• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Pasaules bankas naudu un padomu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.1998., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32051

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Pasaules bankas naudu un padomu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

17.06.1998., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Pasaules bankas naudu un padomu

Pie Valsts prezidenta

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 16. jūnijā, tikās ar Pasaules bankas viceprezidentu Johannesu Linnu, kā arī citiem Pasaules bankas pārstāvjiem.

G.Ulmanis interesējās, kā Pasaules banka vērtē līdzšinējo sadarbību ar Latviju un kādi ir tās tuvākajā laikā plānotie projekti mūsu valstī. J.Linns sacīja, ka Pasaules banka (PB) uzskata par svarīgu kopīgi ar Latvijas valdību īstenot attīstības programmas pašvaldību stiprināšanā, lauksaimniecībā, izglītībā un veselības aizsardzībā, kā arī sociālajā sfērā.

Savukārt G.Ulmanis uzsvēra, ka ieguldījumi pašvaldībās ir ļoti nepieciešami, jo vietējo varu stiprināšana sekmēs arī attīstību citās jomās, tai sakarā lauksaimniecības sfērā. J.Linns piebilda, ka ar projektu īstenošanu lauksaimniecībā PB saprot atbalstu ne vien zemniekiem, bet arī citiem laukos strādājošajiem.

Jautāts par pašreizējo stāvokli Latvijas ekonomikā, J.Linns teica, ka valsts veiksmīgi ir panākusi makroekonomikas stabilitāti, inflācijas līmenis arvien pazeminās, bet budžets ir sabalansēts ar valsts iespējām. Pats galvenais, pēc PB viceprezidenta domām, ir panākt, lai Latvija rūpīgi sekotu tam, cik efektīvi tiek izmantoti PB piešķirtie līdzekļi un izstrādātās programmas. J.Linns tomēr izteica pieņēmumu, ka pirmsvēlēšanu laikā, iespējams, tiek palielināti izdevumi no valsts budžeta.

Valsts prezidents, atzinīgi vērtējot Latvijas Bankas un Finansu ministrijas vadības līdz šim izvērsto darbību šajā jomā, izteica pārliecību, ka arī nākamā valdība un parlaments turpinās iesāktās reformas. Pēc G.Ulmaņa teiktā, neraugoties uz iepriekšējām premjera un valdību maiņām, Latvija nešaubīgi īstenojusi ekonomiskās reformas un nodrošinājusi makroekonomisko stabilitāti.

PB viceprezidents atzinīgi novērtēja Latvijas ieienteresētību pretkorupcijas jautājumā, kura sekmīga risināšana ir viens no valsts ekonomikas stabilitātes priekšnoteikumiem.

Sarunas dalībnieki tikšanās laikā apsprieda pašreizējo situāciju starptautiskajā finansu tirgū, šajā kontekstā runājot arī par Baltijas jūras reģiona valstu sadarbību finansu jomā.

Valsts prezidenta preses dienests

B1.JPG (15389 BYTES)
Finansu ministrs Roberts Zīle un Pasaules bankas Baltijas un Polijas valstu direktors Vasils Kovaļskis Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

B2.JPG (17742 BYTES)
Pasaules bankas Baltijas reģionālās pārstāvniecības vadītājs Larss Jerlings un Pasaules bankas viceprezidents Eiropas un Centrālāzijas reģionā Johanness Linns

Pie Ministru prezidenta

Pirmdien, 15.jūnijā, pie Ministru prezidenta Guntara Krasta viesojās Pasaules bankas viceprezidents Eiropas un Centrālāzijas reģionā Johanness Linns, Pasaules bankas Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona izpilddirektors Ilka Miemi un Pasaules bankas Baltijas un Polijas valstu direktors Vasils Kavaļskis, kā arī Baltijas reģionālās pārstāvniecības vadītāji Larss Jerlings un Ingūna Dobrāja.

Sarunu gaitā tika pārrunāta Pasaules bankas Latvijas atbalsta stratēģija. Tās ietvaros tika apspriesti jautājumi par Pasaules bankas tehniskās palīdzības programmām un atbalstu Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā, pašvaldību konsolidācijas un to vadītāju spēju nostiprināšanas problēmas, kā arī valsts pārvaldes reformas jautājumi.

Pasaules banka izteica gatavību atbalstīt ziņojuma par investīciju klimatu Latvijā sagatavošanu.

Pasaules bankas viceprezidents Eiropas un Centrālāzijas reģionā Johanness Linns aicināja rūpēties par Latvijas finansiālo stabilitāti iespējamās Krievijas un īpaši Ukrainas finansu krīzes rezultātā. Viņš aicināja saglabāt konservatīvu pieeju finansu vadībā pirmsvēlēšanu laikā.

Puses atzina Latvijas un Pasaules bankas konstruktīvo un veiksmīgo sadarbību, kā arī izteica cerību uz sekmīgu turpmāku sadarbību.

Valdības preses departaments

Vēl par vizīti — 4.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!