• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Visi vēlēšanu gaidās un bažās (turpinājums) 1998. gada 3. septembra sēdes darba kārtība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.1998., Nr. 251 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esiet sirsnīgi sveicināti Latvijā

Vēl šajā numurā

02.09.1998., Nr. 251

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimā

Visi vēlēšanu gaidās un bažās

Alfreds Čepānis, 6.Saeimas priekšsēdētājs, vakar, 1.septembrī, — "Latvijas Vēstnesim"

Turpinājums

no 1.lpp.

— Pašlaik daudzviet Latvijā norisinās ražas novākšana. Vai, no valstiskā viedokļa raugoties, jūs apmierina pašreizējā situācija? Ko Saeima tuvākajā laikā varētu darīt lauku cilvēku labā?

— Tieši pateicoties Saeimai un Ministru kabinetam, valsts apņēmusies sākt maksāt labības intervences cenas par vienu mēnesi agrāk. Nevis no 1.oktobra, bet no 1.septembra. Tas ir mazītiņš solītis uz priekšu. Bet tas jau nepavisam neatrisina visas zemniecības problēmas. Tās jau slēpjas daudz dziļāk — visā mūsu attieksmē pret lauksaimniecību un visā mūsu eksporta un importa politikā attiecībā uz lauksaimniecību. Tajos brīvās tirdzniecības līgumos, sākot ar Eiropas Savienību un beidzot ar mūsu kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju. Tikai kompleksi visas šīs lietas sakārtojot un atrisinot, mēs varētu teikt, ka esam bijuši godīgi pret zemniekiem un padarījuši visu, kas viņiem vajadzīgs, — to, ko viņi pelnījuši un kas viņiem pienākas. Pagaidām ir veikti mazi solīši. Bet vismaz kaut kāda kustība līdz šim ir bijusi.

— Tagad mazliet par Saeimas aktivitātēm starpvalstu attiecībās. Septembrī jums paredzēta ierašanās Maskavā.

— Tā gan nebūs vizīte Maskavā, bet piedalīšanās Starptautiskās parlamentu savienības 100. konferencē. Tās 99. konference notika Namībijā — Vindhukā — šā gada aprīļa sākumā, un tajā arī piedalījās Saeimas delegācija. Tagad kārtējās sesijas sarīkošana uzticēta Maskavai. Tā notiks no 6. līdz 12. septembrim. Došos uz Maskavu kopā ar deputātu Aristidu Lambergu un Starpparlamentāro attiecību biroja vadītāju Sandru Pauru, lai tur pārstāvētu mūsu valsti un piedalītos darba kārtībā iekļauto jautājumu izlemšanā. Bet vienlaikus ar šo konferenci es esmu lūdzis mūsu vēstnieku Krievijas Federācijā Imantu Daudišu pārrunāt iespējamās tikšanās gan ar Krievijas Valsts domes priekšsēdētāju Genādiju Seļezņovu, gan ar Federācijas padomes priekšsēdētāju Jegoru Strojevu. Tātad ar abu Krievijas Federācijas parlamenta — Federālās sapulces — palātu vadītājiem. Kā jau esmu izteicies, gribu pārrunāt ar abām augstajām amatpersonām Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanas un ratificēšanas jautājumus. Arī jautājumus, kas saistīti ar Krievijas ekonomiskajām sankcijām pret Latviju, kas mūs netieši, tomēr ļoti ietekmē — gan preču plūsmu uz Austrumiem, gan preču plūsmu no Austrumiem uz Rietumiem. Tāpat gribu pārrunāt jautājumus, kas attiecas uz Krievijas parlamenta delegācijas vizīti Latvijā. Viņi mums ir palikuši parādā šo braucienu. Es nedomāju tur, Maskavā, ne lūgties, ne kaut kā citādi pazemoties, bet joprojām uzskatu, ka, tikai tiekoties savstarpējā dialogā, mēs varam tā vai citādi virzīt uz priekšu abu mūsu valstu savstarpējās attiecības. Gan politiskās, gan ekonomiskās.

— Kā, jūsuprāt, stāvokli Latvijā ietekmē pašreizējā finansu, ekonomiskā un politiskā krīze Krievijā?

— Šī krīze, protams, ietekmē Latvijā gan politisko, gan ekonomisko attīstību. Patlaban mūsu savstarpējās saiknes ar Krieviju ir visai dziļas un plašas. Galvenokārt ekonomikā. Šīs Krievijas rubļa kursa svārstības un Krievijas valdības lēmums atcelt uz trīs mēnešiem izmaksas par Krievijas vērtspapīriem neapšaubāmi negatīvi ietekmēs Latvijas ekonomiskos sakarus un ekonomisko attīstību. Prognozēju, ka arī maksājumi budžetā sakarā ar to visu var ievērojami kristies. Tiesa gan, nevaru paredzēt, par kādu summu vai kādiem procentiem. Jau tagad Latvijas preču plūsma uz Krieviju un otrādi bieži vien notiek caur Igauniju vai Baltkrieviju, lai mazinātu tagadējo spriedzi Latvijas un Krievijas attiecībās un kaut kādā veidā apietu nepamatoti augstās muitas nodevas.

— Vai līdz ar to Latvijai nevajadzētu konsekventāk stratēģiski pārorientēties uz citiem pasaules tirgiem?

— Vienas dienas, viena mēneša vai pat gada laikā tas nevar notikt. Tas nekādā gadījumā nenotiks ar "burvja nūjiņas" palīdzību. Tam ir vajadzīgs laiks. Un neapšaubāmi, ka šie pēdējie notikumi un nestabilitāte Krievijā spiež jeb stimulē uz Latvijas stratēģisko pārorientāciju.

— Vai tuvākajā laikā gaidāmas arī citas Saeimas deputātu ārpolitiskās aktivitātes?

— Mēs dodam komandējumus tikai tiem Saeimas deputātiem, par kuru nepieciešamajiem ārzemju braucieniem esam lēmuši jau šā gada sākumā. Deputāti dodas gan uz Rietumeiropas savienības sēdēm, gan uz Eiroparlamenta sēdēm. To, ko bijām paredzējuši, to arī izpildām, protams, atbilstoši mūsu budžeta līdzekļiem.

— Pagājušās ceturtdienas plenārsēdē Saeima, neraugoties uz vairāku deputātu enerģiskajām runām, tomēr neatstādināja no amata ekonomikas ministru Laimoni Strujeviču. Kā jūs prognozējat — cik stabila un nemainīga būs pašreizējā valdība turpmākajos divos mēnešos līdz septītās Saeimas sanākšanai?

— Domāju, ka šajā laikā nebūs nekādu pārmaiņu valdības sastāvā. Lai kā valdība strādātu, nav nekādas jēgas līdz novembrim tajā ko mainīt. Domāju, ka vēlēšanas mainīs to situāciju, kāda ir pašlaik, un pēc tām tiks sastādīta gluži cita valdība. Bet pašlaik, manuprāt, neviens no politiskajiem spēkiem necentīsies pārveidot valdību. Ja nu vienīgi mūsu "aktīvisti" — Rubins, Valdmanis un citi — nāks klajā ar kaut kādiem priekšlikumiem. Tos mēs, protams, izskatīsim. Bet es domāju, ka valdības sastāvs līdz vēlēšanām vairs nemainīsies.

— Kādi, pēc jūsu domām, ir galvenie jautājumi, kam Saeimā tuvākajā laikā vajadzētu veltīt īpašu uzmanību?

— Īpašu vērību vajadzētu veltīt nākamā gada budžeta sastādīšanai. Likums par valsts budžetu ir ne tikai ekonomisks, bet arī ļoti svarīgs politisks dokuments. Vajadzētu trešajā, galīgajā, lasījumā pieņemt grozījumus Latvijas Republikas Satversmē. Vajadzētu izdarīt grozījumus Saeimas Kārtības rullī. Un arī izskatīt līdz galam tos daudzos likumprojektus, kas jau izskatīti otrajā lasījumā. Domāju, ka pie tā visvairāk vajadzētu strādāt. Un vēl mums diezgan uzmanīgi un prātīgi būtu jāpiestrādā pie šā gada valsts budžeta likuma grozījumiem. Kā zināms, budžeta ieņēmumi ir mazliet lielāki, nekā bija cerēts. Atkal ir ienākušas papildu summas, un tās vajadzētu saprātīgi sadalīt. Tā, lai vēl kādu sociālo problēmu valstī kaut daļēji atrisinātu.

— Un kā ar Izglītības likumu un Valsts valodas likumu?

— Domāju, ka arī tie šīs Saeimas pilnvaru laikā tiks pieņemti galīgajā lasījumā. Tie abi ir politiski ļoti nozīmīgi un svarīgi. Izglītības likums ir pieņemts pirmajā lasījumā — tātad vēl ir nepieciešams otrais un trešais lasījums. Bet valodas likumam atlicis tikai trešais, pēdējais, lasījums.

— Ir sācies jaunais mācību gads. Ko jūs, būdams Saeimas priekšsēdētājs, uzskatāt par svarīgāko, lai padziļinātu un paplašinātu izglītības iegūšanas iespējas mūsu valstī?

— Tas, ka cilvēki tiecas iegūt izglītību, neatkarīgi no valodas — latviešu, angļu, krievu vai kādas citas —, liecina par Latvijas tautas garīgo spēku. Gribu novēlēt it visiem, kam šodien, 1.septembrī, sākas un turpināsies mācību gads, būtu saprotoši vecāki un lai vecākiem būtu paklausīgi bērni, lai būtu labi izglītoti un daudzās jomās kompetenti skolotāji.

Es šodien, 1.septembrī, biju Majoru pamatskolas atklāšanas ceremonijā. Tā bija ļoti skaista un patīkama. Man šķiet, ka tā diemžēl ir pēdējā laikā diezgan neraksturīga parādība, jo daudz biežāk notiek dažādu biroju, "ofisu" un pārstāvniecību atklāšanas. Bet diezgan reti nākas piedalīties mācību iestāžu atklāšanas pasākumos. Es personīgi labprātāk piedalos jaunas skolas atklāšanā, nevis kādas citas jaunas institūcijas snobiskā prezentācijas ceremonijā.

Kas ir vajadzīgs izglītībai? Protams, valsts budžeta līdzekļi. Vismaz kādi 6 vai 7 procenti no valsts budžeta. Ja tāda nauda tiks novirzīta izglītībai, mēs daudzmaz esošās problēmas varētu atrisināt.

— Ko vēl kā sestās Saeimas priekšsēdētājs gribat piebilst, tuvojoties septītās Saeimas vēlēšanām?

— Gribu aicināt visus Latvijas Republikas medniekus 3.oktobrī, kad sāksies kolektīvo medību diena, vispirms aiziet uz vēlēšanu iecirkni un nobalsot, un tikai pēc tam doties ar plinti uz mežu.

Mintauts Ducmanis,

"LV" Saeimas un valdības lietu

redaktors

1998. gada 3. septembra sēdes darba kārtība

Sēdes sākums pulksten 9

I. Likumprojekta izskatīšana

1. Likumprojekts "Enerģētikas likums". (Reģ.nr.1070) (3.lasījums) (dok. nr.4464) (iekļauts likumprojekts ar Reģ.nr.1121) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

 

II. Prezidija ziņojumi

1. Par saņemtajiem likumprojektiem

2. 1. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Ziemeļvalstu vides finansu korporācijas (NEFCO) līgumu par NEFCO juridisko statusu Latvijā". (Reģ.nr.1250) (dok.nr.4516; nr.4516a) Ministru kabinets

3. 2. Likumprojekts "Likums "Par zemkopības, mežsaimniecības un zivsaimniecības pašpārvaldi"". (Reģ.nr.1251) (dok.nr.4518; nr.4518a) E.Jurkāns, E.Bāns, Ā.Ločmelis, V.Stikuts, I.Bišers

4. 3. Likumprojekts "Grozījums Civillikumā". (Reģ.nr.1253) (dok.nr.4526; nr.4526a) Deputāti K.Leiškalns, J.Ābele, I.Bērziņš, A.Seiksts, E.Jurkāns

5. 4. Likumprojekts "Par Madrides nolīguma par preču zīmju starptautisko reģistrāciju Madrides Protokolu". (Reģ.nr.1254) (dok.nr.4527; nr.4527a) Ministru kabinets

6. 5. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Vērtspapīru tirgus komisiju"". (Reģ.nr.1255) (dok.nr.4528; nr.4528a) Ministru kabinets

7. 6. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem"". (Reģ.nr.1256) (dok.nr.4529; nr.4529a) Ministru kabinets

8. 7. Likumprojekts "Likums "Par Augstākās padomes Prezidija 1991.gada 10.oktobra lēmumu "Par Latvijas Republikas iekšlietu iestāžu darbinieku formas tērpu un atšķirības zīmju aprakstu"atzīšanu par spēku zaudējušu"". (Reģ. nr.1258) (dok.nr.4538; nr.4538a) Deputāti K.Leiškalns, P.Apinis, Ģ.V.Kristovskis, P.Keišs, A.Seiksts

9. 8. Likumprojekts "Likums "Par Augstākās padomes 1992.gada 22.decembra lēmumu "Par Latvijas Republikas iekšlietu iestāžu disciplinārreglamentu" atzīšanu par spēku zaudējušu"".(Reģ.nr.1259) (dok.nr.4539; nr.4539a) Deputāti K.Leiškalns, P.Apinis, Ģ.V.Kristovskis, A.Seiksts, Dz. Ābiķis

10. 9. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par tiesu varu"" (Reģ.nr.1260) (dok.nr.4543; nr.4543a) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

11. 10. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Civilprocesa kodeksā". (Reģ. nr.1261) (dok.nr.4544; nr.4544a) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

12. 11. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par nodokļiem un nodevām"". (Reģ.nr.1262) (dok.nr.4545; nr.4545a) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

13. 12. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par dzīvojamo telpu īri"". (Reģ. nr.1263) (dok.nr.4546; nr.4546a) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

14. 13. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par namīpašuma denacionalizāciju Latvijas Republikā"". (Reģ.nr.1264) (dok.nr.4547; nr.4547a) Deputāti E.Jurkāns, D.Turlais, V.Boka, V.Nagobads, V.Dinēvičs

15. 14. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam"". (Reģ.nr.1265) (dok.nr.4548; nr.4548a) Deputāti L.Kuprijanova, J.Celmiņš, V.Nagobads, J.Kaksītis, V.Stikuts

16. 15. Likumprojekts "Grozījumi Prokuratūras likumā". (Reģ.nr.1266) (dok. nr.4558; nr.4558a) Aizsardzības un iekšlietu komisija

2. Par atvaļinājuma piešķiršanu

17. Deputātam J.Jurkānam (dok.nr.4560)

 

III. Pieprasījumu komisijas atzinumi

18. 1. Pieprasījumu komisijas atzinums par Saeimas deputātu E.Jurkāna, I.Bišera, V.Stikuta, V.Bokas, A.Sausnīša, V.Nagobada, L.Kuprijanovas, J.Celmiņa, E.Bāna un G.Gannusas pieprasījumu Ministru prezidentam G.Krastam par valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" privatizāciju. (dok.nr.4439)

19. 2. Pieprasījumu komisijas atzinums par deputātu V.Kalnbērza, E. Grinovska, J.Mauliņa, L.Ozoliņa, P.Apiņa, G.Valdmaņa, J.Ādamsona, I.Liepas, V.Dozorceva, G.Gannusas un O.Grinberga pieprasījumu Ministru prezidentam G.Krastam un izglītības un zinātnes ministram J.Gaigalam par to, kāpēc likumīgi ievēlētais Latvijas Medicīnas akadēmijas rektors Jānis Vētra nav apstiprināts likumā noteiktajā kārtībā Ministru kabinetā. (dok.nr.4497; nr.4497a)

IV. Saeimas 1998.gada 20.augusta sēdē iekļautie, bet neizskatītie likumprojekti un patstāvīgais priekšlikums

1. Neizskatītie likumprojekti

20. 1. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par uzņēmumu gada pārskatiem"". (Reģ.nr.1134) (3.lasījums) (dok.nr.4495) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

21. 2. Likumprojekts "Grozījumi Saeimas Kārtības rullī". (Reģ.nr. 1009) (3.lasījums) (dok.nr.4499) Juridiskā komisija

22. 3. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli"". (Reģ.nr.1129) (3.lasījums) (dok.nr.4500) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

23. 4. Likumprojekts "Hipotekāro ķīlu zīmju likums". (Reģ.nr.1138) (3.lasījums) (dok.nr.4501) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

24. 5. Likumprojekts "Alkohola aprites likums". (Reģ.nr.19) (likuma otrreizēja caurlūkošana) (dok.nr.4457) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

25. 6. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām"". (Reģ.nr.1100) (3.lasījums) (dok.nr.4424) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

26. 7. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem"". (Reģ.nr.1188) (1.lasījums) (dok.nr.4318; nr.4412) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

27. 8. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām"". (Reģ.nr.1201) (1.lasījums) (dok.nr.4383; nr.4414) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

28. 9. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām"". (Reģ.nr.1102) (2.lasījums) (dok.nr.3965; nr.4444) Sociālo un darba lietu komisija

29. 10. Likumprojekts "Par nekustamā īpašuma (ēkas) Rīgā, Raunas ielā 64, nodošanu Latvijas Invalīdu biedrībai". (Reģ.nr.1204) (1.lasījums) (dok.nr.4395; nr.4454) Juridiskā komisija

30. 11. Likumprojekts "Grozījumi Tiesnešu disciplinārās atbildības likumā". (Reģ.nr. 1152) (2.lasījums) (dok.nr.4158; nr.4459) Juridiskā komisija

31. 12. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem"". (Reģ.nr.1144) (2.lasījums) (dok.nr.4125; nr.4460) Juridiskā komisija

32. 13. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā"". (Reģ.nr.1163) (2.lasījums) (dok. nr.4212; nr.4461) Juridiskā komisija

2. Neizskatītais patstāvīgais priekšlikums

33. Lēmuma projekts "Par piekrišanas došanu Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesneša A.Gruduļa saukšanai pie kriminālatbildības". (dok.nr.4462) Juridiskā komisija

 

V. Saeimas 1998.gada 27.augusta sēdē iekļautie, bet neizskatītie likumprojekti un patstāvīgais priekšlikums

1. Neizskatītie likumprojekti

34. 1. Likumprojekts "Par Konvenciju par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu, meklēšanu, izņemšanu un konfiskāciju". (Reģ.nr.1108) (2.lasījums) (dok.nr.3980; nr. 4508) Ārlietu komisija

35. 2. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas valdības un Ukrainas Ministru kabineta nolīgumu par tirdzniecības kuģošanu". (Reģ.nr.1125) (2.lasījums) (dok. nr.4040; nr.4509) Ārlietu komisija

36. 3. Likumprojekts "Par Āugstākās Padomes 1993.gada 28.aprīļa lēmuma "Par Liepājas Pedagoģiskās augstskolas Satversmes apstiprināšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu". (Reģ. nr.1200) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.4382; nr.4481) Izglītības, kultūras un zinātnes komisija

37. 4. Likumprojekts "Par Augstākās Padomes 1992.gada 18.jūnija lēmumu "Par Latvijas Mūzikas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu". (Reģ.nr.1189) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.4319; nr.4482) Izglītības, kultūras un zinātnes komisija

38. 5. Likumprojekts "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem". (Reģ. nr.1133) (2.lasījums) (dok.nr.4064; nr.4502) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

39. 6. Likumprojekts "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem" (Reģ. nr.1209) (1.lasījums) (dok.nr.4423; nr.4503) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

40. 7. Likumprojekts "Grozījumi likumā"Par akcīzes nodokli"". (Reģ.nr.1246) (1.lasījums) (dok.nr.4504) (alternatīva likumprojektam ar Reģ.nr.1195; dok.nr.4367) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

41. 8. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par Baltijas gaisa telpas novērošanas sistēmas izveidošanu". (Reģ.nr.1191) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.4345; nr.4510) Ārlietu komisija

42. 9. Likumprojekts "Par Eiropas pamatkonvenciju par teritoriālo kopienu vai pārvaldes institūciju pārrobežu sadarbību un tās papildprotokolu". (Reģ. nr.1194) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.4365; nr.4511) Ārlietu komisija

43. 10. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgumu par abu valstu muitas administrāciju savstarpējo palīdzību". (Reģ.nr.1172) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok. nr.4253; 4512) Ārlietu komisija

44. 11. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas valdības un Slovākijas Republikas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi". (Reģ.nr.1168) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.4236; nr.4513) Ārlietu komisija

2. Neizskatītais patstāvīgais priekšlikums

45. Lēmuma projekts "Par piekrišanu Saeimas deputāta Jura Galerija Vidiņa saukšanai pie administratīvās atbildības". (dok.nr.4479) Mandātu un iesniegumu komisija

 

VI. Likumprojektu izskatīšana

46. 1. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām"". (Reģ.nr.1118) (2.lasījums) (Steidzams) (dok.nr.4017; nr. 4116) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

47. 2. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu"". (Reģ.nr.1257) (2.lasījums) (Steidzams) (dok.nr.4531) Juridiskā komisija

48. 3. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Civilprocesa kodeksā". (Reģ.nr.1130) (3.lasījums) (dok.nr.4533) Juridiskā komisija

49. 4. Likumprojekts "Tūrisma likums". (Reģ.nr.1002) (3.lasījums) (dok. nr.4553) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

50. 5. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Eiropas enerģētikas hartas nolīgumu"". (Reģ.nr.1186) (1.lasījums) (dok.nr.4287; 4519) Ministru kabinets

6. Alternatīvais likumprojekts "Par Enerģētikas hartas protokolu par energoefektivitāti un ar to saistītajiem vides aizsardzības aspektiem". (Reģ.nr.1252) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.4519) Ārlietu komisija

51. 7. Likumprojekts "Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās". (Reģ.nr.1193) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.4347; nr.4532) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

52. 8. Likumprojekts "Grozījums Muitas likumā". (Reģ.nr.1217) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.4436; nr.4534) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

53. 9. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju"". (Reģ.nr.1196) (1.lasījums) (dok.nr.4378; nr.4535) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

54. 10. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par zemes dzīlēm"". (Reģ.nr.974) (1.lasījums) (dok.nr.3532; nr.4536) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

55. 11. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību"". (Reģ.nr.1198) (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (dok.nr.4380; nr.4537) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

56. 12. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"". (Reģ.nr.1213) (1.lasījums) (dok.nr.4431; nr.4542) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

57. 13. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"". (Reģ. nr.1182) (2.lasījums) (dok.nr.4281; nr.4549) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

58. 14. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par tiesu varu"". (Reģ.nr.1151) (2.lasījums) (dok.nr.4157; nr.4550) Juridiskā komisija

59. 15. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par privatizācijas sertifikātiem"". (Reģ.nr.1181) (2.lasījums) (dok.nr.4280; nr.4551) (iekļauts likumprojekts ar Reģ. nr.1143) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

60. 16. Likumprojekts "Grozījumi Autopārvadājumu likumā". (Reģ.nr.1137) (2.lasījums) (dok. nr.4076; nr.4552) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija

 

VII. Patstāvīgie priekšlikumi

61. 1. Lēmuma projekts "Par Oļega Jarkoveca uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā". (dok.nr.4523) Pilsonības likuma izpildes komisija

62. 2. Lēmuma projekts "Par Sergeja Čepjolkina uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā". (dok.nr.4524) Pilsonības likuma izpildes komisija

63. 3. Lēmuma projekts "Par Sergeja Limarenko uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā". (dok.nr.4525) Pilsonības likuma izpildes komisija

64. 4. Lēmuma projekts "Par Tatjanas Kuzinas uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā". (dok.nr.4540) Pilsonības likuma izpildes komisija

65. 5. Lēmuma projekts "Par Aleksandra Džemardžidzes uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā". (dok.nr.4541) Pilsonības likuma izpildes komisija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!