• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
NATO augstākais vadītājs - Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1998., Nr. 180/181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par migrācijas rotora cēloņiem un sekām

Vēl šajā numurā

18.06.1998., Nr. 180/181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NATO augstākais vadītājs — Latvijā

Šodien, 18.jūnijā, mūsu valstī

vizītē ierodas NATO ģenerālsekretārs

Dr. Havjers Solana (Javier Solana)

SS.JPG (9218 BYTES)

Havjers Solana dzimis 1942. gada 14. jūlijā Madridē. Viņš bijis Fulbraita stipendiāts vairākās Amerikas universitātēs, ir fizikas zinātņu doktors . Havjers Solana ir Madrides universitātes cietvielu fizikas profesors, viņš ir arī vairāk nekā trīsdesmit publikāciju autors šajā nozarē.

Havjers Solana ir prestižā Romas kluba Spānijas nodaļas loceklis.

1964. gadā , divdesmit divu gadu vecumā, Havjers Solana iestājās Spānijas Sociālistu partijā. Kopš 1977. gada viņš bijis ievēlēts Spānijas parlamentā. Kopš 1982. gada Havjers Solana bijis ministrs Spānijas valdībās. No 1982. gada decembra līdz 1988. gada jūlijam viņš bija kultūras ministrs. 1988. gada jūlijā tika iecelts par izglītības un zinātnes ministru, bet 1992. gada jūlijā — par ārlietu ministru, un šajā amatā bija līdz pat 1995. gada decembrim, kad kļuva par NATO ģenerālsekretāru.

Latvijas apmeklējums ietilpst NAT0 ģenerālsekretāra oficiālo vizīšu sērijā Baltijas valstīs un Somijā. Vakar Havjers Solana bija Viļņā, šajā pēcpusdienā no Rīgas viņš dosies uz Helsinkiem, bet rīt apmeklēs Igauniju.

Rīgā augstais viesis ierodas pulksten 9.30. Tūlīt pēc ierašanās NATO ģenerālsekretārs tiksies ar mūsu valsts Ministru prezidentu Guntaru Krastu. Pēc tam paredzēta tikšanās ar ārlietu ministru Valdi Birkavu un aizsardzības ministru Tālavu Jundzi. Vēlāk augstais viesis tiksies ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu, Ārlietu un Nacionālās drošības komisiju pārstāvjiem.

Dienas vidū NATO ģenerālsekretāram paredzēta saruna un pusdienas ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani viņa Jūrmalas rezidencē.

Kā zināms, visas trīs Baltijas valstis izteikušas vēlēšanos iestāties NATO. Līdz ar to šīs organizācijas augstākā vadītāja vizīte uzskatāma par vēl vienu soli Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ceļā uz NATO.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!