• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikumu ANO balvai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1998., Nr. 237 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32496

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

18.08.1998., Nr. 237

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikumu ANO balvai

1998.gada 13.augustā Latvijas Republikas pastāvīgā pārstāvniecība Apvienoto Nāciju Organizācijā Ženēvā iesniedza Augstās Cilvēktiesību komisāres birojā ārlietu ministra Valda Birkava pieteikumu par Gunāra Astras izvirzīšanu uz ANO cilvēktiesību balvu (Skat. pieteikuma oriģinālu un tulkojumu šā "LV" laidiena 4.lpp.).

Kam piešķirt balvu, to izlems īpaša komisija, kas sastāv no Ģenerālās asamblejas prezidenta, ECOSOC prezidenta, Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja, Sieviešu statusa komitejas priekšsēdētāja un Diskriminācijas novēršanas un minoritāšu apakškomisijas priekšsēdētāja. Parasti tiek piešķirtas ne vairāk kā piecas goda balvas, bet, ņemot vērā to, ka šis ir īpašs gads cilvēktiesību jomā, šogad varētu piešķirt vairāk balvu, turklāt tiek atzīmēta Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas 50. un Vīnes deklarācijas un rīcības programmas 5. gadadiena.

Tautas un Saeimas atbalsts varētu būt papildu arguments par labu Latvijas kandidātam Gunāram Astram par šīs balvas saņemšanu. Savas atbalsta vēstules lūdzam sūtīt uz LR Ārlietu ministriju, Starptautisko organizāciju un humanitāro jautājumu nodaļu Brīvības bulvārī 36, Rīga, LV—1395. Pēc tam šīs vēstules apkopos Ārlietu ministrijā un par tām tiks informēti komisijas locekļi, pievienojot datus par atbalstītāju skaitu.

ĀM preses centrs

DOK1.JPG (88092 BYTES)DOK2.JPG (54008 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!