• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 13.jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.1998., Nr. 208/210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās statistikas pārvaldes informācija

Par patēriņa cenu indeksiem 1991.-1998.g. pa ceturkšņiem (1990.gads=100)

Vēl šajā numurā

14.07.1998., Nr. 208/210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta Komitejas 13.jūlija sēdē

Ministru kabineta Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1996.gada 13.augusta noteikumos nr.327 "Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu tranzīta noteikumi".

Akceptēts noteikumu projekts "Ārkārtējo situāciju valsts operatīvās komisijas nolikums". Paredzams, ka ārkārtējo situāciju valsts operatīvā komisija veiks reģionāla un valsts mēroga ārkārtējās situācijas operatīvu pārvaldīšanu saskaņā ar Civilās aizsardzības likumu.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par muitas brokeriem". Tie noteiks muitas brokeru darbības veidus, atļaujas muitas brokera darbībai saņemšanas kārtību un tās derīguma termiņu.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Peldvietu iekārtošanas un higiēnas noteikumi". Šie noteikumi noteiks vispārīgās peldvietu iekārtošanas un higiēnas prasības, kas jāievēro peldēšanās sezonā peldvietās gar visām ūdenstilpēm un ūdenstecēm, kas minētas kā peldvietu ūdeņi Ministru kabineta noteikumos ‘’Noteikumi par ūdens lietošanas atļaujām’’, kā arī šo noteikumu pielikumā minētajās peldvietās Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes atpūtas zonā, kuras iedzīvotāji izmanto atpūtai un peldēšanai, lai nodrošinātu peldvietu iekārtošanu un neizraisītu iedzīvotāju saslimšanu.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1996.gada 9.jūlija noteikumos nr.252 "Noteikumi par Latvijas valsts karoga lietošanas kārtību uz kuģiem". Grozījumi noteiks kārtību, kādā uz Valsts robežsardzes Kuģu reģistrā reģistrētajiem kuģiem paceļams Latvijas valsts karogs.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas pievienošanos Preču zīmju līgumam (Līgumam par preču zīmju reģistrācijas noteikumu harmonizāciju)".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas pievienošanos Madrides protokolam pie Madrides nolīguma par preču zīmju starptautisko reģistrāciju".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta konsultatīvās padomes nolikums". Padome būs konsultatīva institūcija, kuras lēmumi ar Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu saistītajos jautājumos būs rekomendējoši valsts institūcijām, sabiedriskajām organizācijām, kā arī citām juridiskām un fiziskām personām.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par pievienošanos Monreālas protokola par ozona slāni noārdošām vielām 1990.gada Londonas un 1992.gada Kopenhāgenas labojumiem".

Komiteja akceptēja noteikumu projektus "Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslu noteikšanas metodika" un "Ūdenstilpju un ūdensteču aizsargjoslu noteikšanas metodika". Noteikumu projekti izstrādāti, lai nodrošinātu Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, Eiropas Savienības direktīvu prasībām un dabas aizsardzības organizāciju ieteikumiem atbilstošu precīzu un objektīvu aizsargjoslu noteikšanu dabā un to iezīmēšanu teritoriju plānojumos, ievērojot vienotus kritērijus.

Akceptēts noteikumu projekts "Par kārtību, kādā tiek atmaksāts pievienotās vērtības nodoklis par precēm, ko ārvalstu fiziskās personas izved no Latvijas Republikas". Tie noteiks kārtību, kādā uzņēmumiem izsniedzamas licences pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanai, kārtību, kādā ārvalstu fiziskajām personām tiek atmaksāts pievienotās vērtības nodoklis par iekšzemē iegādātajām precēm, ja tās tiek izvestas no Latvijas, un kārtību, kādā veikals vai licencētais uzņēmums norēķinās savstarpēji un norēķinās ar valsts budžetu.

Akceptēts noteikumu projekts "Preču izvešana pārstrādei". Noteikumi noteiks kārtību, kādā saņemama atļauja preču izvešanai pārstrādei no Latvijas muitas teritorijas, uz laiku izvedamas preces pārstrādei, atpakaļ ievedami un izlaižami brīvam apgrozījumam kompensācijas produkti Latvijas teritorijā, kārtojamas muitas formalitātes un veicami muitas maksājumi.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par kokmateriālu transporta pavadzīmes — rēķina lietošanas un noformēšanas kārtību".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par papildu pakalpojumu sniegšanas un izdevumu atlīdzināšanas kārtību apdrošinātai personai no valsts sociālās apdrošināšanas darba negadījumu speciālā budžeta". Šie noteikumi noteiks sociāli apdrošinātai personai, par kuru ir izdarīti (vai bija jāizdara) sociālās apdrošināšanas maksājumi pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām, papildus pakalpojumu sniegšanas un izdevumu, kas pārsniedz veselības aprūpes bāzes programmā un/vai rehabilitācijai sociālās aprūpes bāzes programmā paredzētos izdevumus, atlīdzināšanas kārtību, kuri apdrošinātai personai radušies pēc nelaimes gadījuma darbā vai pēc konstatētas arodslimības.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!