• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 12. maijā sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1998., Nr. 132/133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.138

Grozījums Ministru prezidenta 1998.gada 19.janvāra rīkojumā nr.12 "Par darba grupu Latvijas dalības pasaules izstādē EXPO 98 sagatavošanai"

Vēl šajā numurā

13.05.1998., Nr. 132/133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdiba

Ministru kabineta 12. maijā sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 19.novembra rīkojumā nr.584 "Par XXII Vispārējo latviešu dziesmu svētku un XII Deju svētku rīcības komiteju". Rīkojuma 1.punktā vārdi "Z.Čevers — iekšlietu ministrs" aizstāti ar vārdiem "A.Krastiņš — iekšlietu ministrs".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 8.oktobra rīkojumā nr. 493 "Par valsts pilnvarnieku iecelšanu bezpeļņas organizācijā valsts akciju sabiedrībā "Valsts robežbūve"". Turpmāk valsts pilnvarnieka pienākumus minētajā organizācijā veiks Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta Ceļu stratēģiskās plānošanas nodaļas vadītājs Imants Kaupe.

Akceptēts rīkojums "Par valsts īpašuma objektu saglabāšanu valsts īpašumā". Ar šo rīkojumu tiks saglabāti valsts īpašumā un nodoti Iekšlietu ministrijas valdījumā 36 valsts īpašuma objekti.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā muitas iestāde rīkojas ar muitas kontrolē esošajām precēm, bojātajām precēm un nepieprasītajām precēm". Par nepieprasītām atzīstamas preces, kuras atrodas muitas kontrolē ilgāk nekā divus mēnešus no dienas, kad tās pārvietotas pāri Latvijas Republikas muitas robežai, un kuras šajā laika periodā nav pieprasījis to vadītājs. Par nepieprasītām var atzīt arī tādas preces, kuras atrodas muitas kontrolē un kuras nav pieprasījis to vadītājs, bet kuras to fizisko īpašību dēļ var zaudēt savu vērtību pirms divu mēnešu beigām. Par bojātām nepieprasītām vai bojātām bezīpašnieka precēm atzīstamas muitas kontrolē esošās bezīpašnieka vai nepieprasītās preces, kuru bojājumu faktu apstiprinājusi Sanitārā robežinspekcija vai muitas iestāde, un par to normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir sastādīts attiecīgs akts. Preces, kuras ir atzītas par nepieprasītām vai bezīpašnieka precēm, var realizēt saskaņā ar Ministru kabineta 1994.gada 4.oktobra noteikumiem nr.198 "Par konfiscētās, bezīpašnieka, bezmantinieka, pēc mantošanas tiesībām valstij vai pašvaldībai pārgājušās, dāvinājuma, atrastās un atrastās apslēptās mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju", kā arī iznīcināt.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 119 pilsonības pretendentiem, tai skaitā diviem viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēti grozījumu projekti likumos "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem" un "Par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu". Grozījumu projekti izstrādāti sakarā ar Saeimā pieņemtajiem grozījumiem likumā "Par pašvaldībām", kas paredz rajona padomes funkciju nodošanu vietējām pašvaldībām pagastu un pilsētu pašvaldībām.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 13.maija noteikumos nr. 178 "Noteikumi par nacionālās pretošanās kustības dalībnieku uzskaiti un nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecības un krūšu nozīmes izsniegšanu un uzskaiti" un grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 22.oktobra noteikumos nr.408 "Noteikumi par politiski represēto personu uzskaiti, politiski represēto personu apliecību izsniegšanu un minēto apliecību uzskaiti". Grozījumi izdarīti sakarā ar rajona pašvaldību funkciju nodošanu vietējām pašvaldībām.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Horvātijas Republikas valdības līgumu par savstarpējo atteikšanos no vīzām".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par dzīvojamo māju saglabāšanu valsts īpašumā". Valsts īpašumā saglabātas un Valsts meža dienesta valdījumā nodotas 154 dzīvojamās mājas.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 19.augusta noteikumos nr.304 "Ekonomikas ministrijas nolikums", kas nosaka, ka ministrijas pakļautībā ir Patērētāju tiesību aizsardzības akts.

Akceptēti noteikumi "Valsts obligātās veselības apdrošināšanas centrālā fonda nolikums". Valsts obligātās veselības apdrošināšanas centrālais fonds ir valsts civiliestāde, kas darbojas Labklājības ministrijas pakļautībā. Centrālais fonds ir Valsts slimokases saistību un tiesību pārņēmējs. Centrālais fonds administrē valsts budžeta programmas "Veselības aprūpe" un valsts speciālā veselības aprūpes budžeta līdzekļus.

Akceptēti noteikumi "Prakses ārsta civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas kārtība". Prakses ārstam jāveic apdrošināšana pret iespējamo kaitējumu, kas var tikt nodarīts pacienta veselībai prakses ārsta, kā arī viņa vadībā strādājoša ārsta stažiera vai rezidenta ārstnieciskās darbības rezultātā. Prakses ārsta apdrošināšanas minimālā apdrošinājuma summa ir 1000 latu gadā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 22.oktobra noteikumos nr.407 "Noteikumi par bezdarbnieka statusu". Grozījumi noteikumos izdarīti, lai precizētu kārtību, kādā nestrādājoši Latvijas Republikas iedzīvotāji, kuri meklē darbu, griežas Nodarbinātības valsts dienestā un likumā "Par nodarbinātību" noteiktajos gadījumos tiek atzīti par bezdarbniekiem, lai ievērotu principu, ka persona, kas veikusi apdrošināšanas maksājumus un zaudējusi darbu, ir tiesīga saņemt bezdarbnieka pabalstu, kas saistīts ar iespēju iepriekš iegūt bezdarbnieka statusu. Grozījumi paredz valsts valodas prasmes apliecības nepieciešamību piemērota darba piedāvājuma saņemšanai, nevis bezdarbnieka statusa iegūšanai, kā tas bija agrāk.

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas līguma par asociācijas izveidošanu starp Eiropas Kopienām un to dalībvalstīm, no vienas puses, un Latvijas Republiku, no otras puses, izpildes nodrošināšanu".

Akceptēts rīkojums "Par Muzeju valsts pārvaldes priekšnieku". Pēc kultūras ministres Ramonas Umblijas ieteikuma par Muzeju valsts pārvaldes priekšnieku apstiprināts Jānis Garjānis.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizācijas akciju sabiedrības "Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona" statūtu apstiprināšanu". Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldīšanas uzņēmējsabiedrība ir saskaņā ar Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas likumu izveidota juridiska persona ar patstāvīgu bilanci un saviem norēķinu kontiem, kuras kapitāla veidošana, atbildība un iekšējā pārvalde ir organizēta bezpeļņas organizācijas akciju sabiedrības formā.

Akceptēti noteikumi "Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas uzņēmējdarbības atbalsta fonda statūti". Noteikumi nosaka precīzu kārtību, kādā no fonda iespējams saņemt finansējumu, kā arī līdzekļu izlietojuma mērķu izvērtēšanas pamatnostādnes.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas valdību vienošanos par pārrobežu sadarbības pamatprincipiem".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības nolīgumu par Latvijas Republikas ostu izmantošanu Kazahstānas Republikas kravu apstrādei un transportēšanai".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību dzelzceļa transporta jomā".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības nolīgumu par automobiļu starptautisko satiksmi".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības nolīgumu par tranzīta kārtību".

Valdība pieņēma zināšanai Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādāto Programmu pakāpeniskai pārejai uz vidējās izglītības iegūšanu valsts valodā un valsts valodā mācāmo priekšmetu īpatsvara palielināšanu pamatizglītības programmās.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!