• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beļģijas ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.1998., Nr. 230 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Valsts prezidenta sarunām Ukrainā

Vēl šajā numurā

11.08.1998., Nr. 230

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beļģijas ministra vizīti

Vakar, 10.augustā, mūsu valstī oficiālā vizītē ieradās Beļģijas Karalistes ārlietu ministrs Ēriks Dereike ( Erik Derycke ).

Šorīt viesis tiekas ar mūsu valsts ārlietu ministru Valdi Birkavu. Paredzēts, ka ministri pārrunās Latvijas un Beļģijas divpusējās attiecības, līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanas jautājumus, kā arī Eiropas Savienības paplašināšanas gaitu. Vēl šopriekšpusdien Beļģijas Karalistes ārlietu ministrs tiksies ar Ministru prezidentu Guntaru Krastu un Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni. Pēcpusdienā paredzētas Ē.Dereikes tikšanās ar mūsu valsts finansu ministru Robertu Zīli, Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoru Jāni Nagli un Latvijas Bankas prezidenta vietnieku Ilmāru Rimšēviču. Notiks arī Latvijas Republikas un Beļģijas Karalistes ārlietu ministru preses konference. Pēc tam Ē.Dereike dosies uz Ventspili, kur apmeklēs ostu un tiksies ar pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu. Ventspils apmeklējuma laikā paredzēts parakstīt līgumu par kopuzņēmuma izveidi starp Beļģijas stividorfirmu "NORD NATIE N.V." un firmu "Ventplac" par 30 miljonu ASV dolāru investīcijām Ventspils ostas infrastruktūrā.

"Beļģiju mēs varam uzskatīt par stabilu Latvijas sabiedroto, jo Eiropas Savienībā pastāv mazo valstu solidaritāte. Beļģija, Nīderlande un Luksemburga, kopā veidojot Beniluksu, ir parādījušas Latvijai, kā varētu sadarboties arī trīs Baltijas valstis," komentējot tobrīd vēl gaidāmo Ērika Dereikes vizīti, teica ārlietu ministrs Valdis Birkavs. "Turklāt mūsu valstu divpusējās attiecības nepaliek tikai vārdu līmenī. Īpaši labas attiecības Beļģijā mums ir ar Flandriju — mums ir īpašs sadarbības līgums un īpašas palīdzības programmas. Bez tam mūsu sarunu priekšmets būs arī nelegālo ieceļotāju atpakaļuzņemšanas līguma parakstīšana. Līgums jau ir parafēts. Beļģijā gan ir sarežģīta tālākā procedūra, taču tas būs nozīmīgs solis bezvīzu režīma nodibināšanai ne vien ar Beniluksa valstīm, bet faktiski arī ar Šengenas līguma valstīm. Vēl mūsu sarunu priekšmets ir līgumi par jūrniecību un gaisa satiksmi, kas arī ir jau parafēti, taču dažādu iemeslu dēļ to stāšanās spēkā līdz šim kavējusies."

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!