• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nāk jauns mācību gads Lai jauns ir izglītības ceļš (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.1998., Nr. 233/234 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32460

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apbalvojumiem Zemessardzes virsniekiem Par britu pieredzi mūsu kadetiem Par Valsts civildienesta ierēdņiem

Vēl šajā numurā

13.08.1998., Nr. 233/234

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nāk jauns mācību gads. Lai jauns ir izglītības ceļš

Vakar, 12. augustā, Rīgā, Kongresu namā

sākās Latvijas izglītības vadītāju forums

Turpinājums no 1.lpp.

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Andris Priekulis pievērsās izglītības stratēģijas principiem un mehānismiem. Latvijas Pedagoģijas augstskolu vadītāju asociācijas līderis Juris Stabiņš analizēja mūsdienu izglītības sistēmas vadītāja misiju izglītības stratēģijas kontekstā, īpaši paša pieredzi Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas rektora amatā.

Zīmīgs bija ieskats Izglītības un zinātnes ministrijas struktūrvienību darbībā un nākotnes iecerēs. Par to stāstīja IZM Vispārējās izglītības departamenta eksperte Baiba Kinstlere un šī departamenta pirmsskolas iestāžu speciāliste Baiba Jurisone. Savām specifiskajām problēmām pievērsās IZM Profesionālās izglītības departamenta jaunais vadītājs Ilmārs Vālodze.

Nedalītu ievērību izpelnījās Rohemptonas pedagoģijas institūta (Lielbritānija) profesora Rona Besta priekšlasījums par izglītotas personas vispusīgu attīstību (cita starpā, šodien Kongresu nama Lielajā zālē vēl paredzētas trīs viņa lekcijas).

Šodien Latvijas izglītības darbinieku forumā galvenokārt būs lekciju diena par jaunākajām idejām pedagoģijā, par teorijas un prakses saskarsmi, būs diskusijas par vakar aktualizētajām problēmām, paredzēta arī kultūras programma.

Un turpinājumā — pieredzes apmaiņa 24 mācību iestādēs, tostarp ne tikai Rīgā, bet arī Bauskas 1. vidusskolā (par skolēnu zinātnisko darbību), Ādažu vidusskolā (par skolēnu gatavību dzīvei), Jelgavas rajona Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolā (par vakarskolas lomu mūsdienu izglītības apritē), Jelgavas amatniecības meistaru skolā un Jūrmalas alternatīvajā skolā (par skolēnu orientēšanos karjeras izvēlē) un tā joprojām. Ir visai zīmīgi, ka foruma dalībniekus pošas uzņemt astoņi bērnudārzi, vairākas ģimnāzijas un amatniecības skolas.

Šajā forumā būtiska ir līdz šim neparasti plašā izstāde: Kongresa nama priekštelpas ir pārpilnas ar produkciju, ko mācību iestādēm piedāvā uzņēmumi, izdevniecības, grāmatnīcas, datortehnikas izplatītāji un citu nozaru speciālisti. Varbūt saskarsmes ledus ir iekustējies? Lai tā būtu.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!