• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šķērsielā atkal filmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.1998., Nr. 238/239 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32540

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas ekonomika: vakar, šodien, rīt

Vēl šajā numurā

19.08.1998., Nr. 238/239

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mēs savā zemē un laikā

Šķērsielā atkal filmē

"Šķērsiela" 1989.gadā tika atzīta par labāko dokumentālo pilnmetrāžas filmu Eiropā. Šis skaudrais stāsts par Pārdaugavas mazo ieliņu un tās iemītnieku likteņiem ieguvusi Jorisa Īvensa, Roberta Flaerti un Fēliksa balvas.

Šovasar radošā grupa režisora operatora Ivara Selecka vadībā atkal strādā Nordeķos, lai kinolentē fiksētu kādas pārmaiņas Šķērsielā ienesuši desmit gadi.

Filmas scenārija autors Tālivaldis Margēvičs pastāstīja:

"Šo ļaužu dzīvē atspoguļojas daudzās aktuālās problēmas, kas saistītas ar privātīpašuma atgūšanu un pārmaiņām darba tirgū. Sarosījušies amatnieki. Pamazām pazūd vecie grausti, ir sakopti pagalmi, ielas.

Mainījušies arī mūsu filmas varoņi, daži no vecākās paaudzes aizgājuši mūžībā, jauni pāri sākuši kopīgu dzīvi. Bija interesanti filmēt un salīdzināt. Var jau būt, ka atgriezīsimies te vēl pēc desmit gadiem."

Tāpat kā pirmās filmas tapšanas laikā kino grupa sarīkoja balli. Reti jau iznāk kaimiņiem tā pasēdēt, parunāt, iedzert alu, uzdejot. Varēja arī apskatīt divas izstādes — Šķērsielas mākslinieces Dzintras Vilks gobelēnus un fotogrāfa Valda Lavrinoviča darbus par šīs ieliņas vakardienu un šodienu.

Filmas uzņemšanu atbalstījuši: Nacionālais kinocentrs, Kultūrkapitāla fonds, līgumi tiek slēgti ar Somijas, Dānijas, Nīderlandes, varbūt arī ASV partneriem, kas veicinātu filmas demonstrēšanu citās valstīs.

"Šķērsiela. Otrais cēliens." To iecerēts pabeigt 1999.gada martā un ieskaņot arī angļu valodā. Autori solīja, ka pirmizrāde būšot aprīlī kinoteātrī "Rīga".

Aina Adermane

Foto: Harijs Burmeistars

4APLI.JPG (31163 BYTES)
Tradicionālais Šķērsielas svētku balons

2APLL.JPG (21772 BYTES)
Fotoizstādi vērtējot

3APLI.JPG (25056 BYTES)
Scenārija autors Tālivaldis Margēvičs aicina svētku sākumam

1APLL.JPG (21149 BYTES)
Filmas režisors operators Ivars Seleckis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!