• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 21. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.1998., Nr. 215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 21. jūlija sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 21. jūlija sēdes

Vēl šajā numurā

22.07.1998., Nr. 215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 21. jūlija sēdē


Tika akceptēti noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 221—98 "Ēku iekšējais ūdensvads un kanalizācija". Šis būvnormatīvs nosaka prasības jaunbūvējamo un rekonstruējamo ēku iekšējo aukstā un karstā ūdens ūdensvadu, sadzīves kanalizācijas un lietusūdens novadīšanas sistēmu projektēšanai.

Akceptēti noteikumi "Medicīniski sanitāro pasākumu veikšanas kārtība bīstamo infekcijas slimību izplatības novēršanai". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā veicami medicīniski sanitārie pasākumi, lai novērstu šādu bīstamu infekcijas slimību izplatību: holera; mēris; posmkāju pārnestie vīrusi, drudzis un hemorāģiskie drudži (dzeltenais drudzis, Ebola vīrusslimība, Lasas drudzis, Mārburgas vīrusslimība).

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 8.oktobra noteikumos nr.380 "Noteikumi par valsts civildienesta ierēdņu amatiem un ierēdņu kandidātu atalgojumu pārejas posmā" un Ministru kabineta 1996.gada 10.septembra noteikumos nr.351 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu atsevišķu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem". Grozījumi noteikumos nepieciešami, lai neveidotos situācija, kad par vienādu darbu ierēdņa kandidāts un darbinieks saņem dažādu atalgojumu.

Valdība akceptēja noteikumus "Noteikumi par kārtību, kādā izsniedzamas spridzināšanas darbu atļaujas un atļaujas sprāgstvielu noliktavu ierīkošanai". Tie nosaka kārtību, kādā Valsts darba inspekcija izsniedz spridzināšanas darbu atļaujas un atļaujas sprāgstvielu noliktavas ierīkošanai.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 154 pilsonības pretendentiem, t.sk. 21 viņu nepilngadīgajam bērnam.

Akceptēti noteikumi "Rūpnieciskās zvejas noteikumi Latvijas Republikas iekšējos ūdeņos". Tie nosaka kārtību, kādā fiziskas un juridiskas personas drīkst nodarboties ar rūpniecisko zveju Latvijas Republikas iekšējos ūdeņos, izņemot ūdeņus, kas tiek izmantoti tikai specializētai zivkopībai un mākslīgai zivju pavairošanai.

Valdība akceptēja noteikumus "Noteikumi par tekstilizstrādājumu marķēšanu". Tie nosaka prasības tekstilšķiedru sastāva norādīšanai tekstilizstrādājumu marķēšanā un attiecas uz tekstilizstrādājumiem, kas tiek realizēti vai ir paredzēti realizēšanai Latvijā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 20.maija noteikumos nr.187 "Kārtība, kādā izmaksājama kompensācija naudā, dzēšot par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos piešķirtos zemes īpašuma kompensācijas sertifikātus". Grozījumos ir precizēta neapmierināto zemes pieprasītāju definīcija un secība. Tie nodrošinās kompensācijas izmaksu likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" noteiktajam personu lokam.

Akceptēti noteikumi "Latvijas Muzeju padomes nolikums". Padome būs sabiedriska konsultatīva institūcija, kas veicina valsts stratēģijas izstrādi muzeju jomā, muzeju attīstību un sadarbību, kā arī lēmumu pieņemšanu jautājumos, kas attiecas uz muzejiem un nacionālo muzeju krājumu.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Ukrainas Kultūras un mākslas ministrijas vienošanos par sadarbību kultūrā 1998.—2000.gadam".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Spānijas Karalistes līgumu par sadarbību kultūrā un izglītībā".

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" ģenerāldirektoru". Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" ģenerāldirektoru apstiprināts Jānis Britāls.

Valdība pieņēma zināšanai aizsardzības ministra Tālava Jundža sniegto informāciju par līdzekļu piešķiršanu Latvijas Nacionālajai aizsardzības akadēmijai. Finansu ministrijai uzdots piešķirt no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 54 830 latus 1.kursa kadetu uzņemšanas nodrošināšanai.

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pilnvarnieku valdes gada sanāksmes Rīgā 2000.gadā organizēšanas uzraudzības komiteju". Par uzraudzības komitejas priekšsēdētāju apstiprināts finansu ministrs Roberts Zīle.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Izraēlas Valsts valdības līgumu par sadarbību narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru nelegālās apgrozības un izmantošanas, terorisma un citu smagu noziegumu apkarošanā".

Akceptēts rīkojums "Par ēku Rīgā, Strēlnieku laukumā 1, Kaļķu ielā 1, Kaļķu ielā 1a un Smilšu ielā 20, nodošanu Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā. Darba grupai uzdots sagatavot priekšlikumus Latvijas 50 gadu okupācijas muzeja ekspozīcijas izvietošanai.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par stratēģisko investoru atlases rezultātiem celulozes rūpnīcas projekta īstenošanai. Ņemot vērā notikušās atlases rezultātus, nolemts turpināt sarunas par iespējamo investīciju līgumu ar Somijas firmu "Metsäliitto" un Zviedrijas firmu "Sdöra Skogsägarna".

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par Baltijas jūras un tās piekrastes zvejas flotes attīstības programmu (1998.—2000.g) un Zivrūpniecības attīstības programmu (1998.—2000.g).

Valdība pieņēma zināšanai valsts programmu "Par nacionālās programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" koncepciju". Darba grupas izveidotās ekspertu grupas vadītājam O.Tipānam uzdots izvērst programmas sadaļas un norādīt programmā to projektu pieteikumus, kuru īstenošanai iespējama ārvalstu finansu palīdzības saņemšana, un līdz šā gada 20.augustam iesniegt izskatīšanai darba grupai. Darba grupas vadītājam J.Gaigalam uzdots pēc programmas izvērsto sadaļu akceptēšanas darba grupā līdz šā gada 1.septembrim iesniegt tās izskatīšanai Ministru kabineta sēdes informatīvajā daļā. Darba grupai kopā ar Finansu ministriju uzdots izvērtēt programmas sagatavošanas izdevumu tāmi, paredzot samaksu ekspertiem, koncepcijas sadaļu autoriem, tulkošanai un tehniskajam nodrošinājumam. Ekspertu grupas vadītājam O.Tipānam uzdots līdz šā gada 20.septembrim pabeigt programmas projekta izstrādi, sagatavot priekšlikumus valsts programmas apspriešanai sabiedrībā un iesniegt tos darba grupai. Darba grupai līdz šā gada 1.oktobrim uzdots iesniegt Ministru kabinetā programmas projektu akceptēšanai un priekšlikumus par valsts programmas apspriešanu sabiedrībā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!