• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Uzņēmumu reģistra un Valsts ieņēmumu dienesta sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.1998., Nr. 238/239 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi, paziņojumi, reklāma

Vēl šajā numurā

19.08.1998., Nr. 238/239

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

UZŅĒMUMU REĢISTRA ZIŅAS

Par Uzņēmumu reģistra un Valsts ieņēmumu dienesta sadarbību

Pirmdien, 17. augustā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Andrejs Sončiks un Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs Māris Gulbis parakstīja līgumu par informācijas apmaiņu un savstarpējo sadarbību starp Valsts ieņēmumu dienestu un Uzņēmumu reģistru.

Pēc līguma parakstīšanas notika preses konference, kuru atklāja Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs Māris Gulbis:

— Nupat parakstītais līgums nozīmē, ka Uzņēmumu reģistra informācija, kas šobrīd aptver 133 000 uzņēmumu, būs pilnībā pieejama Valsts ieņēmumu dienestam. Jebkuras izmaiņas, papildinājumi un reorganizācija automātiski nonāks Valsts ieņēmumu dienesta serverī un on–line režīmā nokļūs visās VID nodaļās. Tādējādi tiks samazināta birokrātija, jo VID varēs atteikties no statūtiem un pamatdokumentiem, kurus uzņēmēji iesniedza Uzņēmumu reģistrā un līdz šim arī VID. Ar šo līgumu tiks sakārtots arī nodokļu maksātāju reģistrs. Nepazudīs kompānijas, kurām desmit dienu laikā jāpiereģistrējas nodokļu maksātāju reģistrā, jo tās, piereģistrējoties Uzņēmumu reģistrā, automātiski nokļūs arī nodokļu maksātāju reģistrā.

Tad runāja Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors Andrejs Sončiks:

— Es uzskatu, ka pilnīga un operatīva informācijas apmaiņa ir valsts iestāžu pienākums. Ar informāciju VID un Uzņēmumu reģistrs apmainījās jau iepriekš, taču tas notika dokumentārā veidā, kas aizņēma ļoti daudz cilvēku un finansu resursu. Tagad šī informācijas apmaiņa notiks, izmantojot mūsdienīgu tehniku un programmatūru. Es gribētu uzsvērt, ka Valsts ieņēmumu dienests ir nozīmīgs Uzņēmumu reģistra partneris, jo mēs esam liels dienests un mums pieejamā informācija ir ļoti apjomīga. Mūsu klienti ar šī līguma palīdzību ietaupīs savu laiku, savukārt VID varēs vairāk cilvēku un finansu resursu novirzīt cīņā ar nodokļu nemaksātājiem un kontrabandas apkarošanai. Parakstītais līgums ir viens no mūsu dienesta attīstības plānotajiem posmiem. Šādi līgumi mums ir noslēgti ar Iekšlietu ministrijas Migrācijas lietu pārvaldi un Zemes dienestu.

Līguma praktisko realizāciju nodrošinās firma "Lursoft".

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!