopoti kuģu bruto un neto tilpības mērīšanas noteikumi, bet 2. pielikumā skatāma starptautiskā tilpības apliecība, kas jāizsniedz katram kuģim, kura bruto un neto tilpība ir noteikta saskaņā ar šo konvenciju.

Saskaņā ar Saeimas pieņemto un Valsts prezidenta izsludināto likumu konvencijā paredzēto saistību izpildi Latvijā koordinē Satiksmes ministrija.

Starptautisko līgumu 4. burtnīca, tāpat kā visas iepriekšējās, ir nopērkama laikraksta redakcijā (Bruņinieku ielā 36), avīzes sludinājumu un reklāmas daļā (Bruņinieku ielā 41) un "LV" preses namiņā (Bruņinieku un K.Barona ielas krustojumā). Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!