• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Liepājas SEZ. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1998., Nr. 180/181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32088

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par to, kā saimniekojam savos laukos

Vēl šajā numurā

18.06.1998., Nr. 180/181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Liepājas SEZ

Finansu ministrijas valsts sekretārei Valentīnai Andrējevai otrdien, 16.jūnijā, tiekoties ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieku Juri Krieviņu, panākta vienošanās par turpmākām divpusējām konsultācijām Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likuma grozījumu projekta izstrādē, lai jau līdz jūlija sākumam saskaņoto dokumentu varētu iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā. Jau šonedēļ Finansu ministrija apkopos citu ministriju iesniegtos priekšlikumus grozījumiem un precizēto likuma grozījumu variantu nosūtīs Liepājas SEZ vadībai izskatīšanai.

"Finansu ministrijas nostāja jautājumā par izmaiņām nodokļu atvieglojumos Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā esošajiem uzņēmumiem ir viennozīmīga. Nodokļu atvieglojumus nekādā gadījumā nav pieļaujams saistīt ar šīs zonas uzņēmumu saražotās produkcijas noieta tirgu," paziņoja V.Andrējeva. "Tieši šāda (līdz šim īstenotā) valsts noteiktā nodokļu atvieglojumu politika ir radījusi visasākos Eiropas Savienības institūciju pārstāvju un Pasaules tirdzniecības organizācijas iebildumus, jo netiek atbalstīta eksporta tieša subsidēšana. Tas var kavēt Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā un iestāšanos pasaules tirdzniecības organizācijā."

"Tajā pašā laikā var būt runa par nodokļu atvieglojumiem uzņēmējsabiedrībām, kas Liepājas SEZ veikušas ievērojamas investīcijas," atzina V.Andrējeva. "Protams, var diskustēt, cik lielam investīciju apjomam var piemērot nodokļu atvieglojumus. Vai tie ir 10 lati, 100 000 latu vai 1 miljons latu."

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!