• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.1998., Nr. 136/137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31977

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija

Vēl šajā numurā

15.05.1998., Nr. 136/137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

"Latvenergo" un Rūpniecības konfederācijas vienošanās

8. maijā tika noslēgta privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" un Latvijas Rūpniecības konfederācijas vienošanās par kārtību, kā notiek rūpniecības uzņēmumu priekšlikumu izskatīšana un lēmumu pieņemšana jautājumos, kas saistīti ar patērētās elektroenerģijas apmaksas termiņiem un kārtību.

Nepieciešamība slēgt šādu vienošanos bija radusies tāpēc, ka gan "Latvenergo", gan Rūpniecības konfederācija saņēmusi vairāku rūpniecības uzņēmumu priekšlikumus veikt izmaiņas esošajā patērētās elektroenerģijas apmaksas kārtībā. Vienošanās mērķis — nodrošināt izmaiņu procesa objektivitāti un kontroli, nepieļaut nekontrolējamu neapmaksāto rēķinu pieaugumu un vienlaikus rast iespēju atsevišķos gadījumos izdarīt nepieciešamās korekcijas apmaksas termiņos un kārtībā.

Rūpniecības uzņēmumu priekšlikumu izskatīšanai un lēmumu pieņemšanai tiek izveidota komisija 6 cilvēku sastāvā. Komisijā iekļauti divi "Latvenergo" pārstāvji, divi — no Rūpniecības konfederācijas, kā arī pa vienam pārstāvim no Ekonomikas ministrijas un Privatizācijas aģentūras. Komisija katras nedēļas pēdējā darba dienā izskatīs to rūpniecības uzņēmumu iesniegumus, kuri "Latvenergo" un Rūpniecības konfederācijai būs iesniegti ne vēlāk kā attiecīgās darba nedēļas pirmajā dienā. Iesniegumiem un pretenzijām jāpievieno arī uzziņa par uzņēmuma finasiālo stāvokli, kā arī priekšlikumu ekonomiskais motivējums.

8. maijā notika arī pirmā komisijas sēde, kurā tika pieņemts pozitīvs lēmums par akciju sabiedrību "Dambis" un "Kvadrāts" iesniegtajiem priekšlikumiem.

"Latvenergo" Sabiedrisko attiecību

un informācijas daļas informācija

Tiekas Baltijas vērtspapīru tirgus dalībnieki

14. maijā Rīgas Menedžeru skola sadarbībā ar Finansu ministriju, Vērtspapīru tirgus komisiju un Latvijas vērtspapīru tirgus profesionālo dalībnieku asociāciju rīkoja konferenci "Baltijas Fondu tirgus’98". Tās galvenā tematika saistīta ar vienota tirgus attīstību Baltijā un pieredzes apmaiņu, ieviešot jaunus pakalpojumus un finansu instrumentus.

Konferences dalībnieki — fondu biržu, vērtspapīru tirgus komisiju, depozitāriju, banku, brokeru sabiedrību, emitentu un ieguldījumu fondu pārstāvji — iepazinās ar jaunākajām tirgus attīstības tendencēm, izmaiņām vērtspapīru tirgus un nodokļu likumdošanā.

Baltijas valstu vērtspapīru tirgus kopējais apjoms ir neliels, tāpēc daudzas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komercbankas veic nozīmīgus ieguldījumus Krievijas un citu NVS valstu vērtspapīros. Konferencē piedalījās arī Krievijas Centrālās bankas un Krievijas biržas darbinieki, kas analizēja situāciju un iepazīstināja ar nerezidentu banku iespējām Krievijas vērtspapīru tirgū un izmaiņām Krievijas valsts parādzīmju tirdzniecības noteikumos.

Jāpiebilst, ka līdzīgu konferenci Rīgas Menedžeru skola organizēja pagājušajā gadā. Un tā rosinājusi šādas tikšanās rīkot vismaz divas reizes gadā, lai tiešie fondu tirgus dalībnieki varētu apmainīties ar pieredzi un saņemt jaunāko informāciju.

Plašāku materiālu par konferenci "Baltijas fondu tirgus ’98" publicēsim PĪ nākamajā numurā.

Ingrīda Rumbēna, "LV"

Baltijas Tranzītu bankas peļņa 1998. gadā jau virs miljona latu

Akciju sabiedrība "Baltijas Tranzītu banka" apkopojusi informāciju par darba rezultātiem 1998. gada pirmajos četros mēnešos. Šajā laika posmā bankas peļņa bijusi 1 miljons 104 tūkstoši latu.

Bankas aktīvi 1998. gada 30. aprīlī bija 78 miljoni 855 tūkstoši 525 latu (31. janvārī — 66 miljoni l558 tūkstoši 681 lats).

Bankas pašu kapitāls 1998. gada aprīļa beigās sasniedza 13,46 miljonus latu.

1998. gada 30. aprīlī noguldījumu apmērs bankā bija 50,53 miljoni latu (tai skaitā privātpersonu — 10,46 miljoni latu), kredīti izsniegti 26,53 miljonu latu apmērā, kas ir par 810 tūkstošiem latu vairāk nekā marta beigās.

Baltijas Tranzītu bankas prezidente Gaļina Alijeva uzskata, ka "banka strādā saskaņā ar pagājušā gada nogalē noteikto peļņas plānu, to pat pārsniedzot. Pašreizējie rezultāti liecina, ka banka spējusi atrast optimālu līdzsvaru starp maksimālu ienesīgumu un minimālu risku. Turklāt jūtama arī atdeve no veiktajiem pārkārtojumiem bankas darbībā, aktivizējot sadarbību ar klientiem un pilnveidojot un paplašinot bankas sniegto pakalpojumu klāstu."

Baltijas Tranzītu bankas

sabiedrisko attiecību grupas informācija

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!