• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Dieva gudrības avota (turpinājums) Prasmes pārbaudē - karavīri un zemessargi (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.1998., Nr. 251 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Robežas? Es nekad neesmu tādas sastapis" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

02.09.1998., Nr. 251

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Prasmes pārbaudē — karavīri un zemessargi

Turpinājums no 1.lpp.

Pārbaudes mērķis ir brigādes un bataljonu štābu dienestu darbības koordinācija, dažādu ieroču šķiru apakšvienību sadarbības organizācija, noteiktas teritorijas un objektu aizsardzība, bataljonu štāba vadības sistēmas pārbaude, kā arī dažādu spēku veidu apakšvienību sadarbība noteiktas teritorijas un objektu aizsardzībā.

Pārbaudes laikā mūsu karavīri saskaņā ar mācību uzdevumiem veica teritorijas bloķēšanu, imitēja tiltu mīnēšanu, ierīkoja slēpņus un ugunspozīcijas, kā arī mācījās atklāt un neitralizēt bruņotu izlūku (diversantu) grupas.

28. augustā pārbaudes pirmajā fāzē Cēsīs zemessardzes 2. brigādes štābā notika vienību un apakšvienību komandieru un štābu dienesta treniņš. Otrajā fāzē — 28. augusta vakarā, naktī uz 29. augustu un 29. augustā — Alūksnes un Gulbenes rajonā notika Nacionālo bruņoto spēku vienību un apakšvienību mācības lauka apstākļos.

Aizsardzības ministrijas

Darbu sāk Rīgas Kristīgā ģimnāzija

K3.JPG (27560 BYTES)
Rīgas Kristīgās ģimnāzijas direktore Vera Volgemute, Latvijas ev.lut.Baznīcas ārpus Latvijas arhibīskaps Elmārs Ernsts Rozītis, Bādenes baznīcas virspadomnieks Gerhards Vunderers un Rīgas skolu valdes pārstāve Elza Baltiņa

Turpinājums no 1.lpp.

Viņi sagatavo arī mācību materiālus un uzskates līdzekļus reliģijas un ētikas mācībām valsts skolās. Visu šo darbu veicinājusi Latvijas evaņģēliski luteriskā Baznīca ārpus Latvijas un tās arhibīskaps Elmārs Ernsts Rozītis.

Skola sadarbībā ar Luterāņu Baznīcu ārpus Latvijas plaši sniedz palīdzību bērniem un viņu vecākiem, kam ir materiālas grūtības. Pateicoties Bādenes Baznīcas virspadomniekam mācītājam Gerhardam Vundereram, skolas bērni un darbinieki saņēmuši gan brīvpusdienas, gan arī ēdināšanu skolā par zemāku samaksu, ziemas mēnešos vitamīnus, kā arī apģērbu un apavus. Bādenes Baznīca sadarbībā ar Ziemeļelbas Baznīcu finansējusi Rīgas 1. kristīgās skolas paplašināšanas darbu izmaksas, sekmējot skolas pārtapšanu par Rīgas Kristīgo ģimnāziju. 10 procentus no būvdarbu izmaksām segusi Rīgas pilsētas Skolu valde. Šī sadarbība liecina, ka, mērķtiecīgi plānojot un organizējot sadarbības iespējas Latvijā un ārpus Latvijas, iespējams veiksmīgi attīstīt skolu tīklu un iegūt pozitīvu pieredzi palīdzības izmantošanā.

Latvijas evaņģēliski luteriskā Baznīca ārpus Latvijas paredz turpināt sadarbību, kā prioritāti izvirzot bērnu un jauniešu garīgo izglītošanu.

Mag.paed. Vera Volgemute,

Rīgas Kristīgās ģimnāzijas direktore un Izglītības un zinātnes ministra

padomniece

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!