• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par to, kā saimniekojam savos laukos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1998., Nr. 180/181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.4

Par grozījumiem saistošajos noteikumos "Par reklāmu, izkārtņu, sludinājumu un citu vizuālās informācijas materiālu izvietošanas nodevām Liepājas pilsētā"

Vēl šajā numurā

18.06.1998., Nr. 180/181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par to, kā saimniekojam savos laukos

Zemkopības ministrija ir izstrādājusi kārtējo — trešo ziņojumu par aizvadīto, 1997. lauksaimniecības gadu.

Ņemot vērā Saeimā paredzēto diskusiju par lauksaimniecības problēmām, Gada ziņojums ir papildināts ar lauksaimniecības attīstības 1999.gada programmas pasākumiem.

Gatavojot ziņojumu, galvenie procesi un darba rezultāti skatīti kontekstā ar iespējamo integrēšanos Eiropas Savienībā.

Ziņojums sagatavots konsultatīvā sadarbībā ar Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta un Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātniekiem.

Ziņojumā atsegtas pozitīvās un negatīvās tendences. Pozitīvi, ka 1997.gadā pirmo reizi valsts savus iedzīvotājus pilnībā ir nodrošinājusi ar pārtikas graudiem. Nostabilizējušās attiecības starp cukurbiešu ražotājiem un pārstrādātājiem. Pieci piena pārstrādes uzņēmumi atzīti par eksportspējīgiem. Sākusies mazattīstīto un netradicionālo nozaru darbība.

Pārskata gadā būtiski attīstījusies institucionālā bāze — izveidota Sanitārā robežinspekcija, reorganizējot Valsts labības biroju, izveidota Labības tirdzniecības aģentūra.

Ziņojumā atsegtas nozares galvenās problēmas un cēloņi neracionālai resursu izmantošaai, augstai produkcijas pašizmaksai un zemai produkcijas ražošanas rentabilitātei.

Kā neatliekami pasākumi minēti investīciju piesaistīšana lauksaimniecībā, lētu kredītu pieejamība, izdevīgu un ilgtspējīgu tirgus attiecību veidošana, robežu tālāka sakārtošana, kvalitātes prasību paaugstināšana produkcijai.

Ziņojuma sagatavošanā izmantoti Valsts statistikas komitejas pārskati, Latvijas lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centra, Latvijas piensaimnieku centrālās savienības, Valsts zemes dienesta, Valsts mežu dienesta, Valsts zivsaimniecības pārvaldes, Labības tirdzniecības aģentūras, cukurfabriku, Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra materiāli, rajonu lauksaimniecības departamentu informācija un citi materiāli, kā arī Zemkopības ministrijas departamentos veiktie aprēķini un izstrādātās prognozes. Atbildīgie par skaitlisko informāciju, aprēķiniem, to interpretāciju un atsevišķu nozaru izvērtējumu norādīti satura rādītājā.

Pateicoties autoriem par ieguldīto darbu, ceru, ka ziņojums būs noderīgs lauksaimniekiem, uzņēmējiem un visiem tiem, kurus interesē un kuri piedalās lauksaimniecības un lauku attīstības problēmu risināšanā!

Zemkopības ministrs A.Rāviņš

 

Redakcijas rīcībā ir viss Zemkopības ministrijas "Lauksaimniecības gada ziņojums", kurš tiek gatavots publicēšanai

Par kredītiem lauku produkcijas pārstrādājiem

 

Finansu ministrija paziņo, ka 16.jūnija valdības sēdē ierosināts valsts akciju sabiedrībai "Latvijas eksportkredīts", novēršot juridiskās pretrunas, no valsts budžeta piešķirtos 10 miljonus latu izmantot kā garantiju lauksaimniecības produkcijas pārstrādes un citu lētāku kredītresursu saņemšanai, lai šos līdzekļus varētu novirzīt jaunu produkcijas tirgu apgūšanai.

"Tādējādi Latvijas lauksaimniecības produkcijas pārstrādātāji faktiski piekļūs valsts garantētajiem, tātad lētākiem kredītiem, kas ļaus gan norēķināties ar saviem piegādātājiem, gan atrast jaunus produkcijas realizācijas tirgus," uzsver finansu ministrs Roberts Zīle. Minētā Finansu ministrijas ierosme atšķirībā no līdzšinējiem priekšlikumiem nav pretrunā ar Eiropas Savienības un Pasaules tirdzniecības organizācijas nostādnēm. "Ja vien, protams, mēs visi kopā gribam šajās organizācijās redzēt Latvijas vārdu, mums jāsaprot, ka nevaram neievērot arī noteiktas normas. Konkrēti — eksporta tieša subsidēšana ir viena no šādām normām, kas ir pretrunā gan ar Eiropas Savienības, gan Pasaules tirdzniecības organizācijas nosacījumiem," teica R.Zīle.

Tieši tāpēc Finansu ministrija izstrādājusi šo priekšlikumu, kas pagaidām ir tikai pirmais praktiskais lauksaimniecības produkcijas realizācijas problēmas risinājuma piedāvājums. Finansu ministrija uzsver, ka ir gatava diskutēt arī par citiem priekšlikumiem jaunu tirgu attīstību veicināšanā.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!