• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar gaišu auru Rīgas vidū, Rīgas sejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.1998., Nr. 221 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar gaišu auru Rīgas vidū, Rīgas sejā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

29.07.1998., Nr. 221

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirms notikuma

Ar gaišu auru Rīgas vidū, Rīgas sejā

6. augustā vērsies durvis

Mūzikas un mākslas namam

Jau nākamnedēļ, 6.augustā, pašā mūsu galvaspilsētas Rīgas vidū — gandrīz 200 gadu vecajā Vērmanes dārzā, Tērbatas ielas un Merķeļa ielas stūrī, — daļēji atklās kultūras sarīkojumu centru "Vernisāža". Bet pilnībā tas, cerams, tiks nodots sabiedrības vērtējumam un vajadzībām 17.novembrī — Latvijas valsts 80.gadadienu sagaidot. Šajā plašajā namā, kur telpu kopplatība apmēram 7,5 tūkstoši kvadrātmetru, būs gan "Piano bārs", gan varietē jeb kabarē zāle, gan liels restorāns ar muzikantiem, gan bistro, gan jauniešu diskotēka, gan izstāžu zāle, gan kazino. Būs arī puķu tirdziņš iepretī Merķeļa ielai. Par to visu — par vērienīgā projekta iecerēm un to īstenojumu — vakar pastāstīja viens no projekta iniciatoriem un tā galvenais investors SIA "Man–Tess" prezidents Jūlijs Krūmiņš, SIA "R.P. muzikālais centrs "Vernisāža"" prezidents Raimonds Pauls un "Vernisāžas" kultūras projektu direktors Jānis Peters.

Jānis Peters:

— Ko nozīmē atklāšana? Uzskatu, ka 6.augustā oficiāla atklāšana nevar notikt, jo vēl nav pabeigts viss "Vernisāžas" projekts. Taču "Vernisāža" ir iecerēta kā liels kultūras centrs — ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā. Turklāt mūsdienu apstākļos ir jāstrādā arī naudai. Tā kā galvenais akcionārs "Man–Tess" te ir ieguldījis daudzus miljonus latu, tad kaut kam ir jānāk atpakaļ. Tādējādi "Vernisāžai" laikam būs tāds liktenis, ka tā tiks atvērta pa posmiem vai vienībām.

Pasākumam 6.augustā būs divi iemesli. Pirmkārt, lai atvērtu lūgtajiem viesiem "Piano bāru" — Raimonda Paula lolotu. Turklāt atcerējos, ka man nupat ir iznākusi dzejoļu grāmata "Es tevi mīlu". Tā ir manis sarakstītu un dažādos krājumos ievietotu dzejoļu izlase. Šo grāmatiņu izdevusi izdevniecība "Jūrmala". Tātad "Piano bārs" tiks atklāts līdz ar manas grāmatas prezentāciju. Tur pirmoreiz uzstāsies arī mākslinieki — Raimonds Pauls un citi. Jūlijs Krūmiņš kā ēkas saimnieks iekurs pirmo pagali kamīnā. Raimonds Pauls, protams, spēlēs uz lieliskajām "Steinway" klavierēm, ko viņam no Vācijas sagādājis Krūmiņa kungs. Līdz ar to tiks atklāts pirmais, bet īpaši svarīgais "Vernisāžas" objekts.

Raimonds Pauls:

— Runājot par iecerēm, sākšu ar šo "Piano bāru", par ko jau daudz ir runāts. Man gribētos, lai Rīgā būtu viena vieta, kuras apmeklētāji varētu dzirdēt dzīvus mūziķus, kur aizvien mainītos programmas un uzstātos arī ārzemju mūziķi, kā tas citur pasaulē ir pieņemts, uz kurieni cilvēki nāktu ne tikai, lai iedzertu kafiju vai kādu kokteili, vai arī paēstu, bet arī lai aktīvi piedalītos muzikālajās darbībās, ko esmu iecerējis.

Turpinājums — 4.lpp.

V5.JPG (29568 BYTES)

Vakar, 28. jūlija pēcpusdienā, tā jau izskatījās Raimonda Paula muzikālā centra "Vernisāža" ieeja "Piano bārā", (fasāde Krišjāņa Barona ielas virzienā) Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

V1.JPG (14809 BYTES)V2.JPG (17682 BYTES)

SIA "R.P. muzikālā centra "Vernisāža"" kultūras projektu vadītājs Jānis Peters un prezidents Raimonds Pauls

V3.JPG (12786 BYTES)V4.JPG (12869 BYTES)

SIA "Man–Tess" prezidents, projekta investors un iniciators Jūlijs Krūmiņš un "Vernisāža" direktore Kaija Balode

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!