• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija ar savu vārdu, tēlu, simbolu, būtību - plakātā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.1998., Nr. 226 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32357

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas ekonomika: vakar, šodien, rīt

Vēl šajā numurā

05.08.1998., Nr. 226

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija

ar savu vārdu,

tēlu, simbolu, būtību —

plakātā

Plakāts ir ikdienas sastāvdaļa, galvenokārt pilsētās. Plakāts arvien piedāvā, aicina izvēlēties, arī aģitē, retāk — noliedz. Šodienas Rīgā visizplatītākajam — reklāmas plakātam — kas piedāvā pirkt, ceļot, abonēt, aizņemties — balkus nostājas aģitācijas plakāti, kas aicina 7.Saeimas vēlēšanās balsot par tiem vai citiem deputātu kandidātiem.

Taču šobrīd ir arī iespēja ielūkoties latviešu plakātu vēsturē: Latvijas Nacionālā bibliotēka no savas ļoti plašās un gandrīz pilnīgās kolekcijas izstādei Reiterna namā, Vecrīgā, atvēlējusi nelielu daļiņu. Šīs bibliotēkas Sīkiespieddarbu un attēlizdevumu nodaļas vadītājs Dmitrijs Zinovjevs atzīst, ka "Latviešu plakāts ir unikāla parādība. No pašiem plakāta pirmsākumiem tam piemīt ne tikai aktīva iedarbība, spilgts metaforiskums un visiem saprotamu simbolu izmantošana, bet arī augsta mākslinieciskā kvalitāte, īpašs tiešums un izteiksmes lakonisms".

Bet kur ir šodienas Latvijas vispārējais, mūsu valsts tēla plakāts, kur lai skata to? Un kā tas tieši, uzskatāmi, simboliski nes un stiprina Latvijas tēlu mūsos pašos un pasaulē?

Vai plakātā ietvertajām mūsdienīgajām iespējām nav pievērsts pārāk maz vērības?

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!