• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
SIA "Cido pārtikas grupa" - arvien plašākā solī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.1998., Nr. 136/137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vislielākais kredītportfelis - "Latvijas Unibankai"

Vēl šajā numurā

15.05.1998., Nr. 136/137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

SIA "Cido pārtikas grupa" — arvien plašākā solī

Privāto uzņēmējdarbību pārlūkojot

CIDO2.JPG (6588 BYTES) Andrejs Ceplītis

Karstā vasaras dienā bez veldzējoša malka nu nekādi neiztikt. Tad parasti dodamies uz veikalu, lai iegādātos minerālūdeni vai sulu. Šo produktu sortiments ir daudzveidīgs - roka stiepjas te pēc vienas pudeles, te otras. Man, piemēram, garšo apelsīnu sula, un es labprāt pērku tieši "CIDO" ražojumus, jo šīs firmas sulu pakas ir viegli un ērti atveramas - jāpaceļ tikai uz augšu plastmasas vāciņš, jānoplēš papīrītis un kāroto veldzi var liet glāzē. Ērti un labi. Lai arī cik liels sulas fans tu būtu, litra paka vienam cilvēkam bieži vien ir par daudz. Tāpēc "CIDO" nupat ir iedarbinājusi divas jaunas ražošanas līnijas un patērētājiem tagad piedāvā arī sulas 0,2 litru iepakojumā kopā ar salmiņu.

Šim notikumam veltītu preses konferenci atklāja SIA "Cido pārtikas grupa" ģenerāldirektors Andrejs Ceplītis:

— Firmu "Cido & Co" izveidojām 1994. gadā un telpas Ostas ielā nomājām no Zemkopības ministrijas. Pēc tam noslēdzām līgumu ar Privatizācijas aģentūru, un 1996. gadā šo rūpnīcu privatizējām. 1996. gadā "Cido & Co" tika pārdēvēta par "Cido pārtikas grupu". Mūsu produkcija ir sulas un minerālūdens.

Pirmo līniju ar minimālu jaudu iedarbinājām pirms četriem gadiem. Uz tās 1,5 litra plastmasas pudelēs pildījām minerālūdeni "Mangaļi". Toreiz tas bija jauns iesaiņojuma veids, kas guva lielu pircēju atsaucību. Kopš tā laika mūsu ražošanas apjomi ir ievērojami auguši.1995. gadā apgrozījums bija tikai 1,9 miljoni latu, 1996. gadā — 5 miljoni latu, bet pērn tas jau sasniedza 12 miljonus latu.

CIDO1.JPG (18026 BYTES) Mūsu firma ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kurā 30 procentu kapitāla pieder ārvalstu investoriem un 70 procentu fiziskām personām Latvijā. Aizvadītajos gados visa peļņa tika izlietota ražošanas attīstībai. Piemēram, 1995. gadā tā bija 0,9 miljoni latu, bet pērn sasniedza 1,7 miljonus latu.

Šogad mēs esam uzstādījuši divas jaunas tehnoloģiskās līnijas. Viena no tām ir domāta 200 mililitru iepakojuma sulu ražošanai, bet uz otras jauna dizaina pudelēs pildīsim populāro minerālūdeni "Mangaļi". Šajās jaunajās līnijās mēs esam investējuši 1,5 miljonus latu.

Šeit jāpiebilst, ka minerālūdens ieguves vieta atrodas uzņēmuma teritorijā un to sūknē no 264 metru dziļuma. "Cido pārtikas grupa" to ražo arī ar citrona garšu, bet nākotnē iecerēts tam dot arī persiku un ābolu aromātu. Savukārt sulas, kuras mēs pērkam veikalos ar norādi "dabīga" vai "100%", tiek gatavotas no dabīgajiem sulu koncentrātiem. Koncentrātu izgatavo, maksimāli zemā temperatūrā iztvaicējot šķidrumu no augļu un ogu sulām. Tādējādi tas saglabā vitamīnus un specifiskās garšas īpašības. Ražošanas procesā sula tiek atjaunota tās sākuma stadijā - tai tiek pievienots nepieciešamais ūdens daudzums.

Rūpnīcā ik stundu tiek kontrolēta produkcijas kvalitāte. Šim nolūkam ir izveidota speciāla moderna laboratorija, kura izmanto Eiropas kvalitātes standartu programmas.

— Bez šīm jaunajām līnijām esam iedarbinājuši ūdens mīkstināšanas ietaises. Tās ir pilnīgi automatizētas", — stāstījumu turpina SIA "Cido pārtikas grupa" ģenerāldirektors Andrejs Ceplītis. — Šie panākumi nebūtu iedomājami bez pareizi izvēlētiem sadarbības partneriem. Vispirms es gribu minēt Latvijas Investīciju banku, kura atvēra mums kredītu līniju. Tas bija 1995. gadā. Labi kontakti mums ir izveidojušies ar firmu "Tetra Pak Latvija", kas mums palīdzēja iegādāties tehnoloģiskās līnijas ar kopējo jaudu 18 000 sulu paku stundā. Šī jauda Latvijai ir par lielu, un tāpēc mēs noieta tirgu meklējam gan Baltijas reģionā, gan NVS valstīs. Pērn SIA "Cido pārtikas grupa" eksportēja 30 procentu savas produkcijas. Kā redzat, lielākā mūsu produkcijas daļa paliek Latvijas tirgū, kur mūsu lielākie sadarbības partneri ir lielveikali "RIMI" un "Interpegro" , a/s "Turība" un vairumtirgotāji. Mēs esam apmierināti ar paveikto un domājam, ka šogad SIA "Cido pārtikas grupa" apgrozījums sasniegs 15 miljonus latu.

Jānis Lukss

Autora un "Cido" arhīva foto

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!