• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - akreditējot Latvijas vēstnieku Kanādā - sarunā ar vides valsts ministru - Valsts prezidenta balvas izcīņā Valmierā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.1998., Nr. 215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32256

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

22.07.1998., Nr. 215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— akreditējot Latvijas vēstnieku Kanādā

LUSIS.JPG (12195 BYTES) Vakar, 21.jūlijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Kanādā Jānim Lūsim.

Uzrunājot vēstnieku, Valsts prezidents sacīja, ka Latvija sekmīgi pārvarējusi ekonomiskās struktūras pārveidošanas grūtības, savu attīstību balsta uz cilvēktiesību ievērošanu un lielu uzmanību pievērš nacionālo vērtību kopšanai. G.Ulmanis uzsvēra, ka Latvija konsekventi īsteno ceļu uz Eiropas Savienību un NATO, šobrīd izveidojies ciešs dialogs ar ES dalībvalstīm, Latvija sekmīgi tuvojas ES standartiem, un drīz tiks pieņemts lēmums, ka sarunas par dalību var uzsākt arī mūsu valsts. Īstenojot Latvijas mērķi integrēties Ziemeļatlantijas līguma organizācijā, Latvija palielina izdevumus aizsardzībai, izglīto militārpersonas un sadarbojas ar atsevišķām šīs organizācijas dalībvalstīm.

Sarunā Valsts prezidents atzīmēja, ka vēl nav pilnībā izmantotas visas iespējas attīstīt politiskos, ekonomiskos un tirdzniecības sakarus starp Latviju un Kanādu, vienu no industriāli attīstītākajām pasaules valstīm un arī NATO dalībvalsti.

J.Lūsis bija vienisprātis ar Valsts prezidentu, ka īpaša uzmanība jāpievērš politisko konsultāciju apmaiņai starp abām valstīm un ciešu kontaktu iedibināšanai uzņēmēju vidū.

Valsts prezidents sarunā uzsvēra Kanādas latviešu ieguldījumu Latvijas neatkarības idejas popularizēšanā un Latvijas neatkarības atgūšanā. G.Ulmanis vēl runāja par to, ka jānostiprina Latvijas un Kanādas latviešu saites un jāveicina jaunas sadarbības un Latvijas atbalsta formas meklējumi.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

— sarunā ar vides valsts ministru

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 21.jūlijā, tikās ar vides valsts ministru Induli Emsi. Sakarā ar to, ka Valsts prezidents sestdien dodas uz Klaipēdu, lai kopā ar pārējiem Baltijas valstu prezidentiem un Polijas prezidentu piedalītos "Baltic Challenge ’98" mācību noslēgumā, kā arī sakarā ar "zaļo" kustības mītiņu, protestējot pret Būtiņģes naftas termināla būvēšanu, ministrs iepazīstināja Valsts prezidentu ar termināla celtniecības gaitu. I.Emsis informēja par problēmām, kas varētu negatīvi ietekmēt Latvijas dabu pēc termināla izbūvēšanas. I.Emsis sacīja G.Ulmanim, ka pašlaik jādomā, kādus pasākumus valsts varētu veikt, lai aizsargātu Latvijas dabu pret iespējamām naftas noplūdēm terminālā.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija joprojām vēlas stiprināt labas kaimiņattiecības ar Lietuvu un ir pārliecināta par abu valstu sarunu nepieciešamību, lai apspriestu arī iespējamo riska apdrošināšanas līgumu. Latvija ir ratificējusi. Espo konvenciju, kas paredz pārrobežu sadarbību ekoloģiski bīstamu objektu celtniecībā. Lietuva konvenciju ir parakstījusi, bet nav ratificējusi, G.Ulmanis teica, ka Latvija aicinās Lietuvu ratificēt konvenciju, un pauda cerību, ka Lietuva uzņems šādu mūsu valsts nostādni ar izpratni. Latvija atbalstītu Lietuvas lēmumu izbūvēt Būtiņģes ostu, kas ievērojami samazinātu naftas noplūdes risku.

G.Ulmanis tikšanās noslēgumā izteicās, ka "zaļo" kustības mītiņu, kurā pausts protests pret termināla celtniecību, uzskata par demokrātijas izpausmi. G.Ulmanis un I.Emsis bija vienisprātis, ka dabas aizsardzībai jāpievērš lielāka sabiedrības uzmanība, lai tā aktīvāk iesaistītos šī jautājuma risināšanā.

Indulis Emsis ir arī Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents, tālab tika pārrunāti organizatoriskie jautājumi par Valsts prezidenta atbalstīto Vienības braucienu, kas notiks 6.septembrī

— Valsts prezidenta balvas izcīņā Valmierā

Aizvadītajā nedēļā Valmierā svinīgi tika atklātas Valsts prezidenta balvas sacensības.

Tās atklājot, G.Ulmanis sacīja, ka šīs sacensības ir kā savdabīgs turpinājums Dziesmu svētkiem, kurās tāpat parādās tautas vienotība, Valmierā šai vērtībai izpaužoties veselīgā sportā. Valsts prezidents novēlēja sportistiem, kas bija ieradušies no ASV, Norvēģijas, Krievijas, Igaunijas un visiem Latvijas novadiem, spēku un sacensību prieku.

Atklāšanas ceremonijā ar krāšņu priekšnesumu visus priecēja Valmieras bērni, bet Valsts prezidents pasniedza piemiņas balvu skrējējam, kas visātrāk veica pirmo simbolisko sacensību apli atklāšanas ceremonijā.

Šodien Valsts prezidents pasniegs balvu vieglatlētei Anitai Trumpei; viņa izcīnija individuālo kausu par sacensību augstāko rezultātu sieviešu konkurencē 100 m barjerskrējienā. Viņa uzrādīja rezultātu 13,3 sek., izpildot normu startam Eiropas čempionātā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!