• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kubas vēstniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.1998., Nr. 267/268 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32762

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta vizīti

Vēl šajā numurā

15.09.1998., Nr. 267/268

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kubas vēstniecību

Kuba ir spiesta slēgt savu vēstniecību Rīgā — par to šajās dienās, tiekoties ar Latvijas Republikas ārlietu ministru Valdi Birkavu, informēja Kubas vēstniecības Latvijā vadītājs, pilnvarotais lietvedis Huans Luiss Losano Brjels ( Juan Luis Lozano Briel ). Kubas diplomāts uzsvēra, ka šādu lēmumu viņa valdība pieņēmusi, tikai un vienīgi pamatojoties uz Kubas finansiālajiem apstākļiem. Huans Luiss Losano Brjels arī uzsvēra Kubas ieinteresētību Latvijas produkcijas iegādē un atzīmēja, ka jau tagad Kuba sekmīgi izmanto mūsu tirdzniecības ostas — gan savu preču piegādei Latvijai, gan arī kā tranzītceļu tirdzniecībā ar NVS valstīm. Kubas vēstniecības pilnvarotais lietvedis un arī vēstniecības padomnieks Huans Luiss Losano Brjels uzsvēra Latvijas ostu izdevīgo ģeogrāfisko situāciju, kā arī to labo tehnisko stāvokli. Savukārt Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs atzina, ka Latvija ir ieinteresēta abu valstu ekonomisko un tirdzniecības attiecību aktivizēšanā.

Valdis Birkavs un Huans Luiss Losano Brjels pārrunāja tūrisma un citu līdz šim vēl neizmantotu sadarbības veidu attīstīšanas iespējas. Viņi vienojās arī par Latvijas un Kubas sadarbību starptautiskajā arēnā. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra abu valstu kvalitatīvas informācijas apmaiņas nozīmi.

Latvijas ārlietu ministrs un Kubas pilnvarotais lietvedis apsvēra arī iespēju iecelt Latvijā Kubas goda konsulu, kas būtu ļoti nozīmīgi abu valstu attiecību tālākajā attīstībā apstākļos, kad Latvijā, Rīgā, vairs nebūs Kubas vēstniecības.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Kubu tika nodibinātas 1991. gada 20.decembrī.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!