• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: - tiekoties ar Starptautiskā epizootiju biroja ģenerāldirektoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.1998., Nr. 211 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32207

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Francijā

Vēl šajā numurā

16.07.1998., Nr. 211

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— tiekoties ar Starptautiskā epizootiju biroja ģenerāldirektoru

Trešdien, 15. jūlijā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Starptautiskā epizootiju biroja (OIE) ģenerāldirektoru Žaku Blankū un OIE Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Nikolā Beļevu.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Starptautiskā epizootiju biroja aktivitātes valstu veterināro dienestu darbības jomā.

Saeimas priekšsēdētājs A.Čepānis informēja viesus, ka vairākiem Latvijas pārtikas pārstrādes uzņēmumiem piešķirts starptautisks sertifikāts, kas dod iespēju šo uzņēmumu produkciju pārdot pasaules tirgū, kā arī par Latvijas parlamenta pieņemtajiem likumdošanas aktiem veterinārmedicīnas nozarē un to saskaņošanu ar Eiropas Savienības normām. Tomēr ierobežotie valsts budžeta līdzekļi liedz pilnīgi sakārtot šo jomu. Kā aktuālākās problēmas Saeimas priekšsēdētājs minēja klasiskā cūku mēra, trakumsērgas un govju leikozes izplatīšanos Latvijā, kā arī pastāstīja par pasākumiem, kas tiek veikti šo slimību ierobežošanai. "Plašā tirdzniecība ar Austrumu bloka valstīm, kā arī tirgus ar ES uzliek mums pienākumu šo problēmu pastāvīgi paturēt uzmanības lokā," uzsvēra A.Čepānis.

Savukārt Starptautiskā epizootiju biroja ģenerāldirektors Ž.Blankū pastāstīja par organizācijas darbības principiem un galvenajiem virzieniem, kuros pašlaik tiekot strādāts. Tā ir dzīvnieku slimību uzraudzības un kontroles starptautiska koordinēšana un dalībvalstu speciālistu apmācība, dalībvalstu informēšana par dzīvnieku infekciju slimību gadījumiem pasaulē un pasākumiem to apkarošanā, kā arī veterinārmedicīnas likumdošanas harmonizēšana dzīvnieku un dzīvnieku valsts produktu tirdzniecībā.

OIE Eiropas Komisijas priekšsēdētājs N.Beļevs informēja par šīs organizācijas dalībvalstu veterināro dienestu darbību un sacīja, ka negatīvu iespaidu radījusi šo dienestu struktūras maiņa vairākās valstīs. Viņš uzsvēra, ka arī Latvijā robežkontrole darbojas autonomi no veterinārā dienesta, un tas radot reālus draudus dzīvnieku infekcijas slimību ierobežošanai un apkarošanai. "Mēs apzināmies situācijas nopietnību," sacīja A.Čepānis, "tādēļ vēl šīs Saeimas laikā varētu tikt izdarīti attiecīgi grozījumi likumdošanā, lai šo problēmu atrisinātu."

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!