• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Francijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.1998., Nr. 208/210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

14.07.1998., Nr. 208/210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Francijā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 13.jūlijā, darba vizītes Francijā ietvaros tikās ar Francijas nacionālās asamblejas prezidentu Lorānu Fabiusu ( Laurence Fabiuss ).

Sarunas laikā G.Ulmanis un L.Fabiuss apmainījās viedokļiem par Francijas un Latvijas, Latvijas un Krievijas attiecībām, kā arī iekšpolitiskās situācijas attīstību Latvijā.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka abu valstu ekonomisko attiecību paplašināšanai pēc parlamenta vēlēšanām būtu lietderīga Latvijas Ministru prezidenta vizīte Francijā.

L.Fabiuss apliecināja, ka Francija ir ieinteresēta veicināt Krievijas dialogu ar tās kaimiņvalstīm, tai skaitā ar Latviju.

Valsts prezidents iepazīstināja Francijas Nacionālās asamblejas prezidentu ar Latvijas iekšpolitisko situāciju, uzsverot, ka būtiska ir pilsoniskas sabiedrības veidošana, īpaši pievēršot uzmanību pilsonības un valodas jautājumiem.

L.Fabiuss bija vienisprātis ar G.Ulmani, ka EDSO rekomendāciju izpilde ir tas kritērijs, pēc kura vērtējama Latvijas gatavība iestājai ES, un jebkura papildu prasību izvirzīšana no trešo valstu puses nav pieņemama.

L.Fabiuss jauno paplašināto ES redz kā veidojumu, kurā noteikti ir vieta arī Latvijai. Pēc L.Fabiusa teiktā, Latvija ir precīzi definējusi savu stratēģisko mērķi, tagad tas konsekventi īstenojams.

Puatjē pilsētā Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Francijas Senāta Asamblejas prezidentu Renē Monorī. Sarunā tika pārrunāti abas valstis interesējoši jautājumi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!