• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 18. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.1998., Nr. 238/239 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32533

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 18. augusta sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta18. augusta sēdes

Vēl šajā numurā

19.08.1998., Nr. 238/239

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 18. augusta sēdē

Akceptēti noteikumi "Obligātajam militārajam dienestam pakļauto personu reģistrācijas kārtība", kuri noteiks kārtību, kādā valsts militārā dienesta pārvaldes (nodaļas) reģistrē obligātajam militārajam dienestam pakļautās personas. Noteikts, ka Valsts militārā dienesta pārvalde katru gadu oktobrī un novembrī apkopo informāciju par dienestam pakļautajām personām.

Akceptēti "Noteikumi par speciālo piemaksu valsts pensijai Latvijas armijā dienējušām personām", kuri nosaka speciālās piemaksas valsts pensijai apmēru un kārtību, kādā speciālā piemaksa izmaksājama tiem Latvijas armijas virsniekiem, sanitārvirsniekiem, kara ierēdņiem, virsdienesta instruktoriem un vecākajiem ārrindu amatos, kuri no 1918.gada 18.novembra līdz 1940.gada 21.jūlijam dienējuši Latvijas armijā, ja viņu dienestu ir pārtraukusi Latvijas iekļaušana PSRS sastāvā 1940.gada 21.jūlijā. Noteikts, ka speciālo piemaksu izmaksā Aizsardzības ministrija no valsts pamatbudžeta līdzekļiem, kas ministrijai piešķirti saskaņā ar likumu par valsts budžetu kārtējam gadam. Lai saņemtu speciālo piemaksu, šajos noteikumos minētajām personām jāiesniedz Aizsardzības ministrijā šādi dokumenti: pieprasījums par speciālo piemaksu; pensijas apliecības kopija vai izraksts no tās un arhīva izziņa, kas apstiprina faktu, ka persona attiecīgajā laika posmā ir dienējusi Latvijas armijā. Noteikts, ja minētie dokumenti tiek iesniegti līdz 1998.gada 31.decembrim, speciālo piemaksu piešķir ar 1998.gada 1.jūniju. Ja dokumenti tiek iesniegti pēc 1998.gada 31.decembra, speciālo piemaksu piešķir ar pieprasījuma iesniegšanas dienu.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1995.gada 19.jūlija rīkojumā nr.392 "Par Latvijas puses pārstāvjiem apvienotajā komisijā, kas izveidota Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas vienošanās par Skrundas radiolokācijas stacijas tiesisko statusu tās pagaidu funkcionēšanas un demontāžas laikā 14.pantā noteiktajā kārtībā", kas paredz izdarīt grozījumu un papildināt rīkojumu ar vārdiem "I.Heinackis — Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Kuldīgas rajona nodaļas priekšnieks".

Ar rīkojumu "Par Eiropas Konvenciju par terorisma apkarošanu" akceptēta pievienošanās 1977.gada 27.janvāra Eiropas Konvencijai par terorisma apkarošanu, Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Eiropas Padomē pilnvarots parakstīt minēto Konvenciju, pēc tās parakstīšanas Konvencija jāiesniedz apstiprināšanai Saeimā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Ministru padomes 1991.gada 28.decembra lēmuma nr.380 "Par tarifiem pasažieru un kravu pārvadājumiem ar dzelzceļa transportu" atzīšanu par spēku zaudējušu", noteikts, ka rīkojums stājas spēkā ar 1998.gada 1.novembri.

Valdība akceptēja likumprojektu "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību", kura mērķis ir panākt drošu, cilvēka dzīvībai, veselībai un īpašumam, kā arī videi nekaitīgu iekārtu lietošanu un uzturēšanu, noteikt tiesisko un organizatorisko pamatu bīstamu iekārtu montāžai, remontam, tehniskajai apkopei, modernizācijai un pārbaudēm, kā arī noteikt vispārīgās valsts uzraudzības un kontroles institūciju funkcijas bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 30.decembra noteikumos nr.441 "Noteikumi par darbā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu", kuri saistīti ar nepieciešamību pēc iespējas īsākā laikā atrisināt problēmu, kas radusies Černobiļas AES avārijas seku rezultātā cietušo Latvijas Republikas iedzīvotāju sociālo apstākļu pienācīgā nodrošināšanā. Noteikumi papildināti ar punktiem, kas paredz veikt šo personu pensiju apmēru aprēķināšanu, saglabājot aprēķina formulu, kas tika pielietota līdz 1998.gada 1.februārim, un izdarīt pensiju apmēra pārrēķinu par attiecīgo laika posmu, izmaksājot starpību.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 26.jūnija rīkojumā nr.246 "Par Demogrāfiskās komisijas izveidošanu", kas paredz izdarīt izmaiņas komisijas sastāvā, aizstājot "E.Vītoliņu — Labklājības ministrijas Darba departamenta Darba resursu un darba tirgus politikas nodaļas vecākais referents" ar "L.Zīverte — Labklājības ministrijas Sociālās politikas attīstības departamenta vecākā referente".

Ar rīkojumu "Par Madrides nolīguma par preču zīmju starptautisko reģistrāciju Madrides Protokolu" akceptēta pievienošanās Madrides nolīgumam par preču zīmju starptautisko reģistrāciju 1989.gada 27.jūnija Madrides Protokolam.

Valdība akceptēja divus rīkojumus "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 211 pilsonības pretendentiem, t.sk. 21 viņu nepilngadīgajam bērnam, un attiecīgi 206 pilsonības pretendentiem, t.sk., 22 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēti "Noteikumi par rūpnieciskā īpašuma aizsardzības valsts nodevu", kuri nosaka valsts nodevu par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību. Valsts nodevu par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību veido likmes par izgudrojumu tiesisko aizsardzību, likmes par dizainparaugu tiesisko aizsardzību un likmes par preču zīmju tiesisko aizsardzību. Noteikts, ka noteikumi stājas spēkā ar 1998.gada 1.novembri.

Akceptēti noteikumi "Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbu un Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas izdevumu finansēšanas kārtība", kuri nosaka finansēšanas kārtību, lai ierobežotu Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu eroziju hidroelektrostaciju darbības ietekmes zonā un uzturētu ekspluatācijas kārtībā Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būves.

Akceptēti "Noteikumi par Nacionālo muzeju krājumu", kuri nosaka Nacionālā muzeju krājumu veidošanas, papildināšanas, uzskaites, saglabāšanas, izmantošanas un finansēšanas kārtību.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — izvešana pārstrādei", kuri noteiks kārtību, kādā izsniedzama atļauja preču izvešanai pārstrādei, kārtību, kādā no Latvijas Republikas muitas teritorijas uz laiku izvedamas preces pārstrādei, ievedami atpakaļ kompensācijas produkti un izlaižami brīvam apgrozījumam Latvijā, kā arī kārtību, kādā kārtojamas muitas formalitātes un veicami muitas maksājumi. Noteikts, ka nnoteikumi stājas spēka ar 1999.gada 1.janvāri.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Vācijas Federatīvas Republikas valdības vienošanos par Vācijas Federatīvās Republikas kompensācijām nacionālsociālistiskajā režīmā cietušajām personām Latvijā". Minētā Vienošanās tiek noslēgta diplomātisko notu apmaiņas ceļā un stājas spēkā ar Latvijas puses atbildes notas datumu. Labklājības ministrijai uzdots nodrošināt rehabilitācijas projekta realizāciju un pārraudzīt piešķirto finansu līdzekļu izlietojumu.

Akceptēts rīkojums "Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā", kurš paredz piešķirt Latvijas Volejbola federācijai par Latvijas junioru izlases dalību Eiropas čempionāta finālsacensībās 30 000 latu. Jautājumu izskatīšanu, par līdzekļu piešķiršanu Latvijas Hokeja federācijai par Latvijas hokeja izlases dalību pasaules čempionāta finālsacensībās Ministru kabinets atlika līdz informācijas apkopošanai par balvas fondā esošajiem finansu līdzekļiem šajā gadā. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots izvērtēt balvas fondā esošo līdzekļu iespējamo izlietojumu šajā gadā.

Valdība akceptēja likumprojektu "Fizisko personu datu aizsardzības likums", kura mērķis ir nodrošināt jebkuras fiziskās personas tiesību un brīvību aizsardzību, kas saistīta ar fiziskās personas datu apstrādi.

Valdība akceptēja grozījumus likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju". Ekonomikas ministram Laimonim Strujevičam uzdots iesniegt grozījumus likumprojektā "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju"" Saeimas attiecīgajā komisijā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas delegācijas sastāvu sarunām ar Lietuvas Republikas delegāciju līguma par sadarbību zivsaimniecībā sagatavošanu", ar kuru par delegācijas vadītāju apstiprināts Normunds Riekstiņš — Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks zivsaimniecības jautājumos.

Ministru kabinets izskatīja jautājumu "Par iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu mandātu projektu". Pieņemts zināšanai ārlietu ministra Valda Birkava ziņojums. Ārlietu ministrijai uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā pēc ekspertu konsultācijām ar nozaru ministrijām, iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu mandātu papildināto projektu līdz šā gada 15. oktobrim. Ministru kabineta sēdē jāizskata jautājumi par Latvijas nacionālo interešu precizēšanu iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu mandāta projektā. Ārlietu ministrijai kopā ar Eiropas integrācijas biroju uzdots sagatavot grafiku, saskaņā ar kuru atbilstoši nozaru ministriju blokiem varētu tikti noteikta apspriežamo jautājumu secība. Sastādītais grafiks jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabineta sēdē līdz 25. augustam. Ārlietu ministrijai uzdots turpināt apkopot Latvijas un Eiropas Savienības likumdošanas atbilstības izvērtēšanas pirmās fāzes rezultātus oktobrī, novembrī un decembrī. Ārlietu ministrijai uzdots īpašu vērību pievērst plānotajai Latvijas un Eiropas Savienības likumdošanas atbilstības izvērtēšanas otrajai fāzei, kurā Eiropas Savienības Komisija oficiāli jāinformē par likumdošanas atbilstības izvērtēšanas procesa rezultātiem. Ārlietu ministrijai saziņā ar Eiropas integrācijas biroju uzdots apkopot informāciju par sanāksmju rezultātiem un ieteikumus sarunu mandātam, sagatavot projekta galīgo variantu un mēneša laikā no Eiropas Savienības valstu vadītāju padomes lēmuma par Latvijas uzaicināšanu uz iestāšanās sarunām pieņemšanas, iesniegt Vecāko amatpersonu sanāksmē tālākai virzībai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai aizsardzības ministra Tālava Jundža sniegto informāciju "Aizsardzības ministrijas investīciju projekti 1999. gadam". Aizsardzības ministrijai uzdots izvērtēt iesniegto investīciju projektu, balstoties uz to stratēģisko nozīmi. Aizsardzības ministrijai uzdots investīciju projekta vidējā termiņa projektus plānot, ņemot vērā piešķirto līdzekļu apjomu. Precizēto investīciju projektu uzdots iesniegt atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē kopā ar valsts budžeta projektu 1999. gadam.

Akceptēts rīkojums par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu: Latvijas senvēstures pētniekam arheologam habilitētam vēstures zinātņu doktoram profesoram Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklim Jānim Graudonim par lielo ieguldījumu Latvijas vēstures izpētē un aktīvo un nozīmīgo sabiedrisko darbību un Nacionālā teātra aktierim Alfrēdam Videniekam par mūža ieguldījumu teātra mākslā. Atzinības rakstu J.Graudonim pasniegs izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals, Atzinības rakstu A.Videniekam pasniegs kultūras ministre Ramona Umblija.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!