• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kadetu nometnē Kadagā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.1998., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietus nežēlo Austrumlatvijas laukus. Bet cerības paliek

Vēl šajā numurā

23.07.1998., Nr. 216

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kadetu nometnē Kadagā

K1.JPG (29577 BYTES) Ādažu poligons pie Kadaga ezera atdzīvojas. Dažam drosmīgam sēņotājam būs jāmeklē citi beku lauki. Jau sesto gadu vasaras mācību nometnes teltis slej Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti, bet kaimiņos kā govis Jāņos 100 mm lielgabalu stobrus appušķojuši Artilērijas diviziona vīri. Ap simts piecdesmit kadetu trīsdesmit virsnieku vadībā apgūs praksē auditorijās mācīto topogrāfijā, aizsardzības un uzbrukuma taktikā, spridzināšanā, šaušanā, sakaru zinībās, medicīnas palīdzības sniegšanā un citās kara lietās. Arī intensīvie peldēšanas treniņi, sporta sacensības un nakts mācības rūdīs fiziski un morāli topošos virsniekus.

K2.JPG (23257 BYTES) Otrā kursa kadeta kaprāļa Andra Rudzīša vecāki, kas ieradušies no Nītaures uz nometnes atklāšanas svētkiem, ir apmierināti gan ar kārtību "telšu dzīvē", gan ar dēla sekmēm, jo Andris ir to kadetu vidū, kuri nākamgad pošas uz mācībām Vācijā. Savukārt NAA rektors majors Ilmārs Vīksne, kas tikko atgriezies no Ķīnas, kur, kā zināms, oficiālā vizītē bija mūsu aizsardzības spēku delegācija, pastāstīja, ka iespējama kadetu apmaiņa ar Ķīnas Tautas Republikas armijas militāro augstskolu, kura gatavo tulkus un valodu speciālistus armijai. "Vieglu uzkabi" lauku mācībās kadetiem vēlē NBS štāba priekšnieka vietnieks pulkvedis Kārlis Krēsliņš, kā arī NAA pirmais rektors, šīs lauku nometnes "krusttēvs" pulkvedis Valdis Matīss — viņš pašlaik mācās Sanantonio, ASV, un Latviešu virsnieku apvienības priekšnieka bijušais Latvijas jūras kadets trīsdesmito gadu beigās Tālivaldis Bērziņš.

Kaimiņos NAA nometnei savas mācības ar obligātā dienesta karavīriem organizē vienīgā Latvijas Artilērijas diviziona komandieris majors Mintauts Buks. Sadarbojoties ar šo divizionu, kadeti mācīsies šaut ar čehu 100 mm lielgabaliem poligona "atļautajā" 7 kilometru attālumā, kā arī mīnmetējiem. Kadetus gaida grūta, bet interesanta vasara.

Teksts un foto: Andris Kļaviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!