• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zviedrijas padoms, atbalsts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.1998., Nr. 233/234 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

13.08.1998., Nr. 233/234

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zviedrijas padoms, atbalsts

Vakar noslēdzās Zviedrijas Karalistes sociālo

lietu ministres Maijas Ingeres Klingvālas vizīte

ZVIED.JPG (16887 BYTES)

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, 12. augustā, Zviedrijas sociālo lietu ministre Maija Ingere Klingvāla tikās ar Latvijas labklājības ministru Vladimiru Makarovu, ministrijas valsts sekretāri Maiju Poršņovu, Ārstniecības un Sociālās apdrošināšanas departamenta direktoriem un speciālistiem.

Kā Zviedrijas valdības dāvinājumi un ar Zviedrijas valdības finansiālu līdzdalību Latvijā ir īstenoti daudzi projekti sociālajā apdrošināšanā, sociālajā palīdzībā un veselības apdrošināšanā. Vēl deviņdesmito gadu sākumā, Latvijai pārejot uz tirgus ekonomiku un veidojot jaunu sabiedrību, radās vajadzība pēc ilglaicīgas demokrātiskas sociālās apdrošināšanas, sociālās palīdzības un veselības apdrošināšanas sistēmas. Veidojot pirmos Latvijas pensiju sistēmas modeļus, Labklājības ministrija sadarbojās ar Zviedrijas Valsts apdrošināšanas dienestu. 1991. un 1992. gadā zviedru speciālisti rīkoja mācību seminārus Latvijas sociālā sektora iestāžu vadītājiem. Šo iestāžu vadošā personāla mācības turpinājās no 1992. līdz 1996. gadam sadarbībā ar Stokholmas universitāti.

Sadarbība pensijas modeļa izstrādei pārauga sociālās drošības sektora reformā, ieskaitot sociālo apdrošināšanu un sociālo palīdzību. 1996.gadā Zviedrijas Starptautiskā attīstības aģentūra (SIDA) pieņēma lēmumu Pasaules bankas ietvaros izveidot īpašu konsultantu fondu, maksājot par to 1,5 miljonus Zviedrijas kronu.

1996. gadā ar Zviedrijas vadības atbalstu tika iekārtots un atklāts bāreņu bērnu un jauniešu centrs "Dzīvesprieks" Tukuma rajona Vānes pagastā.

Ar SIDA atbalstu vēl tiek realizēts 1996. gadā aizsāktais Latvijas labklājības reformas projekts, kuru plānots pabeigt 1999. gadā. Projekta zviedru grantu budžets 1998. gadā ir 799 806 ASV dolāru.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!