• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 11. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.1998., Nr. 231/232 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 11. augusta sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 11. augusta sēdes

Vēl šajā numurā

12.08.1998., Nr. 231/232

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 11. augusta sēdē

Akceptēti noteikumi "Administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām par atņemto mantu piešķiramo īpašuma kompensācijas sertifiktu dzēšanas kārtība". Noteikumi akceptēti, lai iespējami īsākā laikā uzsāktu par administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām atņemto mantu no 1996.gada 2.maija līdz 1998.gada 10.jūnijam piešķirto kompensācijas sertifikātu dzēšanu, izmaksājot kompensāciju naudā. Noteikumi nosaka galējo sertifikātu dzēšanas termiņu — 1999.gada 31.decembri.

Akceptēti grozījumi likumā "Par kultūras pieminekļu aizsardzību". Grozījumu projekts paredz, ka turpmāk kultūras pieminekļu sarakstu apstiprinās Kultūras ministrija atbilstoši Ministru kabineta noteiktajiem kritērijiem.

Ministru kabinets akceptēja noteikumu "Par autortiesībām un blakustiesībām". Likumprojekts sagatavots saskaņā ar Eiropas Savienības direktīvām "Par datorprogrammu tiesisko aizsardzību", "Par autortiesību un tām radniecīgu tiesību aizsardzības termiņa saskaņošanu", "Par nomas un patapinājuma tiesībām, un par atsevišķām autortiesībām radniecīgām tiesībām intelektuālā īpašuma jomā", kā arī "Par dažādu noteikumu koordinēšanu autortiesībās un blakustiesībās, kuras piemēro satelītpārraižu un kabeļu retranslācijas jomā" un PTO TRIPS līguma prasībām, kā arī ar darba grupas locekļu, kuri ir saskārušies ar likumdošanas problēmām autortiesību un blakustiesību jomā, ierosinājumiem.

Akceptēti noteikumi "Par Limbažu rajona Salacas pagasta apvienošanos ar Limbažu rajona Salacgrīvas pilsētu ar lauku teritoriju". Tie nosaka, ka Limbažu rajona Salacas pagasts tiek apvienots ar Limbažu rajona Salacgrīvas pilsētu ar lauku teritoriju.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā sociāli apdrošinātai personai pēc nelaimes gadījuma darbā vai konstatētas arodslimības atlīdzināmi papildu izdevumi". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā sociāli apdrošinātai personai, par kuru ir izdarīti (vai bija jāizdara) sociālās apdrošināšanas maksājumi pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām, no valsts sociālās apodrošināšanas darba negadījumu speciālā budžeta atlīdzināmi izdevumi, kas tai ir radušies pēc nelaimes gadījuma darbā vai pēc konstatētas arodslimības un kas ir saistīti ar tādiem pakalpojumiem, kuri pārsniedz veselības aprūpes bāzes programmā un/vai rehabilitācijai sociālās aprūpes bāzes programmā paredzētos izdevumus.

Valdība akceptēja noteikumus "Peldvietu iekārtošanas un higiēnas noteikumi". Šie noteikumi nosaka vispārīgās peldvietu iekārtošanas un higiēnas prasības, kuras jāievēro visās ūdenstilpēs un ūdenstecēs, kas Ministru kabineta 1997.gada 22.aprīļa noteikumos nr.155 "Noteikumi par ūdens lietošanas atļaujām" minētas kā peldvietu ūdeņi, kā arī šo noteikumu pielikumā minētajās peldvietās Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes atpūtas zonā.

Akceptēts rīkojums "Par SIA Daugavpils sertitfikācijas centra "BALTSERT" pilnvarojumu", kas paredz pilnvarot Daugavpils pilsētas SIA sertifikācijas centru "Baltsert" līdz 2000.gada 10.jūnijam veikt pārtikas atbilstības novērtēšanu pārtikas produktiem.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par Preču zīmju līgumu (Līgumu par preču zīmju reģistrācijas noteikumu harmonizāciju)".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 7.novembra noteikumos nr.338 "Koku izsniegšanas noteikumi". Grozījumi paredz noteikt mežsaimniecisko gadu no 1.janvāra līdz 31.decembrim līdzšinējā laika posma no 1.oktobra līdz 30.septembrim vietā. Izmaiņas ir nepieciešamas, lai pieskaņotu mežsaimniecisko gadu finansu gadam.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Centrālo statistikas pārvaldi". Tas nosaka, ka Centrālā statistikas pārvalde ir Valsts statistikas komitejas tiesību un saistību pārņēmēja. Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par A.Žīguri". Ar to Aija Žīgure apstiprināta par Centrālās statistikas pārvaldes priekšnieci.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!