• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - 19. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.1998., Nr. 215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielbritānijas grāmatas Latvijas bibliotēkām

Vēl šajā numurā

22.07.1998., Nr. 215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — 19. burtnīca

Godātie lasītāji, šī valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dosies (23.07.1998.) ar divdesmit likumiem, kas Saeimā pieņemti no 10. līdz 16.jūnijam, un četriem Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti 16.jūnijā. Saeima 10.jūnijā pieņēmusi trīs likumus, kas attiecas uz apdrošināšanu. Likums "Par apdrošināšanas līgumu" reglamentē tā noslēgšanu, pušu pienākumus un līguma izbeigšanu vai spēkā neesamību. Jaunās apdrošināšanas polises, kuru paraugus apstiprinājusi Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekcija, tiks ieviestas līdz 1999.gada septembrim, un šajā laikā var izmantot iepriekš apstiprinātās polises. Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likums nosaka apdrošināšanas sabiedrību un starpnieku tiesisko statusu, to darbību un apdrošināto interešu aizsardzību. Grozījumi izdarīti likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu". Vairākos likumos izdarīti grozījumi 11.jūnijā: Civillikumā, Ministriju iekārtas likumā, Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumā, likumos "Par aviāciju", "Par prekursoriem" u.c. Ratificēti trīs starptautiskie līgumi: Espo konvencija par ietekmes uz vidi novērtējumu pārrobežu kontekstā, Starptautiskās darba organizācijas konvencija par minimālajām normām uz tirdzniecības kuģiem un Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas valdības līgums par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību. Pieci likumi pieņemti 16.jūnijā: grozījumi likumos "Par pašvaldībām", "Par dzīvojamo telpu īri", divi grozījumi Civilprocesa kodeksā (attiecībā uz streika atzīšanu par nelikumīgu un attiecībā uz kredītiestāžu maksātnespēju un likvidāciju) un Apžēlošanas likums.

Ministru kabineta noteikumi par pilnvaru sadalījumu pārtikas aprites uzraudzībai nosaka par konkrētu produktu veidu un to aprites posmu atbildīgo ministriju — Zemkopības vai Labklājības. Jaunajiem "Noteikumiem par vienoto ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēmu" pielikumā norādītas par to atbildīgās ministrijas un citas institūcijas. Noteikumi par finansējumu no Reģionālā fonda reglamentē kārtību, kādā tas pieprasāms, piešķirams un izmaksājams, kā arī kontroli pār finansējuma izlietojumu. Grozījums izdarīts noteikumos par Reģionālā fonda nolikumu, svītrojot VII nodaļu.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!