• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 28. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.1998., Nr. 221 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar gaišu auru Rīgas vidū, Rīgas sejā

Vēl šajā numurā

29.07.1998., Nr. 221

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdiba

Ministru kabineta 28. jūlija sēdē

Kārtējā valdības sēdē akceptēti "Noteikumi par radioaktīvo vielu drošu transportēšanu". Noteikumu mērķis ir nodrošināt radioaktīvo materiālu drošu transportēšanu, to kontroli, kā arī personu, īpašumu un vides aizsardzību pret jonizējošo starojumu un piesārņojumu ar radioaktīvām vielām transportēšanas laikā. Kontrole, kas tiek organizēta citu iemeslu dēļ (ekonomiskais izdevīgums, fiziskā aizsardzība), nedrīkst samazināt šajos noteikumos paredzētās drošības prasības. Noteikumi stāsies spēkā 1999.gada 1.janvārī.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 20.augusta noteikumos nr.336 "Noteikumi par īpaša režīma zonu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā". Noteikumu trešajā punktā vārdi "līdz 1998.gada 30.jūlijam" aizstāti ar vārdiem "līdz 2002.gada 1.janvārim". Turpmāk Ministru kabinets reizi gadā izskatīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iesniegto informāciju par Vecrīgas satiksmes organizācijas projekta realizācijas gaitu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 14.marta noteikumos nr.51 "Noteikumi par darba samaksu no budžeta finansējamo iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem". Grozījumi izdarīti sakarā ar to, ka likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam" ir piešķirts papildu finansējums profesoru atalgojumam.

Akceptēti noteikumi "Augstskolu studentu un absolventu militārās pamatapmācības noteikumi". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek augstskolu studentu un absolventu militārās pamatapmācības kursa apgūšana valsts licencētās augstskolās. Augstskolu studentu militārās pamatapmācības kurss ir divu gadu mācību programma, pēc kura sekmīgas beigšanas students saņem sertifikātu un viņam tiek piešķirta rezerves kaprāļa dienesta pakāpe.

Akceptēts rīkojums "Par Vienošanās memorandu par sadarbību BALTBAT izveidošanā par kājinieku bataljonu". Vienošanos slēdz Dānijas Karalistes aizsardzības ministrs, Igaunijas Republikas aizsardzības ministrs, Somijas Republikas aizsardzības ministrs, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija, kuru pārstāv Latvijas Republikas aizsardzības ministrs, Lietuvas Republikas nacionālās aizsardzības ministrs, Nīderlandes Karalistes aizsardzības ministrs, Norvēģijas Karalistes aizsardzības ministrs, Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministrs, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valsts sekretārs aizsardzības jautājumos.

Valdība akceptēja noteikumus "Vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas kārtība un valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtība". Noteikumi izstrādāti atbilstoši Saeimā pieņemtajiem grozījumiem likumā "Par maternitātes un slimības pabalstiem". Noteikumi stāsies spēkā ar šā gada 1.augustu. Par spēku zaudējušiem atzīti Ministru kabineta 1996. gada 22. oktobra noteikumi nr.406 (vidējās izpeļņas aprēķināšanas un maternitātes, slimības un apbedīšanas pabalstu piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtība).

Ministru kabinets akceptējis divus rīkojumus "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 148 pilsonības pretendentiem, tai skaitā astoņiem viņu nepilngadīgajiem bērniem, un attiecīgi 112 pilsonības pretendentiem, tai skaitā pieciem viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Muzeju padomi". Muzeju padomes sastāvā apstiprināti: Māra Eipure, Latvijas Dabas muzeja direktora vietniece; Māra Eņģele, Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzeja direktora vietniece; Anna Jurkāne, Turaidas muzejrezervāta direktore; Ilze Konstante, Mākslas muzeju apvienības ģenerāldirektore; Imants Lancmanis, Rundāles pils muzeja direktors; Edvīns Liepiņš, Rīgas Motormuzeja direktors; Māra Lāce, Valsts Mākslas muzeja direktore; Klāra Radziņa, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja direktore; Agrita Ozola, Tukuma muzeja direktore; Gita Grase, Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeja direktore; Helēna Bernāne, Latgales kultūrvēstures muzeja direktore; Jānis Ulmis, Limbažu novadpētniecības muzeja direktors; Mētra Kalniņa, Gaujienas pagasta padomes priekšsēdētāja; Aija Fleija, Latvijas Muzeju asociācijas priekšsēdētāja; Ramona Umblija, kultūras ministre.

Turpinājums — 3.lpp.

Ministru kabineta Komitejas 27. jūlija sēdē

Ministru kabineta Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Valsts ieņēmumu dienesta informatizācijas projekta uzraudzības padomes nolikums". Valsts ieņēmumu dienesta informatizācijas projektu uzraudzības padome būs Ministru kabineta izveidota uzraudzības institūcija bez juridiskas personas tiesībām, tā koordinēs un pārraudzīs VID informatizācijas projekta realizāciju. Padome atradīsies Finansu ministrijas pārraudzībā.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Cirsmu un atsevišķu koku izsoles noteikumi". Grozījumi paredz, ka turpmāk cirsmu un atsevišķu koku izsoļu dalībniekiem būs jāuzrāda izsoles komisijai dokumenti, kas ļauj šīs personas identificēt kā nodokļu maksātājus.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Tabakas un tabakas izstrādājumu aprites noteikumi".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos "Galvojumu iesniegšanas un pieņemšanas kārtība Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādēs".

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Noteikumi par valsts nodevu par vērtspapīru reģistrāciju un laišanu publiskajā apgrozībā". Paredzams, ka par vērtspapīru reģistrāciju Vērtspapīru tirgus komisijā un laišanu publiskajā apgrozībā tiks noteiktas šādas valsts nodevas likmes: ieguldījumu apliecību reģistrācija — 2000; citu vērtspapīru reģistrācija — 0,1 procenta apmērā no reģistrējamo vērtspapīru kopējās vērtības (pēc cenas, par kuru vērtspapīri tika vai tiks piedāvāti pārdošanai), bet ne mazāk kā 200.

Akceptēts noteikumu projekts "Par Ministru padomes 1991.gada 28.decembra lēmuma Nr. 380 "Par tarifiem pasažieru un kravu pārvadājumiem ar dzelzceļa transportu" atzīšanu par spēku zaudējušu". Lēmumu par spēku zaudējušu paredzēts atzīt tāpēc, ka jaunais "Dzelzceļa likums" noteic, ka maksu par pakalpojumiem nosaka pats dzelzceļa pārvadātājs, nevis satiksmes ministrs, kā tas ir noteikts minētajā lēmumā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par amatiem, kuros personu profesionālā darbība uzskatāma par amatniecību". Noteikumu projektā uzskaitīti amati, kuros personu profesionālā darbība uzskatāma par amatniecību.

Akceptēts noteikumu projekts "Par darba drošību un darbinieku veselības aizsardzību darbā ar azbestu". Šie noteikumi reglamentēs darba drošības un darbinieka veselības aizsardzības prasības darbā ar azbestu, kurā darbinieks tiek vai var tikt pakļauts azbesta ietekmei, kā arī noteiks pieļaujamās azbesta šķiedru koncentrācijas vērtības un azbesta šķiedru koncentrācijas noteikšanas metodi. Paredzams, ka tie neattieksies uz nodarbinātajiem darbos ar azbestu jūras vai gaisa transportā.

Akceptēts noteikumu projekts "Veterinārie noteikumi dzīvnieku kaušanai un kautproduktu ieguvei lieljaudas kautuvēs". Tie noteiks veterinārās prasības govju, aitu, kazu, cūku, zirgu fermā audzētu savvaļas pārnadžu kaušanai un kautproduktu ieguvei lieljaudas kautuvēs ar mērķi iegūto produkciju realizēt Latvijas teritorijā un eksportēt saskaņā ar importētājas valsts prasībām.

Tiesību aktu projekti,

kurus paredzēts izdot Satversmes

81. panta noteiktajā kārtībā

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Standartizācijas noteikumi". Tie noteiks standartizācijas principus un uzdevumus, standartizācijas organizatorisko struktūru un darba organizāciju Latvijas Republikā, kā arī Latvijā piemērojamo standartu klasifikāciju.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas kontinentālo šelfu un ekonomisko zonu"".

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par zemes reformas pabeigšanu pilsētās". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā pabeidzama zemes reforma pilsētās, kā arī līdz tās pabeigšanai sakārtojamas zemes lietošanas tiesības un īpašuma attiecības un izskatāmi strīdi ar zemes reformu saistītajos jautājumos.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Ietekmes uz vidi novērtējuma noteikumi". Noteikumu mērķis ir novērst vai samazināt fizisku un juridisku personu paredzēto darbību nelabvēlīgu ietekmi uz vidi, nosakot ietekmes uz vidi novērtējuma kārtību un sabiedrības iespējas piedalīties novērtējuma procesā, tādējādi nodrošinot videi labvēlīgu lēmumu pieņemšanu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!