• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc viena vēlēšanu sagatavošanas posma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.1998., Nr. 226 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Būsim optimisti savā ceļā uz NATO

Vēl šajā numurā

05.08.1998., Nr. 226

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc viena vēlēšanu sagatavošanas posma

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

— vakar, 4.augustā, — "Latvijas Vēstnesim"

Vakar pulksten 18 beidzās 7.Saeimas deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana. Bet jau pusstundu pirms tam Arnis Cimdars piekrita intervijai par visjaunākajiem jaunumiem.

— Vēl gan īsti droši nevar zināt, vai kāds neattapsies pēdējā brīdī un atsteigsies piecas minūtes pirms zvana. Kaut gan līdz šim viss noritējis mierīgā tempā un ļoti ritmiski: vakar pieņēmām triju partiju sarakstus. Tos iesniedza Latvijas Nacionālā reformu partija, Vienības partija un Nacionālā progresa partija. Gan konstatējām, ka dažai no tām nav pilni kandidātu saraksti visos vēlēšanu apgabalos. Šodien pieteicās Sociāldemokrātiskā sieviešu organizācija un Konservatīvā partija, tātad kopskaits sasniedzis apaļus divus desmitus. Tas saskan ar mūsu prognozēm, ko bildu arī pagājušās nedēļas intervijā "Latvijas Vēstnesim".

5.augustā reģistrācijai galīgi pavilksim svītru, izdarīsim pirmos apkopojumus un pēcpusdienā Arhitektu namā rīkosim preses konferenci. Tātad var cerēt, ka jau nākamajā "Latvijas Vēstneša" numurā būs iespējams izlasīt Centrālās vēlēšanu komisijas pēdējos lēmumus par deputātu kandidāta sarakstu reģistrāciju.

Mums mēdz vaicāt, cik daudz uzvārdu var izlasīt sarakstos. Pagājušās nedēļas beigās, kad bija pieteikušās piecpadsmit partijas, kandidātu kopskaits sasniedza gandrīz deviņus simtus, precīzāk — 890. Tātad var droši lēst, ka nu jau šis skaits ir pāri tūkstotim.

Ar pirmajiem rezultātiem varam būt apmierināti. Jau sākumā teicu, ka šai reģistrācijai un pieteikumu pieņemšanai bija raksturīga nosvērtība un ritmiskums. Tas, manuprāt, arī tāpēc, ka acīmredzot lieti noderēja jau jūnijā sarīkotais mācību seminārs partijām, lai skaidrotu visas problēmas. Otrkārt, metodoloģiski liels palīgs bija datorizētā sarakstu sagatavošanas forma, jo būtībā neradās nekādi sarežģījumi, daļai partiju lūdzām tikai papildinājumus un dažu precizējumu.

Bet par to plašāk runāsim preses konferencē, jo galīgos secinājumus bilst jau šodien varbūt būtu pat pāragri. Arī Centrālās vēlēšanu komisijas locekļiem vēl var rasties savi apsvērumi.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

4.08.98., pl.17.40

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!