• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Liepājas ekonomisko zonu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.1998., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32053

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts amatpersonu deklarācijas

Vēl šajā numurā

17.06.1998., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministra uzskatā:

Par Liepājas ekonomisko zonu

Vēloties novērst turpmāku situācijas saasināšanos un mazināt ažiotāžu, kāda pēdējās nedēļas laikā radīta sakarā ar likumprojektu par grozījumiem Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likumā, vēlos skaidri pateikt, ka es kā finansu ministrs neierosināšu nekādus citus grozījumus šajā likumā, kā vien tos, kas saskaņojami ar ES un PTO prasībām. Ja Latvija ir izvēlējusies ceļu uz Eiropas Savienību un deklarējusi to kā vienu no savām prioritātēm, Latvijai ir jārespektē Eiropas Savienības prasības un, saprātīgi plānojot integrācijas tempus, atbilstoši jāgroza likumdošana, kas kavē šo integrācijas procesu.

Konkrētajā gadījumā nodokļu atvieglojumi, kas piemēroti uzņēmējsabiedrībām, kuras eksportē vairāk nekā 80 procentu saražotās produkcijas, saskaņā ar ES direktīvām tiek uzskatīti par nelikumīgām subsīdijām un tāpēc nav pieļaujami. Arī Liepājas speciālās ekonomiskās zonas gadījumā. Vienlaikus, lai atvairītu "desmitlatu investorus", tiek izskatīta iespēja tiesībām uz nodokļu atvieglojumiem piemērot kādu minimālo investīciju apjomu.

Nekādas citas izmaiņas, kas skartu esošos nodokļu atvieglojumus, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likumā es neierosināšanu.

Turklāt šie, tāpat kā jebkuri citi grozījumi Liepājas SEZ likumā, netika plānoti un tie netiks veikti arī turpmāk bez konsultācijām ar Liepājas SEZ vadību. Par gaidāmajām izmaiņām Liepājas SEZ likumā gandrīz pirms mēneša sarunā informēju arī Liepājas SEZ vadību.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!