• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par privatizēto uzņēmumu pilnu pārskatu (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.1998., Nr. 222 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms un pēc Krimināllikuma izsludināšanas Par privatizēto uzņēmumu pilnu pārskatu

Vēl šajā numurā

30.07.1998., Nr. 222

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par privatizēto uzņēmumu pilnu pārskatu

Turpinājums

no 1.lpp.

Privatizācijas aģentūrā saņemts arī akciju sabiedrības "Venstpils nafta" vadības iesniegums par vadības metodes izmantošanu aptuveni 0,75 procentu uzņēmuma akciju privatizācijā. Šī procesa uzsākšanai pašlaik tiek izstrādāts aģentūras valdes lēmums, kas būs jāapstiprina arī aģentūras padomes sēdē.

Kā loģisku un sabiedrības reakcijas stimulētu soli J. Naglis novērtēja arī Privatizācijas aģentūras valsts pilnvarnieka Laimoņa Strujeviča parakstīto lēmumu par viņa paša 1998. gada 17. jūlijā apstiprinātajiem un valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" padomes 1998. gada 17. jūlija sēdē akceptētajiem "Noteikumiem, kādā kārtībā likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 52. panta otrajā daļā noteiktajos un citos gadījumos izdarāmi grozījumi valsts īpašuma objektu privatizācijas noteikumos un pirkuma līgumos".

J. Naglis informēja arī, ka maksāšanas līdzekļu maiņa līdz šim veikta 183 uzņēmumu privatizācijā, šādi ar sertifikātiem aizvietojot 7 233 002 latus. Šo uzņēmumu privatizētāji investējuši 6,8 miljonus latu un pārņēmuši privatizējamo uzņēmumu saistības 12,8 miljonu latu vērtībā. Atbilstoši noslēgtajiem līgumiem privatizētajos uzņēmumos vajadzēja būt aptuveni 11 tūkstošiem darba vietu, faktiski šis skaits ir lielāks — 13 tūkstoši darba vietu.

Privatizācijas aģentūras atteikšanos mainīt maksāšanas līdzekli akciju sabiedrības "Ventspils nafta" privatizācijas gadījumā J. Naglis pamatoja ar to, ka uzņēmuma 194 miljonu latu lielās kopējās vērtības dēļ maksājuma līdzekļu maiņa arī nelielai daļai no kopējā maksājuma nozīmētu ievērojamus — aptuveni 8 miljonu latu — zaudējumus Privatizācijas fondam. Tas, pēc J. Nagļa domām, īpaši nebūtu pieļaujams pašlaik, kad ir iekavējusies citu lielo valsts uzņēmumu privatizācija un tādējādi samazinājies par to saņemamo maksājumu apjoms.

Dina Gailīte,

"LV" Saeimas un valdības lietu

redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!