• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - pēc vizītes Ukrainā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.1998., Nr. 231/232 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zināmais un nezināmais

Vēl šajā numurā

12.08.1998., Nr. 231/232

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — pēc vizītes Ukrainā

Vakar, 11.augustā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis atgriezās no neoficiālās vizītes Ukrainā. Tās laikā, 9.augustā, Forosā G.Ulmanis neformāli tikās ar Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu. Valsts prezidentam bija īsākas sarunas arī ar vairākiem NVS prezidentiem — Uzbekijas prezidentu Islamu Karimovu, Gruzijas prezidentu Eduardu Ševarnadzi, Tatarstānas prezidentu Mentimeru Šamijevu, bijušo Krievijas premjeru Viktoru Černomirdinu, Krievijas Drošības padomes sekretāru Ivanu Ribkinu un citām augstām amatpersonām.

Ukrainas prezidents atzīmēja pozitīvo Latvijas politisko un ekonomisko izaugsmi. Abu valstu prezidentu sarunās atkārtoti pausta pārliecība, ka katrai valstij ir suverēnas tiesības izvēlēties drošības nodrošinājumu pēc saviem ieskatiem. G.Ulmanis uzsvēra, ka Latvija atbalsta Ukrainas sadarbību ar Eiropas un transatlantiskajām organizācijām.

Ar V.Černomirdinu un I.Ribkinu pārrunātas Latvijas un Krievijas attiecības. Neoficiālajās sarunās izskanēja pārliecība, ka ekonomisko attiecību samezglojums abu valstu starpā nebūs ilgstošs. G.Ulmanis informēja sarunas biedrus par Latvijas vēlmi veidot politisko dialogu ar jebkuru valsti un tādējādi risināt nesaskaņas valstu starpā, kā arī raksturoja Latvijas ekonomisko attīstību un valsts ārpolitisko mērķu īstenošanas gaitu. Ar Krievijas pārstāvjiem pārrunātas Latvijas tranzītceļu izmantošanas iespējas un tranzīta attīstības perspektīvas Latvijā.

Tikšanās laikā apspriestas arī ekonomiskās sadarbības attīstības iespējas ar Ukrainu un NVS valstīm.

Neoficiālo sarunu laikā NVS prezidenti pauda savu satraukumu par situāciju Afganistānā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!