• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pavasara balva labākajai bērnu grāmatai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.1998., Nr. 144/146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31994

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs - Latvijas pilsoņi. Mēs - čigāni, romi, cilvēki. Šeit, Latvijā

Vēl šajā numurā

21.05.1998., Nr. 144/146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pavasara balva labākajai bērnu grāmatai

Lai veicinātu latviešu bērnu literatūras attīstību, Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padome pirms četriem gadiem iedibināja Pavasara balvu bērnu literatūrā. Kopš 1994.gada apbalvoti Ligita Linmeiere — par "Kurmīša grāmatu" (teksts un ilustrācijas), Dagnija Zigmonte — par "Stāstiem Jūlijai", dzejnieks Jānis Balvilks un mākslinieks Juris Petraškevics — par grāmatu "Pasakas par pasakām". Ik reizi tiek sastādīts arī labāko grāmatu goda saraksts. Tajā minētie tādi darbi kā Māras Vielēnas "Tad, kad auzās dauzās", Jāņa Baltvilka "Sīksolīte un Lamzaks", Māra Runguļa "Stāsts par Ādolfu un Emīliju", Annas Žīgures "Ir laiks", Vizmas Belševicas "Bille" un "Bille dzīvo tālāk", Gunta Bereļa "Agnese un Tumsas valdnieks", Ulda Ausekļa "Kaķis ada zeķes zaķim", Pētera Brūvera "Gliemezis un cīrulīte" un Māra Čaklā "Divi dzīvi zaldātiņi".

Piektdien, 22.maijā, pulksten 14.00 Bērnu literatūras centrā Tērbatas ielā 75 tiks pasniegta "Pavasara balva ’97"un paziņots Goda saraksts. Ar žūrijas komisijas lēmumu šoreiz atkal tiek piešķirtas divas balvas. Tās saņems rakstniece Māra Cielēna un māksliniece Anita Paegle par grāmatu "Pulksteņu nakts gaitas". Goda sarakstā: Imanta Ziedoņa "Pasaka par bizi", Jāņa Baltvilka "Mergusiņš" un Pētera Brūvera dzejoļu grāmatiņa "Katrs savu dzīvi dzīvo".

Pati balva ir tikpat neparasta un saturā ietilpīga, cik laba bērnu grāmata. Tā ir Imanta Ancāna veidota keramikas vāze zaru slotas veidolā. Šī slota nākusi no folkloras un, kā jau pasakā, spēj arī uzziedēt. Tā nu tas notiek jau ceturto pavasari.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!