• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 3. augusta sēdē Ministru kabineta Komitejas 3. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.1998., Nr. 225 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augstākās tiesas Senāta spriedums Lietā Nr.SPC-58

Par daļēju sprieduma atcelšanu sakarā ar īpašumtiesību atjaunošanu

Vēl šajā numurā

04.08.1998., Nr. 225

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta

3. augusta sēdē

Izskatīts jautājums par 1999.gada valsts budžeta "mērķa griestu" apstiprināšanu. Atbalstīts valsts pamatbudžeta izdevumu veidošanas pamatprincipu variants, kas paredz akcīzes nodokli par naftas produktiem sadalīt 40% pamatbudžetā un 60% valsts speciālajā budžetā. Finansu ministrijai uzdots atbilstoši Ministru kabineta sēdē nolemtajam sastādīt valsts pamatbudžeta izdevumu "mērķa griestus" 1999.gadam un līdz 24.augustam iesniegt tos Ministru kabinetā. Nolemts izskatīt jautājumu Ministru kabineta sēdē vienlaikus ar valsts investīciju programmas projektu 1999.gadam.

Akceptēti iesniegtie Latvijas labības tirgus politikas pamatprincipi. Zemkopības ministrijai uzdots sagatavot nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos un noteiktā kārtībā iesniegt tos Ministru kabinetā. Zemkopības ministrijai uzdots sagatavot informāciju par izmaiņām valsts subsīdiju programmā lauksaimniecības nozarē 1998.gadam un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta 11.augustā sēdē.

Valdības preses departaments

Ministru kabineta Komitejas 3. augusta sēdē

Šodien Ministru kabineta Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Tranzīta muitas procedūras izpildes kārtība". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā tiek izpildīta tranzīta procedūra, pārvietojot Muitas likumā paredzētās preces starp divām muitas teritorijā esošām muitas iestādēm.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par kultūras pieminekļu aizsardzību".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbu un Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas izdevumu finansēšanas kārtību".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Centrālo statistikas pārvaldi". Tas noteiks, ka Centrālā statistikas pārvalde ir Valsts statistikas komitejas tiesību un saistību pārņēmēja.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par rūpnieciskā īpašuma aizsardzības valsts patentu nodevu". Paredzams, ka rūpnieciskā īpašuma aizsardzības valsts patentu nodevu veidos likmes par izgudrojumu tiesisko aizsardzību, likmes par dizainparaugu tiesisko aizsardzību un likmes par preču zīmju tiesisko aizsardzību.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Koku izsniegšanas noteikumi". Grozījumu projekts izstrādāts, lai pieskaņotu mežsaimniecisko gadu finansu gadam.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi pašvaldību, uzņēmumu un māju ceļu būvniecības, rekonstrukcijas un uzturēšanas pārraudzībai".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Drošības zīmes darba vietās". Darba devējiem jānodrošina ar drošības zīmēm darba vietas, kurās risku vai bīstamību nevar novērst vai samazināt ar kolektīvas aizsardzības tehniskiem līdzekļiem, kā arī darba organizācijā lietotiem līdzekļiem, metodēm un procedūrām un viņi ir atbildīgi par to uzturēšanu darba kārtībā. Darba devējiem, izvēloties drošības zīmes, jāņem vērā jebkuru bīstamības esamības varbūtību darba vietās.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Dzīvnieku lipīgo slimību saraksts". Dzīvnieku lipīgās slimības iedalītas saskaņā ar Starptautiskā Epizootiju Biroja slimību iedalījumu pēc to bīstamības pakāpes un izplatības ātruma.

Akceptēts noteikumu projekts "Par to īpašuma kompensācijas sertifikātu dzēšanas kārtību un termiņiem, kas piešķirti par administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām atņemto mantu". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā atjaunojama kompensāciju izmaksa un dzēšami īpašuma kompensācijas sertifikāti, kas piešķirti administartīvi nepamatoti izsūtītajām personām par naudā neizmaksāto atņemtās mantas vērtības daļu saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 23.aprīļa noteikumiem Nr.148 "Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR vai KPFSR sastāvā iekļautās Latvijas PSR teritorijas daļas atzīta par nepamatotu", kuri ar Satversmes tiesas 1998.gada 10.jūnija spriedumu atzīti par spēkā neesošiem no to pieņemšanas brīža. Paredzam, ka noteikumi tiks pieņemti Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Degvielas aprites noteikumi".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!