• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - tiekoties ar NBS komandieri - apmeklējot Skultes ostu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.1998., Nr. 238/239 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

19.08.1998., Nr. 238/239

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar NBS komandieri

 

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 18.augustā, tikās ar NBS komandieri Juri Eihmani, ar kuru pārrunāja situāciju Nacionālajos bruņotajos spēkos. Valsts prezidents izteica bažas par to, ka pastāv zināmas grūtības pilnā apjomā komplektēt iesaukumu dienestā Latvijas armijā. G.Ulmanis interesējās, kāda pašlaik ir disciplīna armijā un vai nav atslābusi to pasākumu īstenošana, kas noteikti kārtības uzlabošanai.

J.Eihmanis sacīja, ka vajadzētu nākamajam gadam noteikt konkrētu iesaukuma plānu, kas likvidētu ar šo jautājumu saistīto spriedzi.

Runājot par NBS nākotni, G.Ulmanis izvirzīja trīs pamatvirzienus, kuriem būtu jānosaka stabila, tālredzīga Latvijas bruņoto spēku attīstība. Kā vienu no būtiskākajiem faktoriem Valsts prezidents minēja bruņojumu. Sarunas dalībnieki vēlreiz uzsvēra, ka finansējums aizsardzības jomai nekādā gadījumā nedrīkst būt zemāks par vienu procentu no valsts budžeta 1999.gadam. Valsts prezidents izteica cerību, ka Ministru kabinets akceptēs Aizsardzības ministrijas un NBS komandiera piedāvātos priekšlikumus finansējuma piešķiršanai. NBS komandieris informēja par konkrētiem investīciju projektiem, kur šī nauda tiktu izmantota.

G.Ulmanis uzsvēra, ka līdz ar armijas bruņojuma problēmu risināšanu liela vērība veltāma morālā gara celšanai armijā un mācībām gan NBS, gan arī starptautiskajā līmenī. Nacionālo bruņoto spēku materiālās bāzes radīšanu Valsts prezidents minēja kā vēl vienu svarīgu priekšnoteikumu Latvijas armijas pilnvērtīgai attīstībai.

J.Eihmanis informēja G.Ulmani par savu nodomu veikt NBS štāba reorganizāciju.

— apmeklējot Skultes ostu

Pirmdien, 17.augustā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis piedalījās Skultes ostas jaunās Dienvidu piestātnes atklāšanas ceremonijā.

G.Ulmanis, atklājot atjaunoto piemiņas akmeni, kas apliecina, ka no 1937. līdz 1939.gadam pēc Kārļa Ulmaņa ierosmes celta Skultes zvejniecības osta, uzsvēra, ka ostas simboliskā atklāšana apliecina Saulkrastu domes un uzņēmēju apņēmību. Valsts prezidents atzīmēja, ka ostas darbības paplašināšana radīs jaunas darba vietas un veidos kontaktus ar kaimiņvalstīm. G.Ulmanis aicināja turpināt Skultes ostas celtniecību un nodrošināt tās attīstību, lai osta kļūtu par neatņemamu Latvijas ekonomiskās attīstības sastāvdaļu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!